De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Wie bewust zijn leverancier kiest, bespaart geld!

Leestijd: 2 minuten


Consumenten moeten actief de stroomtarieven van verschillende leveranciers gaan vergelijken. Dat vindt de Vlaamse minister van Energie, Gilbert Bossuyt. Doen ze dat niet dan dreigen ze hun prijskortingen mis te lopen.

Op zijn verzoek heeft de VREG, de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt, een vergelijkingssite uitgewerkt. Dirk van Evercooren van de Vreg noemt de  stroomverbruikers die geen leverancier kiezen en daardoor automatisch worden toegewezen aan de standaardleverancier een slechte zaak. “Wie bewust zijn leverancier kiest, bespaart geld”, verklaarde hij.

In Vlaanderen heeft -zoals gemeld- iedere energieconsument sinds 1 juli j.l. al een vrije keuze voor een leverancier. Maar door gebrek aan informatie en andere onduidelijkheden zijn nog maar heel weinig consumenten van leverancier gewisseld.

De minister hoopt dat de splinternieuwe prijsvergelijkingssite van de Vreg een belangrijke bijdrage levert om het aantal prijsbewuste elektriciteitsverbruikers in Vlaanderen op te drijven. De on-line-prijsvergelijking van de Vreg biedt een eenvoudige weg om een beeld te krijgen van de besparing die gerealiseerd kan worden.

De Vreg besloot om niet alleen prijzen naast elkaar te zetten, maar ook essentiële leveringsvoorwaarden te vergelijken. Net als op Gaslicht.com wordt ondermeer ook informatie verstrekt over de duur van een leveringscontract en de opzegtermijn. De Vreg vervult echter slechts een informatieve taak. Consumenten die willen switchen, moeten daarvoor bij de leveranciers zijn en kunnen doorklikken naar de internetadressen van de elektriciteitsleveranciers. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Gaslicht.com waar men wel direct online kan overstappen. Dergelijke particuliere onafhankelijke vergelijkingssites zijn er in België overigens ook al gerealiseerd. 

Wie bewust zijn leverancier kiest, bespaart geld”, geldt zeer zeker ook voor de Nederlandse markt, ook al kunnen huishoudens hier alleen nog maar voor een nieuwe groene stroomleverancier kiezen!

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 3 juli 2003
Geactualiseerd: vrijdag 5 juli 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie