Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
ENGIE
70% van de klanten raadt ENGIE aan.
20% zegt ENGIE misschien aan te raden.

ENGIE ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van ENGIE geven. Twijfelt u nog? Lees dan de ENGIE ervaringen en beoordelingen. Is ENGIE uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over ENGIE plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over ENGIE met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van ENGIE
Het voordeligste actiepakket van ENGIE!
NL Zonnestroom en CO2 gecompenseerd gas vast 3 jaar
Jaarprijs
€ 1950,95
70%
van 10 klanten zou deze leverancier aanbevelen
20% misschien 10% niet

Klantervaringen

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Duurzaamheid: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: 1
Overstapproces: n.v.t.
Prijsstelling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
willem binnendijk 23-9-2020 - 19:19

Gaat over energie app

  • waardeloos storing na storing
  • alles

Reacties

ENGIE Webcare 24-9-2020 - 11:46
Goedemorgen,

Bedankt voor uw feedback! Ik begrijp dat u erg veel last heeft gehad van storingen bij ons. Kunt mij misschien een e-mail sturen zodat ik met u mee kan kijken? Deze mag u sturen naar: socialmedia.nl@engie.com. Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet,
Pauline - ENGIE Webcare
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Online dienstverlening: 1
Facturering: 1
Prijsstelling: 1
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: 1
Duurzaamheid: 1
Overstapproces: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Monique 9-9-2020 - 17:17

Ook ik ben gebeld met een misleidend gesprek door het MOV. Heb gevraagd of later teruggebeld kon worden en heb uitgezocht bij mijn leverancier of hun hier van af wisten omdat ze zich voordoen als bedrijf wat ieder jaar jouw belt of je energieprijzen nog kloppen bij jouw situatie, ze doen zich voor of hun jouw energieleverancier en dat hun de prijzen bepalen. en daar wist mijn leverancier niks van En ik kon mij ook niet herinneren dat hun vorig jaar hadden gebeld. Ben later terug gebeld door het MOV of ik de mail wilde bevestigen die was gestuurd. Dat heb ik gelukkig niet gedaan. Bleek dat ik ook veel duurder uit zou zijn geweest. Als je niet wilt overstappen, tuin er dan niet in.

Reacties

ENGIE Webcare 10-9-2020 - 08:44
Goedemorgen,

Bedankt voor uw feedback! Goed dat u dit bij ons meld! Weet u toevallig door welke tussenpartij u benaderd bent? Dit staat vaak vermeld op de aanbieding die naar u verstuurd is. Tevens zou ik graag willen weten of u weet wat er in het gesprek is besproken. Ik kan hier dan een melding van maken bij de tussenpartij. De gegevens mag u sturen naar: socialmedia.nl@engie.com. Bij voorbaat dank en excuses voor het ongemak want op deze manier is natuurlijk niet hoe wij het willen doen!

Ik wens u nog een fijne dag!

Met vriendelijke groet,
Pauline - ENGIE Webcare
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Online dienstverlening: n.v.t.
Klantenservice: 1
Prijsstelling: 1
Duurzaamheid: n.v.t.
Overstapproces: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Elke 9-9-2020 - 08:47

Misleidend telefoongesprek waarbij ze zich in eerste instantie voordeden als mijn huidige leverancier (!). Toen ik gelukkig op tijd doorhad dat ze dat niet waren en het om een overstap van leverancier zou gaan, werd ik onder druk gezet om snel akkoord te gaan. Niet gedaan en toen ik het 'aanbod' nog eens las bleek dat ik bij hun twee keer zoveel zou gaan betalen (!!).

Reacties

ENGIE Webcare 9-9-2020 - 11:22
Goedemorgen,

Bedankt voor uw feedback! Als ik u goed begrijp bent u benaderd door een tussenpartij welke u geprobeerd heeft te misleiden. Allereerst excuses dit is niet hoe het zou moeten gaan! Weet u toevallig welke tussenpartij u benaderd heeft?

Met vriendelijke groet,
Pauline - ENGIE Webcare
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Overstapproces: 1
Klantenservice: 1
Prijsstelling: 1
Klachtenafhandeling: 1
Online dienstverlening: 1
Facturering: 1
Duurzaamheid: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
H Verberne 17-8-2020 - 14:21

Ze zetten iemand over van andere energie bedrijf waar jezelf niks vanaf weet
WAARDELOOS

  • 0
  • Iemand normaal te woord staan

Reacties

ENGIE Webcare 24-8-2020 - 16:02
Goedemiddag,

Wat jammer om te zien dat u niet tevreden bent met ENGIE. Ik begrijp uit uw bericht dat u overgestapt bent naar ENGIE zonder dat u hier iets van af wist. Dat is uiteraard niet de bedoeling en we willen dit dan ook graag verder voor u uitzoeken. Zou u ons een e-mail willen sturen met uw klantgegevens en indien u nog weet de tussenpartij door wie u benaderd bent hiervoor, als dit het geval is geweest natuurlijk.

De e-mail kan u sturen naar socialmedia.nl@engie.com. Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,
Charnella - ENGIE Webcare
Beoordeling
8
Klantenservice: n.v.t.
Overstapproces: 9
Prijsstelling: 7
Facturering: 7
Duurzaamheid: 9
Online dienstverlening: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Olm HB van 2-8-2020 - 13:07
Overgestapt via Gaslicht.com

Overstap is zeer soepel verlopen. Nog maa kor bij Engie en nog niet echt bezig gehouden met eigen account en rekeningen.

  • Groningen
  • Groningen

Reacties

ENGIE Webcare 3-8-2020 - 13:46
Goedemiddag,

Bedankt voor het delen van uw review en van harte welkom bij ENGIE! Mocht u vragen hebben of heeft u hulp nodig bij het aanmaken van een MijnENGIE account dan kan u ons altijd mailen via socialmedia.nl@engie.com zodat wij u hierbij kunnen helpen.

Met vriendelijke groet,
Charnella - ENGIE Webcare
Beoordeling
9
Prijsstelling: 9
Overstapproces: 9
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: 10
Facturering: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Jthm Peters 21-7-2020 - 13:21
Overgestapt via Gaslicht.com

Ik ben pas overgestapt, dus ik nog niet zoveel ervaring met Engie, maar de contacten, die tot dusver met Engie,
heb gehad, waren perfect.
Ook de voordeel vriendendienst, is super afgehandeld, nogmaals mijn dank hiervoor.

  • Vriendenvoordeel
  • Snel telefonisch contact

Reacties

ENGIE Webcare 27-7-2020 - 16:39
Goedemiddag,

Wat fijn dat u uw positieve ervaring met ENGIE deelt. Uiteraard ook nog van harte welkom bij ENGIE!

Met vriendelijke groet,
Charnella - ENGIE Webcare
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Online dienstverlening: 9
Prijsstelling: n.v.t.
Overstapproces: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Sas 9-7-2020 - 14:20

Ik ben zojuist gebeld door een uitermate vriendelijke dame van De tariefspecialist met een mooie aanbieding. Ik heb inderdaad wel op offerte tekenen geklikt, maar wel met de vraag of ik er niet aan vast zit, dat ik nog wel kan zeggen of ik het wel niet wil doen. Was dat slim? Ik weet het niet. Als ik de recensies hier lees dan denk ik dat ik die 14 dagen bedenktijd niet moet nemen en gelijk afzeggen. Ik heb nl weinig zin in een grote rekening achteraf.

Reacties

ENGIE Webcare 27-7-2020 - 16:38
Goedemiddag Sas,

Bedankt voor het delen van uw review. Ik begrijp uit uw bericht dat u het contract liever wilt afzeggen. Nadat u akkoord bent gegaan heeft u inderdaad 14 dagen bedenktijd waarin u kosteloos kan annuleren. Mocht er misschien nog iets onduidelijk zijn voor u dan mag u ons ook mailen via socialmedia.nl@engie.com. Graag ontvangen we dan ook uw klantgegevens of postcode + huisnummer.

Met vriendelijke groet,
Charnella - ENGIE Webcare
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Facturering: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: 9
Duurzaamheid: n.v.t.
Overstapproces: 9
Prijsstelling: 8
Online dienstverlening: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Denise 8-7-2020 - 12:08

ik ben pas klant,maar alles was netjes verlopen. Contract opgezegd bij mijn vorige leverancier, want ik kreeg van hun de eindrekening. Netjes hebben ze de opzegvergoeding betaald.
Ik heb 1x de klantenservice moeten bellen voor iets,vriendelijke vrouw aan de telefoon. Ze heeft goed geholpen.
Ik kan niks negatiefs zeggen.

Reacties

ENGIE Webcare 27-7-2020 - 16:36
Goedemiddag Denise,

Bedankt voor het delen van uw positieve review met ENGIE en uiteraard nog van harte welkom bij ENGIE!

Met vriendelijke groet,
Charnella - ENGIE Webcare
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Klachtenafhandeling: 1
Duurzaamheid: 1
Prijsstelling: 1
Overstapproces: 1
Klantenservice: 1
Online dienstverlening: 1
Facturering: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Iris 2-7-2020 - 15:39

Ik ben overgestapt omdat engie zogezegd goedkoper was. Bovendien had je de box ook nog eens en daar kon je je gas en elektriciteit mee in de gaten houden. Wel waren ze vergeten te melden dat er aan de tellers stopcontacten moesten voorzien worden gevolg was dat ik mijn gas niet kon controleren. Ik kreeg een afrekening rond 800euro. Terwijl ik voordien nooit een afrekening kreeg. Uiteindelijk werd mijn voorschot veranderd naar een veel hoger voorschot dan bij mijn vorige leverancier. Maar ik zat dan met de box dus was het 4j wachten of die afbetalen. Dus besloot ik maar even te blijven. Maar dan verhuisden we en werd de up geïnstalleerd in de nieuwe woning de box bleef in de oude. Zogezegd zou de box ons dan niets meer kosten. Niet dus want het pand kon niet op leegstaand worden gezet. Het e-mailadres bleef aan de box gekoppeld. Als ik dit dan melde moest ik zogezegd een nieuw e-mailadres aan maken. Waarom? Reset dat ding toch gewoon. Na maanden discuseieren kwam dit eindelijk in orde om de up te koppelen aan mijn mail adres. Maar toen kregen we een lek. Ik informeerde eerst telefonisch en bleek dat dit terugbetaald zou worden via de verzekering (de eerste 600euro). Eerst kwam die man al op het verkeerde adres (oude pand - zo wisten we dat we dubbele service betaalden voor box en up) gevolg was 2x transport kosten en dan nog de herstelling. Dat was dan 600euro waarvan ik via de verzekering een factuur van kreeg die ik moest betalen terwijl het inbegrepen moest zijn. Na me boos te maken werd het geregeld. bovendien ik kreeg geen melding van de lek op de up. via de up kon ik nu wel mijn gas en elektriciteit controleren en ik zag dat de voorschotten toch iets te laag waren dus ik deed er 50 euro bij per maand. Volgens de up kwam ik dan op nog een 158euro te betalen. Dus als er nog iets van extra kosten waren dan zou dat nog meevallen. Ik kreeg mijn eindafrekening. Ik verschoot nogal 1078 euro. Je komt niet tot verrassingen te staan van je eindafrekening zeggen ze dan... Ik vroeg hoe dat kwam. Ze hadden zich simpel weg een klein beetje vergist van eenheidsfactor en dat enkel bij zogezegd. Gevolg ik zit al heb ik de up met een zeer grote eindafrekening. Nu doe ik mijn overstap ik wil niet meer blijven natuurlijk moet ik dan de up volledig afbetalen. dat begrijp ik maar plots vragen ze nog eens 53 euro extra op de laatste voorschot betaling. voor de home maintenance die aan de up gekoppeld is. Ben benieuwd naar de laatste eindafrekening hoeveel het me weer extra gaat kosten. als ik de up geloof dan zou ik met mijn eindafrekeningen voldoende hebben om ook de up af te betalen. Maar engie kennende zal er wel weer ergens een misrekening ofzo zijn en zal ik nog wel wat extra te betalen hebben. Want tot nu toe heb ik bij engie al altijd extra moeten betalen terwijl ik met de vorige leverancier steeds terugkreeg. Mijn conclusie engie is goedkoper op papier om klanten te lokken. Maar eens je klant bent loopt al wat mis kan lopen mis en betaal je duurder dan voordien.

Reacties

ENGIE Webcare 6-7-2020 - 08:43
Goedemorgen,

Dank u wel voor uw review. Ik kan mij uw ongenoegen goed voorstellen bij deze voor u erg negatieve ervaringen. Natuurlijk willen wij dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Wij nemen uw beklag dan ook erg serieus. Het is dan ook niet de bedoeling dat klanten onder misleidende omstandigheden worden benaderd. Ik zou graag eens goed voor u na willen kijken wat er hier allemaal is gebeurd, en wat voor service wij u hierin kunnen bieden. Zou u hiervoor uw klantennummer en/of adres en telefoonnummer willen sturen naar socialmedia.nl@engie.com? Bij voorbaat dank! Wij zullen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Wij horen graag van u!

Met vriendelijke groet,
Niesje - Webcare
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
2
Duurzaamheid: 1
Overstapproces: n.v.t.
Prijsstelling: 1
Online dienstverlening: 1
Facturering: 10
Klantenservice: 1
Klachtenafhandeling: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Pieter Goossens 1-7-2020 - 15:52

Mijn vader van 86 was weer eens overgestapt van energie leverancier betaalde 120 ging bij ENGIE 156,-- per maand betalen met een 3 jarig contract. 6 maanden later wordt mijn vader weer een ENGIE contract voor 3 jaar aangeboden en gaat nu 168,-- betalen met weer een contract voor drie jaar en dat afgezien van de boetes voor het tussentijds beeindigen van een 3 jarig contract.
Als je ENGIE hier confronteerd dan zeggen ze dat dit geen beleid is maar dat het wel gebeurt, maar dat ze verder niets kunnen doen omdat het om een 3 jarig contract gaat.

  • geen
  • geen 86 jarige verschillende keren per jaar een nieuw energie contract aanbieden

Reacties

ENGIE Webcare 2-7-2020 - 13:35
Goedemiddag Pieter, Ik vind het erg vervelend om te lezen dat u vader meerdere keren wordt benaderd voor een overstap als dit niet voordeliger is. U geeft aan dat er eerder contact over is opgenomen maar dat er niets aan veranderd zou kunnen worden. Graag kijken wij dit nog verder na. Kunt u ons per e-mail de volgende gegevens toesturen? Klantnummer, postcode + huisnummer en ter verificatie de laatste drie cijfers van het bankrekeningnummer waarmee betaalt wordt. De e-mail kan verstuurd worden naar socialmedia.nl@engie.com. Alvast bedankt! Hartelijke groet, Charnella - ENGIE Webcare

Navigatie