Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

'Wat te kiezen: vast, variabel of groen?'

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

'Variabel, vastzetten, groene stroom of iets anders? De keuze voor energie- maatschappijen is reuze. Wat is de beste keuze?' Editie.nl wijdt in haar uitzending op 11 oktober aandacht aan dit onderwerp.

Editie.nl: Je hebt de reclamespots vast al gezien. Je energieprijs vastzetten en de prijs stijgt nooit. Nuon past dit 'reclametrucje' toe met Ideaal, Essent doet het met Dubbelzeker.

Volgens Ben Woldring van Gaslicht.com zijn deze 2 pakketten juist onnodig duur. Kijk HIER wat voor jou de verstandigste keuze is.
 
Pas op!
 
Volgens Ben Woldring worden we via slimme marketingtrucjes lekker gemaakt door Essent en Nuon:
 
"Het klinkt mooi, maar waarom zou je wachten op 'eventuele' prijsdalingen terwijl je nu ook al kunt kiezen voor pakketten met een jaar lang vast tarief waarbij je direct een korting van 325 euro ontvangt. Je hoeft dan dus niet te wachten op prijsdalingen, maar je krijgt dat voordeel direct."

Wanneer ben je het goedkoopste uit?
 
Een gemiddeld huishouden betaalt bij de grote 3 leveranciers ruim 2100 euro per jaar. Door over te stappen op de goedkoopste leverancier kun je met dezelfde stroom en gas ruim 400 euro per jaar besparen.
 
Wil je weten wat op dit moment het aantrekkelijkste energiepakket is met een korting van 325 euro, ga dan energie vergelijken.

Tips
 
Wat is nu de gouden tip? Woldring: "Sluit ieder jaar een 1 jarig pakket af, met een hele hoge korting. Dan haal je het grootste voordeel."

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 21 juni 2017

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.