De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Win een Ipod Touch met spandoek voor Luna 4

door Marlies Hazenberg 3 reacties Leestijd: 3 minuten

Zal Nederland dit jaar weer de World Solar Challenge in Australië winnen? Als het aan de studenten van de Technische Universiteit Delft ligt wel. De Nuna 1, 2 en 3 wonnen in de voorgaande jaren de races  voor auto's op zonne-energie én verbraken steeds elkaars record. De Nuna 4 die het dit jaar zal opnemen tegen de rest van de wereld gaat naar eigen zeggen nóg efficiënter om met energie. Het zonnecellenoppervlakte is afgenomen, zonder op snelheid in te boeten. 

De race van 3010 km door Australië wordt voor de vierde keer gehouden en start 21 oktober. Dan rijden ze van het uiterste noorden naar het uiterste zuiden van Australië. Het Nuon Solar Team is zich momenteel aan het voorbereiden in Darwin. Zoals bij elke wedstrijd zijn ook de supporters van essentieel belang. Daarom heeft Nuon een supportersactie in touw gezet.
 
Op www.nuonsolarteam.nl kunnen fans een spandoek aanmaken om het team toe te juichen. De origineelste spandoektekst komt in de krant en in verschillende banners. De bedenker ervan wint de Ipod Touch en maakt kans op de allernieuwste iMac.

De Nuna 4 is eigenhandig gebouwd door het Nuon Solar Team: 11 geselecteerde studenten van de TU Delft. Om ook dit jaar weer als eerste over de finish te komen, heeft de Nuna 4 een ‘extreme make over’ gekregen. Het basisconcept is hetzelfde als de eerste drie Nuna’s. Maar nu hebben de studenten hypermoderne lucht- en ruimtevaarttechnieken toegepast die de auto nóg sterker en sneller maken. En lichter, de zonneauto weegt niet meer dan 200 kilo, wat bijdraagt aan de energiezuinigheid.

De Nuna 4 verbruikt niet meer energie dan een stofzuiger en maakt nauwelijks geluid. Nuon Solar Team De studenten werken al sinds september 2006 in het diepste geheim aan het ontwerp en de bouw van Nuna 4. De verscheidenheid in afkomst (van Nederland, België, de VS en Libanon, tot aan Curaçao) én de kennis uit verschillende studierichtingen van de teamleden (Elektrotechniek, Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, Industrieel Ontwerpen, Werktuigbouwkunde en Maritieme Techniek) zien ze als één van hun sterkste punten. “De combinatie van een sterk team, een prachtige zonnewagen en een uitgekiende strategie geven ons een uitstekende startpositie”, aldus een trotse Stefan Roest, teamleider van het Nuon Solar Team. 

Sinds 2001 is energiebedrijf Nuon hoofdsponsor van het Nuon Solar Team. Met de uitdagende en avontuurlijke wedstrijd waar het team aan deelneemt, wil het bedrijf de interesse in duurzame energie en innovatie stimuleren. De studenten van de TU Delft kunnen met hun zonnewagen demonstreren hoe ruim de toepassingen van zonne-energie zijn en hoe jonge mensen met ambitie een substantiële bijdrage leveren aan technische vernieuwing en een duurzame toekomst. 

Klik hier voor meer informatie en online aanmelden Nuon BudgetEnergie

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 5 mei 2021


Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Reacties (3)

Geplaatst door: latischa ()

ik wil graag winnen

Opmerking van de redactie op 11-02-2013
U reageert op een bericht uit 2007: de inschrijving is inmiddels gesloten.
Geplaatst door: mieke ()

Ik zou echt heel erg graag deze ipod willen.

Ik luister echt heel veel na muziek en ik ga vaak weg met de auto en `t lijkt me dan echt te gek als ik in de auto muziek zou kunnen luisteren op mn eigen ipod.

Dan hoef ik oo kniet na de muziek te luisteren die mn ouders dan draaien in de auto.

Het is gwn te gek voor woorden als ik m zou krijgen.

K zou de ipod dan egt altijd bij me hebben en altijd muziek luisteren en de spalletjes spelen wat erop staan.

Ik hoef me dan nooit meer te vervelene

Opmerking van de redactie op 26-07-2010
U reageert op een bericht uit 2007: de inschrijving is inmiddels gesloten.
Geplaatst door: marik ()

ik heb bijna niks om mee te spelen dus ik hoopte dat ik meschien deze ipot touch kan krijgen

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie