Onderzoek Wise: Gaslicht.com meest betrouwbare energievergelijker

door Sanne de Jong - Bins

Wise-onderzoek-energievergelijkers-2017.jpgGaslicht.com is de meest betrouwbare energievergelijker op het gebied van duurzaamheid. Dat blijkt uit onderzoek van WISE naar 80 online energie vergelijkingssites. Gaslicht.com scoort met een 8,2 het hoogste rapportcijfer.

Energievergelijkers en duurzaamheid

Bijna 40% van de mensen die op zoek gaan naar een nieuwe energieleverancier gebruiken ter oriëntatie een online energievergelijker. Er zijn er in Nederland inmiddels 80 actief. WISE heeft ze allemaal onderzocht, en beoordeeld op drie aspecten:

 • De werking van de groene filters; krijg je echt een duurzaam aanbod als je de filters aanvinkt?
 • Kloppen de door de site vooraf ingevulde ‘standaard’ verbruiksgegevens? Deze zijn namelijk sterk sturend.
 • Kunnen consumenten met zonnepanelen de eigen opwek en teruglevering goed in de vergelijker invoeren?

Volgens het onderzoek zijn de online energievergelijkers duurzamer geworden maar scoren slechts 20 van de 80 onderzochte vergelijkers een voldoende. Op basis van het onderzoek kreeg elke vergelijkingswebsite een rapportcijfer. Het resultaat voor de zeven grootste partijen in de markt:  

website rapportcijfer
gaslicht.com   8,2
easyswitch.nl  6,8
energievergelijker.nl 6,8
overstappen.nl  5,2
energieleveranciers.nl  5,1
independer.nl  5,0
pricewise.nl   2,5

Over prijzen

Hoewel het weinig met duurzaamheid heeft te maken heeft WISE ook gekeken naar de vraag of je nou goedkoper uit bent als je via een energievergelijker overstapt of als je direct via de website van de leverancier een contract afsluit. Het antwoord: de prijzen op de energievergelijkers zijn meestal lager dan op de sites van de leveranciers. In een enkel geval was de website van de leverancier voor exact hetzelfde energieproduct zelfs € 350 duurder dan op de energievergelijker.

Sanne de Jong - Bins

Manager operations assistent
Sanne de Jong - Bins
Ik ben Sanne, sinds 2011 werkzaam voor Gaslicht.com. In Voorthuizen, waar Gaslicht.com gevestigd is, verzorg ik de communicatie en stuur ik het klantenserviceteam aan. Samen met alle medewerkers probeer ik te laten zien hoe gemakkelijk overstappen is. Veel mensen realiseren zich niet dat er zoveel te besparen valt op de energierekening. De enthousiaste reacties en reviews van overstappers, daar doen we het voor!

Reageren

 • *
   
 • *
  Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website, en u ontvangt geen ongevraagde e-mail
   
 •  
  optional
 •