De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Zet de wasdroger uit

Leestijd: 2 minuten

Stichting Natuur en Milieu roept consumenten en het bedrijfsleven op om minder energie te gebruiken en zo de vissen te redden. Volgens de stichting kan op die manier voorkomen worden dat energieproducenten gebruikmaken van de gedoogvergunning om koelwater van 32 graden te lozen in rivieren.

Die temperatuur is dodelijk voor vissen, aldus een woordvoerster. Zij roept consumenten op om bijvoorbeeld geen wasdrogers te gebruiken en wasmachines niet tijdens de piekuren te laten draaien. Grootgebruikers van energie moeten een deel van de productie stil leggen. “Dat is een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vissen die dood zijn, blijven dood.”

De kolencentrale van stroomproducent Electrabel in Nijmegen loosde sinds het einde van dinsdagmiddag trouwens warmer water op de Waal dan in de bedrijfsvergunning is vastgelegd. Hiervoor kreeg Electrabel toestemming van netbeheerder TenneT, omdat anders de centrale helemaal uit bedrijf moest. De Gelderland-centrale is dringend nodig om voldoende reservevermogen te creëren, aldus TenneT in de Volkskrant vandaag. Gisteren was het reservevermogen gedaald tot nog maar 90 MW. De ontheffing voor het lozen van ‘te warm’ koelwater is in overleg met Rijkswaterstaat afgegeven. De kolencentrale is op dit moment de enige die koelwater mag lozen dat warmer is dan 30 graden Celsius.

(Bron: Energiemanagement.net)

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 13 augustus 2003

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie