Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Wellicht terugtrekking partijen uit groene stroommarkt

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut


Een woordvoerder van het Wereld Natuur Fonds heeft deze week zijn twijfels geuit over het aanbod in de toekomst van groene stroom in Nederland.

Het WNF is bang dat grote partijen hun aandeel in de groene stroom-markt zullen laten  vallen om echte prijsvechters op het gebied van grijze stroom te worden. Eén van de eerste bedrijven die dit overwegen is Eneco. Dit omdat Eneco een kleiner belang heeft in duurzame energieproductie. Het bedrijf zou kunnen besluiten om prijsvechter te worden d.m.v. het aanbieden van goedkope grijze stroom.

Zo gauw Eneco dit doet ontstaat er toch een cultuur van prijsvechten waardoor bij andere grote bedrijven de verleiding ook groot zal worden om hierbij niet achter te blijven.

Gaslicht.com heeft al eerder haar vraagtekens geplaatst bij de toekomstige situatie rondom groene stroom (zie het nieuwsbericht: De prijsvalkuilen van groene stroom). Als per 1 juli a.s. het belastingvoordeel op deze stroom wegvalt en grijze stroom wellicht goedkoper word, is dat weer een reden minder om voor groene stroom te kiezen.

Bron: Energeia & EnergyMatch

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 5 mei 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.