De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Wederom verontwaardiging inkomen topman Essent

door Marlies Hazenberg

Het inkomen van Essent-topman Boersma heeft opnieuw tot verontwaardiging geleid.

PvdA-Kamerlid Crone wil premier Balkenende dinsdag in het vragenuurtje in de Tweede Kamer hierover aan de tand voelen. Het CNV riep vrijdag de aandeelhouders van Essent op iets te doen aan het buitensporige inkomen van topman Boersma.

Boersma ontving in 2005 ruim acht ton, inclusief een bonus van 217.000 euro. In 2004 verdiende hij in totaal 821.000 euro, inclusief een bonus van 161.000 euro. Zijn collega van Nuon, L. van Halderen kreeg in 2004 soortgelijke bedragen uitgekeerd. Dat leidde tot veel kritiek. Premier Balkenende zette het toen op de agenda. Maar daarna is er niets meer gebeurd, aldus Crone. Hij wil daarover uitleg. De SP wijst erop dat Balkenende vorig jaar „ferme woorden sprak over zakkenvullers, maar tot nu toe schaapachtig voor zich uitkijkt”. De premier zou maatregelen nemen om dit soort zaken aan te pakken, aldus de partij. De SP wil snel weten wat hij nu precies heeft gedaan.

De politiek is volgens de vice-voorzitter van het CNV, R. van Splunder, niet in staat de topinkomens aan te pakken. Daarom vestigt hij zijn hoop op de aandeelhouders. Gemeenten en provincies zijn aandeelhouders van de energiebedrijven. Van Splunder noemt het contract dat dit inkomen mogelijk maakt „eigenlijk moreel verwerpelijk”.

Abvakabo-voorzitter E. Snoey vindt de beloning van Boersma „buiten proportie”. Dit is slecht voor de werknemers van het bedrijf en het bedrijf zelf, meent R. Paping van de Abvakabo.

Na alle ophef hun inkomens besloot Boersma vorig jaar de helft van zijn bonus af te staan. Van Halderen zag af van zijn hele bonus over 2004.  CNV Publieke Zaak vindt dat Boersma ook dit jaar een deel van zijn bonus zou moeten inleveren.

Bron: De Telegraaf

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 10 maart 2006
Geactualiseerd: woensdag 5 mei 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie