De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Westland Energie Services gaat verder onder naam Essent

door Jeanet Woldring

De naam Westland Energie Services verdwijnt met ingang van 1 oktober definitief. De consumententak van de Essent-dochter had na de overname door dat energiebedrijf in 2007 de eigen naam en het eigen kantoor in Honselersdijk behouden. Maar nu zullen ook de vijftien man die particuliere klanten van dienst zijn, verdergaan onder de naam Essent. Daarmee verdwijnt het laatste restje 'Wes' uit het energielandschap.

Westland Energie Services bivakkeerde jarenlang in de top van 'beste energieleverancier'-lijstjes. "Westland heeft in haar bestaan een sterke naam en relatie opgebouwd bij haar klanten", zegt Essent-woordvoerder Rik Hammer. "Na de overname hebben we er daarom voor gekozen om de naam Westland voorlopig te laten bestaan, maar tegelijkertijd in de communicatie naar klanten ook de naam van Essent alvast te introduceren." Na vier jaar vindt Essent de tijd aangebroken om definitief over te stappen.

De zakelijke tak van Westland Energie Services fuseerde eind vorig jaar al met Essent's Powerhouse en ging onder de naam van die laatste verder. Toen echter behield de consumentendivisie van het bedrijf naam en kantoor. Die gaan nu beide verdwijnen. Essent wil namelijk het aantal kantoren verminderen van dertien naar vijf en in die samenvoegingsslag verliest Westland de eigen stek. De vijftien Westland-medewerkers zullen al naar gelang hun werkzaamheden naar één van die vijf kantoren verhuizen.

Essent biedt de voormalige Westland-medewerkers de mogelijkheid om binnen Essent aan de slag te gaan. De naamsverandering en verhuizing hoeven dus geen personele gevolgen te hebben, aldus Essent-woordvoerder Hammer. De circa 40.000 particuliere Westland-klanten zullen voortaan met vragen de Essent-klantenservice moeten bellen.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 29 juli 2011
Geactualiseerd: woensdag 5 mei 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie