De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Zacht begin 2014 zorgt voor lagere gasrekening

door Jeanet Woldring

Klanten van energiebedrijf Essent hebben de eerste vier maanden van 2014 ongeveer 22 procent minder gas verbruikt dan het langjarig gemiddelde. Dat komt door het zeer zachte weer. Dit betekent voor een gemiddelde klant een voordeel van zeker 120 euro op zijn gasrekening over deze maanden.

Daarmee zijn de extra kosten van het zeer koude jaar 2013 nu al meer dan gecompenseerd, stelt Essent. Toen moest de klant gemiddeld zo’n 100 euro op jaarbasis meer afrekenen voor zijn gasverbruik. Ten opzichte van dezelfde maanden in 2013 zou het verbruik zelfs bijna 35 procent lager liggen.

Voordeel reeks zeer zachte maanden

April is de vijfde zachte maand op rij. Van december tot en met april was het gasverbruik van de Essent-klant bijna 20 procent lager dan het langjarig gemiddelde. In die periode bespaarde een gemiddelde klant totaal 140 euro op de gasrekening.

Structureel lagere energierekening

Voor consumenten die niet afhankelijk willen zijn van het weer en structureel een lagere energierekening willen, adviseert Essent om het voordeel te investeren in het energiezuiniger maken van hun huis. Met bijvoorbeeld isolatie kunnen consumenten tot 30 procent op hun verwarmingskosten besparen.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 8 mei 2014

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie