De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
ENGIE
33% van de klanten raadt ENGIE aan.
33% zegt ENGIE misschien aan te raden.

ENGIE ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van ENGIE geven. Twijfelt u nog? Lees dan de ENGIE ervaringen en beoordelingen. Is ENGIE uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over ENGIE plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over ENGIE met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van ENGIE
Het voordeligste actiepakket van ENGIE!
NL Zonnestroom en CO2 gecompenseerd Gas vast 3 jr
Jaarprijs
€ 1936,58
33%
van 3 klanten zou deze leverancier aanbevelen
33% misschien 33% niet

Klantervaringen

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Facturering: 1
Online dienstverlening: 1
Prijsstelling: 1
Overstapproces: 1
Klachtenafhandeling: 1
Duurzaamheid: 1
Klantenservice: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Jan Wilde 18-1-2021 - 13:16

OPLICHTERS !!! Komt overeen met alle verhalen hier. Moest 2018 /19 Bij eindafrekening 800,- betalen. gelijk overgestapt naar oude leverancier Eneco. Kwamen extra kosten bij Engie, dus nu moet ik 1000,00 betalen. Kreeg vandaag eindafrekening van Eneco over 2020 en ik krijg 486,00 terug. Dus zelfde woning zelfde verbruik. Wanneer en wie pakt het bedrijf Engie eens aan. genoeg mensen en genoeg recensies .....

  • Geen
  • Stoppen met oplichting bij de mensen. Vooral in deze tijd. Misdaad.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Facturering: 1
Online dienstverlening: 1
Duurzaamheid: 1
Overstapproces: 1
Prijsstelling: 1
Klantenservice: 1
Klachtenafhandeling: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Trn 8-1-2021 - 19:44

OPLICHTERIJ PRAKTIJKEN VAN DIT BEDRIJF!!! 5 maanden klant geweest bij “Engie”, 3000 euro betaald in die 5 maanden tijd. Uiteindelijk opgezegd en overgestapt naar een ander energie bedrijf. Krijg je een brief binnen thuis dat je 5000 euro moet betalen.. waarom?! Dan bel je met ze met de vraag of ze de jaarafrekening willen sturen, nee natuurlijk willen ze dat niet doen. Ze blijven maar haken op die 5000 euro die uit het niets is voorgelegd, zonder enige argument. Daarnaast stuurt het zeer onprofessionele bedrijf “Engie” neppe onprofessionele brieven met lelijk handschrift die zogenaamd van een deurwaarder afkomen, is toch lachwekkend dit? En dit moet dus een “professioneel” bedrijf voorstellen. Ongelovelijk dat dit gebeurd. Tot slot hebben ze gezorgd dat ik een beslaglegging heb gekregen op mijn rekening in deze MOEILIJKE corona tijd. “Engie” is een zogenaamd professioneel bedrijf wat mensen hun geld wilt stelen. Tot op de dag van vandaag nog NOOIT een argument te horen gekregen WAAROM die 5000 euro betaald moet worden. Ongelovelijk slecht bedrijf. Ik raad jullie allemaal TEN ALLEN TIJDEN AF (!) Om met “engie” in zee te gaan. Je gaat bestolen worden van je geld en geen gehoor krijgen wanneer je om een jaarafrekening vraagt. Mensen, ga alstublieft op zoek naar een andere energie bedrijf en doe vooral vooraf je RESEARCH over het bedrijf. KIES NIET VOOR ENGIE! OPLICHTERS! MET NADRUK OP HET WOORD OPLICHTERS!

  • GEEN.
  • OPLICHTERIJ PRAKTIJKEN VAN DIT BEDRIJF!!! 5 maanden klant geweest bij “Engie”, 3000 euro betaald in die 5 maanden tijd. Uiteindelijk opgezegd en overgestapt naar een ander energie bedrijf. Krijg je een brief binnen thuis dat je 5000 euro moet betalen.. waarom?! Dan bel je met ze met de vraag of ze de jaarafrekening willen sturen, nee natuurlijk willen ze dat niet doen. Ze blijven maar haken op die 5000 euro die uit het niets is voorgelegd, zonder enige argument. Daarnaast stuurt het zeer onprofessionele bedrijf “Engie” neppe onprofessionele brieven met lelijk handschrift die zogenaamd van een deurwaarder afkomen, is toch lachwekkend dit? En dit moet dus een “professioneel” bedrijf voorstellen. Ongelovelijk dat dit gebeurd. Tot slot hebben ze gezorgd dat ik een beslaglegging heb gekregen op mijn rekening in deze MOEILIJKE corona tijd. “Engie” is een zogenaamd professioneel bedrijf wat mensen hun geld wilt stelen. Tot op de dag van vandaag nog NOOIT een argument te horen gekregen WAAROM die 5000 euro betaald moet worden. Ongelovelijk slecht bedrijf. Ik raad jullie allemaal TEN ALLEN TIJDEN AF (!) Om met “engie” in zee te gaan. Je gaat bestolen worden van je geld en geen gehoor krijgen wanneer je om een jaarafrekening vraagt. Mensen, ga alstublieft op zoek naar een andere energie bedrijf en doe vooral vooraf je RESEARCH over het bedrijf. KIES NIET VOOR ENGIE! OPLICHTERS! MET NADRUK OP HET WOORD OPLICHTERS!
Opmerking van Gaslicht.com 10-1-2021 - 16:26
Beste lezer,
Wat naar dat u in deze situatie terecht gekomen bent. Ik heb de leverancier op de hoogte gebracht van deze beoordeling zodat zij ook nog kunnen reageren.
Met vriendelijke groet,
Rita namens Gaslicht.com

Reacties

ENGIE Webcare 13-1-2021 - 14:46
Hi,

Zoals we inmiddels per e-mail besproken hebben zouden we je graag verder helpen maar hebben wij deze mogelijkheid niet. Om naar een oplossing te werken kun je contact opnemen met de deurwaarder.

Ik wens je nog een fijne dag!

Pauline
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Duurzaamheid: 1
Klachtenafhandeling: 1
Online dienstverlening: 1
Overstapproces: 1
Klantenservice: 1
Prijsstelling: 1
Facturering: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Gert-Jan Mudde 30-12-2020 - 20:50

Na telefonisch contact ben ik bij ENGIE en een contact aangegaan. Omdat ik bij mijn huidige energieleverancier amper 5 maanden een contract heb krijg ik na het eerste contractjaar nog een cashback en een teruggave vanwege mijn laag verbruik en de afgestelde termijnbedrag die per maand is berekend. Ik heb duidelijk uitgelegd dat ik deze af wilde wachten voordat ik het nieuwe ENGIE contract afsluit. Nu heb ik vandaag een bevestiging van ENGIE ontvangen dat het contract per 28-1-2021 in gaat wat niet de afspraak was. Ik ben er intrapt maar gelukkig heb ik nog 2 weken de bedenktijd. Daarom heb ik het per direct geannuleerd. De boetes die vergoed zouden worden zijn zo laag dat ik hoogstwaarschijnlijk bij moet betalen. Daarnaast zou het annuleringsformulier online staan maar die is nergens te bekennen. De pagina geeft een 404 error dat betekend dat deze niet bestaat.

Ben er helemaal klaar mee....

  • N.V.T.
  • Fix de pagina waar de annuleringsformulier te downloaden is.

Reacties

ENGIE Webcare 7-1-2021 - 11:19
Hi Gert-Jan,

Wat vervelend om te lezen dat de afgesproken startdatum niet is doorgevoerd op je aanmelding en contract bij ENGIE. Uiteraard is het niet de bedoeling dat als je de keuze maakt te annuleren het formulier niet geopend kan worden via onze website. Onlangs is onze nieuwe website live gegaan dus er is een kans dat het hiermee te maken heeft gezien er meerdere functies nog niet volledig beschikbaar zijn. Moet de aanmelding nog geannuleerd worden dan ontvangen we graag je klantgegevens per mail via socialmedia.nl@engie.com zodat we je hierbij kunnen helpen.
Eventueel is er ook altijd een mogelijkheid om de startdatum aan te passen indien je dit wenst natuurlijk.

Charnella
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Online dienstverlening: 1
Klantenservice: 1
Prijsstelling: 1
Duurzaamheid: 1
Overstapproces: 1
Klachtenafhandeling: 1
Facturering: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
peter van vessem 24-12-2020 - 18:14

grote oplichters ze ze laten priment bellen en doen zich voor als jou leverancier weten alles van je zelfs de laatste drie cijfers van je bankrekening meterstanden alles en weet met een mooi verhaaltje het zo te draaien dat je er in trapt en zit nu zonder het te willen aan engie vast voor 3 jaar kan iemand iets aan zulke oplichters doen deze lui moeten gestopt worden met hun vage praktijken

  • geen
  • alles
Opmerking van Gaslicht.com 27-12-2020 - 11:19
Beste meneer van Vessem,

Bedankt voor uw bericht. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik heb Engie dan ook een gemaild zodat zij nog de mogelijkheid hebben om ook met een reactie te komen.

Met vriendelijke groet,
Rita namens Gaslicht.com

Reacties

ENGIE Webcare 30-12-2020 - 12:39
Hi Peter,

Wat vervelend om te lezen dat je een contract met ENGIE hebt afgesloten zonder dat je dit had gewenst. Ik begrijp dat jou is gezegd dat er namens je oude leverancier gebeld werd en het is niet duidelijk gemaakt dat het een overstap naar ENGIE betreft. Indien dit het geval is wil ik je vragen je klantgegevens te sturen via socialmedia.nl@engie.com zodat ik verder met je kan meekijken. Alvast bedankt!

Charnella
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Prijsstelling: 1
Duurzaamheid: 1
Overstapproces: 1
Klantenservice: 1
Facturering: 1
Online dienstverlening: 1
Klachtenafhandeling: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Bond met naam 24-12-2020 - 03:03

In antwoord op Engie Webcare:

Neen, de fout is niet rechtgezet. Heb de volledige factuur moeten betalen want jullie antwoorden zelfs niet op de vraag waar de creditnota/juiste factuur blijft.
Dus toch oplichting!
En als ik de reviews lees over engie ben ik niet de enige die zo denkt over jullie!
Gelukkig loopt mijn contract binnenkort af en zal zeker jullie afraden bij iedereen die ik ken!
OPLICHTERS!!!

  • Geen
  • Stoppen met mensen te bedriegen!

Reacties

ENGIE Webcare 30-12-2020 - 12:37
Hoi,

Wat vervelend om te lezen dat jouw probleem nog niet opgelost lijkt te zijn. Helaas heb ik geen klantgegevens van je en weet ik zo niet waar het precies om gaat. Ik begrijp wel dat je eerder contact met ons hebt gehad via een van onze social media kanalen? Wil je anders je klantgegevens mailen via socialmedia.nl@engie.com? Dan kijken we graag verder met je mee.

Charnella
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Online dienstverlening: 1
Prijsstelling: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: 1
Klachtenafhandeling: 1
Overstapproces: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
John van der Zwaan 22-12-2020 - 13:37

Slechte website die niet werkt, klantonvriendelijk

Opmerking van Gaslicht.com 22-12-2020 - 15:00
Beste meneer Van der Zwaan,

Dank voor uw reactie. Ik heb de leverancier op de hoogte gebracht zodat zij nog kunnen reageren en uw eventuele vragen weg kunnen nemen.

Met vriendelijke groet,
Rita namens Gaslicht.com

Reacties

ENGIE Webcare 30-12-2020 - 12:35
Hi John,

Wat vervelend dat de website niet goed werkt bij jou. We zijn onlangs veranderd naar een volledig nieuwe website dus wellicht liep je daarom tegen dit probleem aan. Hopelijk kan je nu goed terecht. Onze nieuwe website is https://www.engie.nl/ Ik wens je alvast een fijne jaarwisseling!

Charnella
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Klantenservice: 1
Duurzaamheid: 1
Online dienstverlening: 1
Facturering: 1
Prijsstelling: 1
Overstapproces: 1
Klachtenafhandeling: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
F.A Snellers 13-12-2020 - 10:31

ze proberen je als klant bij je huidige leverrancier weg te trekken dmv zich voor te doen dat ze van jou energie leverrancier te zijn. voor je het weet hebben ze een energie contrakt je in je maag gesplitst. en als je er van af wil moet je kosten betalen terwijl je niet eens er mee ingestempt hebt.

  • geen
  • betere klant vriendelijkheid eerlijk naar de nieuwe klanten zijn beter klachten afwikkeling enz

Reacties

ENGIE Webcare 30-12-2020 - 12:32
Hallo,

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat als je benaderd wordt er niet duidelijk vertelt wordt dat het om een overstap naar een andere leverancier gaat. Vervelend dat er is gezegd dat er vanuit jouw huidige leverancier gebeld werd. Weet je misschien nog met welke partij je gesproken hebt? We maken hier dan graag een melding van. Informatie kan je mailen naar socialmedia.nl@engie.com.
Ik wil je via hier in ieder geval alvast een prettige jaarwisseling wensen!

Charnella
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Facturering: 1
Prijsstelling: 1
Klachtenafhandeling: 1
Overstapproces: n.v.t.
Klantenservice: 1
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Bond met naam 7-12-2020 - 16:15

Ze lokken je met een korting als je je boiler laat onderhouden door hen. Als je dit aanvraagd vul je die code in. Dan na een maand krijg je de factuur zonder korting inbegrepen. Dit ging rechtgezet worden. Het feit alleen al dat ze dit zogenaamd "vergeten" zijn zegt genoeg.
Waar Engie wel zeer goed in is, is je continu doorschakelen als je belt. Je hebt nooit de juiste persoon aan de lijn.
Ik was jaren klant bij Luminus en ben daar weggegaan omdat ik voor de eerste keer sinds 7 jaar een rappelkost van 7€ moest betalen. Na mijn 1 jaar bij engie ga ik terug naar Luminus.
Nooit geen engie/electrabel meer en raad iedereen aan hier weg te blijven.

  • Stoppen met de mensen op te lichten.
Opmerking van Gaslicht.com 7-12-2020 - 16:50
Beste meneer/mevrouw,

Jammer dat u zo'n ervaring heeft opgedaan. Ik heb de leverancier een bericht gestuurd zodat zij eventueel nog kunnen reageren en/of contact met u kunnen opnemen.

Met vriendelijke groet,
Rita namens Gaslicht.com

Reacties

ENGIE Webcare 8-12-2020 - 16:17
Bedankt voor uw review. Als ik het goed begrijp dan voelt u zich opgelicht door waarover u bent geïnformeerd bij de overstap naar ENGIE en de eerstopvolgende factuur die u heeft ontvangen. Ik begrijp uit uw woorden dat er een fout heeft plaatsgevonden op uw factuur en deze weer recht is gezet. Ik kan me voorstellen dat u dit een onbetrouwbaar gevoel geeft, echter zijn onze intenties niet geweest om u te misleiden of op te lichten. Ik zou dan ook graag nog eens met u mee willen kijken naar deze situatie en u van de service willen voorzien die u van ons mag verwachten. Zou u ons hiervoor uw klantnummer en/of adresgegevens willen sturen? Dit mag u mailen naar socialmedia.nl@engie.com. Wij horen graag van u! Met vriendelijke groet, Niesje - Webcare
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Prijsstelling: 1
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Facturering: 1
Overstapproces: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Cees 1-12-2020 - 23:41

Volgde mooie app van ze zat ik het hele jaar goed, kan nu voor de 2 jaar op rij bij betalen. Heb sinds juli, zonnepanelen. Gaf de app aan dat ik goed zit en 200 euro terug krijg. Krijg ik weer een afrekening, dat ik 100 euro bij kan betalen. Nee, dit zijn gewoon oplichters. Ga zeker weg bij deze fraudeurs. Mijn advies, stap nooit over naar deze energie maatschappij.

Reacties

ENGIE Webcare 4-12-2020 - 13:17
Goedemiddag Cees,

Bedankt voor uw review. Ik kan mij voorstellen dat u het niet prettig vindt als u via het advies ziet dat u een bedrag terug krijgt en u eigenlijk moet bijbetalen op de jaarafrekening. Wij blijven daarom altijd aangeven dat de termijnbedragcheck via MijnENGIE altijd een advies is en nooit een daadwerkelijke bevestiging. Uiteraard kan er altijd nagekeken worden of het klopt als er een groot verschil in zit. U kan hiervoor contact met ons opnemen, indien u dit nog niet gedaan had.

Hartelijke groet,
Charnella - ENGIE Webcare
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
3
Duurzaamheid: n.v.t.
Klachtenafhandeling: 1
Overstapproces: 4
Online dienstverlening: 2
Facturering: 1
Klantenservice: 4
Prijsstelling: 4
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Demian 30-11-2020 - 08:53

men verschuilt zich achter het zo genoemde systeem. wij zijn hier al 3 jaar klant. 1e jaar 11 termijn bedragen en zelfs maand eerder jaar afrekening. kort om 10 maandbedragen. wat dus betekend dat als je het niet in de gaten houd je altijd bij kan betalen.. 10e van de maand dan val je buiten de facturatie van je 1e termijn als ik 7e had gestart was ik wel met facturatie mee genomen. nu ik verhuist ben is mij zelfs zwart op wit verzekerd dat dit zo niet werkt. hoppa gewoon weer zelfde liedje. ik heb ook andere leveranciers gesproken en zeggen dat dit zo niet werkt. Al meld je je op de 8e aan dan betaal je 12 termijnen van af de 8e. kort om 1 jaar contract afgesloten. dit word 4e jaar op rij met dit gezeik en maar recht lullen wat krom is. ga hier niet heen... ik ga hier meteen weer weg volgend jaar. schandalig. zelf met het adviseren 15 verschillende medewerkers in 5 weken gesproken omdat het voorstel voor geen meter klopte. zelfs termijn bedrag gehad van 57 euro per maand met een gezin. er werken heb ik het idee die echt niet begrijpen waar ze mee bezig zijn. en gelukkig was er 1 zo dom om het zwart op wit te mailen. kort om Engie houd zich niet aan contract. mensen trap er niet in. ga naar de concurrent.

  • duidelijke energie verbruiker in de app en zie je duidelijk of je veilig zit. verder is het bagger
  • 12 betaal termijnen ongeacht welke datum je aanmeld.
  • personeel goed oplijden. 15 medewerkers gesproken. in 1 dag 5 verschillende voorstellen moeten bespreken. men snapt het zelf niet. maakt berekeningen op 1 persoonshuishouden voor gezin van 4. ik moest meneer uitleggen hoe of wat. had ook het idee dat meneer al wat jaartjes met pensioen was. het ging hem allemaal beetje te snel.

Reacties

ENGIE Webcare 4-12-2020 - 13:15
Goedemiddag Demian,

Bedankt voor het delen van uw ervaringen met ENGIE en wat vervelend om te zien dat u telkens op rij een onvolledige jaarafrekening ontvangt met niet 12 termijnbedragen. Dit is natuurlijk wel de bedoeling en ik vind het dan ook vreemd dat geen van mijn collega's u hier verder bij heeft kunnen helpen, waarvoor mijn excuses. Wat jammer om te lezen dat u al uw keuze gemaakt heeft om niet bij ENGIE te verlengen zodra dit mogelijk is. Uiteraard kan ik mij wel voorstellen dat u deze keuze heeft gemaakt.

Indien wij u toch nog ergens mee van dienst kunnen zijn horen we dit graag van u. U mag ons altijd mailen via socialmedia.nl@engie.com met uw klantgegevens.

Hartelijke groet,
Charnella - ENGIE Webcare

Navigatie