De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Wellicht superaccu op komst

door Marlies Hazenberg


Vanaf volgend jaar komt er wellicht een superaccu op de markt die op termijn kan zorgen voor een forse besparing op de energierekening.

Het apparaat slaat ‘s nachts stroom op tegen het goedkope nachttarief waarna de klant deze stroom overdag kan gebruiken. Het heeft een opslagcapaciteit van vijf kilowatt. wat neerkomt op ongeveer de helft van een gemiddeld dagverbruik van een huishouden. Als de energie uit de accu in de loop van de dag op is, schakelt het gewoon weer over op levering van ‘normale’ stroom uit het net.

Momenteel laat Durion het apparaat door 22 klanten uitproberen. Het bedrijf verwacht dat het de superaccu in de loop van volgend jaar aan klanten aan kan bieden. Het apparaat is niet alleen bestemd voor klanten van Durion, maar deze kunnen er wel goedkoper aan komen dan zij die geen klant zijn.

Er zijn al vaker pogingen gedaan om een accu in de markt te zetten die nachtstroom opslaat. Het werkt wel, maar de investering in de accu is veelal te groot. Durion denkt dat de terugverdientijd van haar accu op 2 tot 3 jaar komt te liggen, mits de accu in serieproductie wordt genomen. Dit is helaas tot op heden nog niet het geval.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2004
Geactualiseerd: woensdag 5 mei 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie