De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
ENGIE
78% van de klanten raadt ENGIE aan.
11% zegt ENGIE misschien aan te raden.

ENGIE ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van ENGIE geven. Twijfelt u nog? Lees dan de ENGIE ervaringen en beoordelingen. Is ENGIE uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over ENGIE plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over ENGIE met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van ENGIE
Het voordeligste actiepakket van ENGIE!
NL Zonnestroom en CO2 gecompenseerd gas vast 3 jaar
Jaarprijs
€ 1917,26
78%
van 9 klanten zou deze leverancier aanbevelen
11% misschien 11% niet

Klantervaringen

Beoordeling
9
Prijsstelling: 8
Klachtenafhandeling: 10
Facturering: 10
Duurzaamheid: 8
Klantenservice: 10
Online dienstverlening: 10
Overstapproces: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Peter 1-4-2020 - 10:38
Overgestapt via Gaslicht.com

Geld besparing door overstappen

  • Probleemloze overstap

Reacties

ENGIE Webcare 1-4-2020 - 12:05
Goedemiddag Peter,

Bedankt voor het delen van uw positieve review en van harte welkom bij ENGIE!
Ik wil u een prettige dag wensen vandaag.

Met vriendelijke groet,
Charnella - ENGIE Webcare
Beoordeling
8
Facturering: 9
Online dienstverlening: 8
Klachtenafhandeling: 8
Prijsstelling: 8
Duurzaamheid: 8
Overstapproces: 8
Klantenservice: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Meulendijks Johan 28-3-2020 - 19:39
Overgestapt via Gaslicht.com

Alles heel duidelijk, en via de app goed overzicht over terug geleverde stroom, en hoe hoog termijn betaling moet zijn.

  • zo doorgaan!

Reacties

ENGIE Webcare 31-3-2020 - 08:45
Goedemiddag meneer Meulendijks,

Bedankt voor het delen van uw positieve review! Dat vinden wij erg leuk om te zien. Ik wil u een prettige middag verder wensen :-)

Met vriendelijke groet,
Niesje - Webcare
Beoordeling
8
Klantenservice: 8
Klachtenafhandeling: 7
Prijsstelling: 8
Facturering: 8
Online dienstverlening: 8
Overstapproces: 6
Duurzaamheid: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Hannie schuurmans 23-3-2020 - 15:36
Overgestapt via Gaslicht.com

Ik had 3 contracten die overgezet moesten worden maar dat ging niet een twee drie goed,
Heb er nog achter aan moeten bellen en alles goed moeten controleren helaas, maar nu is het geregeld.

  • Klantvriendelijk
  • Mensen met meer contracten goed nakijken of ze en gas en electra nodig hebben of alleen gas in mijn geval, niet-verplichte van uit gaan dat het altijd gas en electra is.

Reacties

ENGIE Webcare 31-3-2020 - 08:49
Goedemiddag mevrouw Schuurmans, Bedankt voor het delen van uw positieve review! Dat vinden wij erg leuk om te zien. Vervelend dat het niet gelijk helemaal goed is gegaan maar we dit wel samen met u hebben op weten te lossen. Ook wil ik u bedanken voor uw feedback. Uitgaan van aannames is dan ook niet de bedoeling en ook niet volgens beleid. Doorgaans zullen wij dan ook in acht nemen of het hier gaat om een gas en/of elektriciteitsaansluiting. Excuses voor het ongemak, dat dit in uw geval niet aan de orde was. Ik wil u een prettige middag verder wensen :-) Met vriendelijke groet, Niesje - Webcare
Beoordeling
9
Duurzaamheid: 9
Prijsstelling: 9
Overstapproces: 10
Online dienstverlening: 8
Facturering: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Marco De Vries 22-3-2020 - 12:48
Overgestapt via Gaslicht.com

Goede service. Fijne app met veel info.

Reacties

ENGIE Webcare 31-3-2020 - 08:50
Goedemiddag,

Bedankt voor het delen van uw positieve review! Dat vinden wij erg leuk om te zien. Ik wil u een prettige middag verder wensen :-)

Met vriendelijke groet,
Niesje - Webcare
Beoordeling
9
Duurzaamheid: 9
Overstapproces: 9
Facturering: 9
Online dienstverlening: 9
Klantenservice: n.v.t.
Prijsstelling: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Maurits 21-3-2020 - 11:08
Overgestapt via Gaslicht.com

Prima website, prima overstap en gelijk weer besparen.

  • Groene energie.

Reacties

ENGIE Webcare 31-3-2020 - 08:43
Goedemiddag,

Bedankt voor het delen van uw positieve review! Dat vinden wij erg leuk om te zien. Ik wil u een prettige middag verder wensen :-)

Met vriendelijke groet,
Niesje - Webcare
Beoordeling
2
Prijsstelling: 5
Klantenservice: 1
Facturering: 1
Duurzaamheid: n.v.t.
Overstapproces: 1
Online dienstverlening: 1
Klachtenafhandeling: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
E van Winden 19-3-2020 - 14:13
Overgestapt via Gaslicht.com

Engie reageert niet tijdig bij een verhuizing waardoor ik een ander contract moest afsluiten bij andere partij om geen kosten van Stedin te krijgen. Als dank krijg je dan een boete welke na herhaaldijke verzoek gewoon blijft staan. Jurridisch onjuist maar Engie heft daar lak aan. NOOIT mee in zee gaan met Engie!! Zeer onbetrouwbaar!

Reacties

ENGIE Webcare 30-3-2020 - 06:18
Goedemorgen meneer/mevrouw van Winden, Goedemiddag, Wat vervelend om te lezen dat u een vervelende ervaring heeft gehad! Zou u ons uw gegevens willen sturen naar: socialmedia.nl@engie.com zodat we eens kunnen kijken wat er gebeurd is en wat voor service wij hierin aan u kunnen verlenen die u van ons mag verwachten. We horen graag van u! Met vriendelijke groet, Niesje - ENGIE Webcare
Beoordeling
9
Prijsstelling: 8
Klachtenafhandeling: 10
Duurzaamheid: 10
Facturering: 8
Overstapproces: 10
Klantenservice: 10
Online dienstverlening: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
I. Bruynes 9-3-2020 - 20:12
Overgestapt via Gaslicht.com

Goede service, klantgericht, snel, kwaliteit

  • Goede service, pro actief, kwaliteit, klantgericht

Reacties

ENGIE Webcare 18-3-2020 - 14:53
Goedemiddag,

Bedankt voor het delen van uw positieve review! Dat vinden wij erg leuk om te zien. Ik wil u een prettige middag verder wensen :-)

Met vriendelijke groet,
Charnella - ENGIE Webcare
Beoordeling
10
Online dienstverlening: 10
Facturering: 9
Duurzaamheid: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Overstapproces: 10
Klantenservice: n.v.t.
Prijsstelling: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
L.van de Walle 2-3-2020 - 10:46
Overgestapt via Gaslicht.com

Greenchoice werd, ondanks dat ze aangeven dat zij een van de goedkoopste zijn, Te duur. Ze verhoogden ieder jaar het maandbedrag, terwijl we duidelijk minder hadden afgenomen.

  • Erg tevreden met de makkelijke overstap.. Het scheelde me €70,- per maand en ik hoefde niets te doen!! Dank je Ben Woldring! ( AKA Gaslicht.com)

Reacties

ENGIE Webcare 31-3-2020 - 08:51
Goedemiddag,

Bedankt voor het delen van uw positieve review! Dat vinden wij erg leuk om te zien. Ik wil u een prettige middag verder wensen :-)

Met vriendelijke groet,
Niesje - Webcare
Beoordeling
9
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Facturering: 9
Prijsstelling: 9
Overstapproces: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Pieter 28-1-2020 - 16:33
Overgestapt via Gaslicht.com

Overstap is gewoon goed verlopen
Stap elk jaar over via gas licht ,com

  • Makelijk om overstsppen

Reacties

ENGIE Webcare 31-3-2020 - 08:51
Goedemiddag Pieter,

Bedankt voor het delen van uw positieve review! Dat vinden wij erg leuk om te zien. Ik wil u een prettige middag verder wensen :-)

Met vriendelijke groet,
Niesje - Webcare
ENGIE Webcare 31-3-2020 - 08:55
Goedemiddag Sylvia,

Wat vervelend om te lezen dat uw ervaring niet zo positief is geweest. Op het verstuurde aanbod moet dan ook altijd de looptijd van de overeenkomst zichtbaar zijn. Vreemd dat dit bij u niet het geval is geweest. Ik zou dit dan ook graag voor u willen nakijken. Zou u ons uw klantgegevens willen sturen zodat wij dit voor u na kunnen kijken en u hier een terugkoppeling over kunnen sturen? Dit mag u sturen naar socialmedia.nl@engie.com

Wij horen graag van u!

Met vriendelijke groet,
Niesje - Webcare
Beoordeling
10
Overstapproces: 10
Facturering: 10
Online dienstverlening: 10
Duurzaamheid: 9
Klachtenafhandeling: 10
Klantenservice: 10
Prijsstelling: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
B.M. 30-10-2019 - 11:35
Overgestapt via Gaslicht.com

Eind vorig jaar overgestapt van een andere energieleverancier (einde contract en goede aanbieding) naar Engie. Dit verliep buitengewoon soepel zonder merkbare vertragingen of anderszins.

  • Nadat eerder dit jaar bleek dat de slimme gasmeter defect was (die daarna vervangen is) kwam er dit najaar een onaangename verrassing: de gasrekening was verdubbeld zonder aanwijsbare reden. Bij navraag bleken zowel Engie als Liander elkaar tegen te spreken over waar dit enorm verbruik vandaan kwam (schatting resp. werkelijk verbruik I.v.m. defecte meter gedurende 1,5 jaar zonder dat iemand dat had opgemerkt).
  • Na een klacht ingediend te hebben bij Engie heeft Engie boven water gekregen dat Liander er toch naast zat en is de meterstand netjes gecorrigeerd. Niets dan lof voor Engie door de voortvarendheid en doortastendheid om de juiste informatie op korte termijn boven water te krijgen en een passende oplossing te vinden.

Navigatie