Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Wees stijgende prijzen voor, zet nu uw energietarieven vast

door Ӕde de Jong 2 reacties Leestijd: 2 minuten

De kans dat de energierekening in de komende periode weer hoger wordt is groot. De winter staat voor de deur, het prijsplafond stopt in 2024, het kabinet heeft een flinke verhoging op de gasbelasting aangekondigd en de internationale spanningen kunnen effect hebben op de inkoopprijs. Zet daarom op tijd uw energietarieven vast, zodat deze niet meer kunnen wijzigen in de winter. Dat zorgt voor zoveel mogelijk zekerheid!

De tarieven stijgen

In de winter is energie altijd duurder. Daarnaast kunnen internationale spanningen de energieprijs van het ene op het andere moment verder opdrijven. Tegelijkertijd kunt u na dit jaar niet meer terugvallen op het prijsplafond. Hoewel we de wijzigingen niet kunnen voorkomen, gaat de energiebelasting op gas per 1 januari ook nog eens fors omhoog. Toch lijken nog veel consumenten een afwachtende houding aan te nemen. Volgens de ACM zijn er nog 4 miljoen huishoudens die op dit moment een variabel contract hebben. En dat terwijl er op Gaslicht.com veel vaste contracten met prijzen onder het prijsplafond aangeboden worden.  

Einde prijsplafond

De vraag is hoe verstandig dit is nu het buiten kouder wordt. Door de warmste oktober ooit bleven variabele tarieven nog even gunstig, maar daar lijkt verandering in te komen. De tarieven schommelen nogal. We zien een stijging van de gasprijs bij de geringste onrust. Aangezien 80% van uw gasverbruik in de winter plaatsvindt, is dít het moment om uw energietarieven vast te zetten. Ook zijn er nog veel consumenten die denken dat het door het prijsplafond slim is nog even te wachten met overstappen. Maar nu de tarieven onder het prijsplafond liggen, is daarop wachten helemaal niet nodig. Dus ons advies: kies voor zekerheid en stap op tijd over.  

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 15 november 2023

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Reacties (2)

Geplaatst door: Henk ()

Weer overgestapt naar een voordelige deal met dank aan jullie uitstekende vergelijker.

Geplaatst door: Peter Houwen ()

Ik heb een vast contract bij Budget Energie tot mei 2024. Kan ik gbruik maken van jullie aanbod om een nieuw vast contract bij Budget Energie te sluiten?
Ik betaal nu voor stroom 0,39 en voor gas 1,35.

Opmerking van de redactie op 16-11-2023
Beste meneer Houwen,

Bedankt voor uw reactie.

Budget Energie biedt via onze site pakketten aan die uitsluitend zijn af te nemen voor nieuwe klanten. Als u toch een nieuw aanbod van Budget Energie wilt ontvangen, dan kunt u hierover contact opnemen met hun klantenservice.
We zouden altijd even een vergelijking met u kunnen maken om te kijken welke leverancier op dit moment het voordeligst voor u is. Al zult u op dit moment waarschijnlijk bij Budget Energie en een hoop andere leveranciers nog wel te vroeg zijn voor een overstap per mei 2024. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00-20:00 uur en op zaterdag van 09:00-17:00 uur op 0342-411 350 of per mail op info@gaslicht.com.

Nog een prettige dag gewenst!

Met vriendelijke groet,

Tijmen, namens Team Gaslicht.com

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.