Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken
DGB Energie

Informatie over DGB Energie

Op dit moment is het niet mogelijk om over te stappen naar DGB Energie. Maak een keuze uit het aanbod bij een van de overige energieleveranciers. 

DGB Energie is ontstaan uit De Groene Belangenbehartiger en opgericht in 2001. Ze zijn gevestigd in Hardenberg. Ze leveren 100% duurzame energie aan vooral de agrarische sector. Vanuit een collectiviteitsgedachten koopt DGB Energie duurzame energie in bij de agrarische sector. Veelal uit biomassa, maar ook zon-, wind- of waterkracht.

DGB heeft aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gemeld dat het bedrijf de energiemarkt op 1 mei 2024 wil verlaten. Alle klanten van DGB worden overgenomen door Volti, een zogenoemde wederverkoper van leverancier Kikker Energie. De ACM houdt DGB en Volti/Kikker Energie extra in de gaten en ziet er op toe dat klanten op de goede manier worden overgezet en dat alle klanten van DGB een eindafrekening krijgen en teveel betaalde voorschotten krijgen terugbetaald.

DGB heeft alle klanten een brief gestuurd om hen te laten weten dat Volti/Kikker Energie vanaf 1 mei hun nieuwe leverancier is. Als klanten niet overgenomen willen worden door Volti/Kikker Energie kunnen zij hun contract vóór 1 mei 2024 kosteloos opzeggen. Klanten die wel meegaan krijgen bij Volti een nieuw contract met dezelfde tarieven en dezelfde einddatum. Wel gelden voor die contracten de nieuwe regels voor opzegvergoedingen die in 2023 zijn ingevoerd.

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.