De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Zonne-energie: grote bijdrage aan stroomvoorziening

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut

In de afgelopen extreem zonnige periode leverden de Nederlandse zonnepanelen een recordbijdrage aan de geplaagde stroomvoorziening. Dit constateert het in duurzame energie gespecialiseerde adviesbureau Ecofys op basis van metingen. 
 
Het vermogen dat de zonnepanelen, verspreid over vele daken van woningen en bedrijven gezamenlijk bijdragen op een voluit zonnige dag, bedraagt inmiddels 23 megawatt. Daarmee leverden ze volgens het adviesbureau juist in de kritieke periode al een niet te verwaarlozen bijdrage aan de capaciteit, niet gehinderd door de huidige koelwaterproblemen van de centrales. 
 
Per dag leverden de Nederlandse zonnepanelen in de afgelopen periode zo’n 115.000 kWh, ofwel het volledige verbruik van ca. 13.000 huishoudens. Daarmee werd ook dagelijks de uitstoot van 58 ton van het broeikasgas kooldioxide vermeden. 
 
Ecofys stelt verder vast dat het in Nederland opgesteld vermogen aan zonnepanelen momenteel met 30% per jaar groeit; wereldwijd is de groei zelfs nog iets sneller. De overheidsdoelstelling voor 2020 is 1.500 megawatt; dit acht het bedrijf goed haalbaar mits 'de overheid een consequent stimuleringsbeleid blijft voeren'. 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 14 augustus 2003
Geactualiseerd: dinsdag 4 mei 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie