De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Variabele energietarieven dalen, toch kiezen voor vast!

door Jeanet Woldring 8 reacties

Per 1 juli gaan de variabele energietarieven opnieuw omlaag. Wij rekenden uit dat een gemiddeld huishouden daardoor zo'n 100 euro per jaar goedkoper uit is. Toch kan circa 60 procent van de huishoudens gemiddeld 450 euro besparen door te kiezen voor vaste tarieven. Benieuwd hoe dat zit?

Variabele tarieven wijzigen halfjaarlijks

ACM-soort contract naar looptijd 1-1-2016.jpgHet overgrote deel van de Nederlandse huishoudens heeft een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat 58 procent op 1 januari 2016 zo'n prijzig contract heeft. 

De variabele tarieven wijzigen elk halfjaar. Op 1 juli is het weer zover. Alléén consumenten met een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven merken die tariefswijzigingen. Wie zijn energietarief vastgezet heeft voor één of drie jaar, blijft het afgesproken tarief betalen.  

Energiebelasting en opslag duurzame energie

De aangekondigde verlaging voor 1 juli volgt een reeks van prijsdalingen in de afgelopen jaren. De kale stroom- en gastarieven liggen nu op hetzelfde niveau als in 2004, toen de liberalisering van de energiemarkt begon. Toch merken we daar maar weinig van, omdat tegelijkertijd de overheidsheffingen flink verhoogd zijn. Door de jaren heen zijn we fors meer energiebelasting gaan betalen en ook de opslag duurzame energie voert de prijs jaarlijks verder op. Aan deze kosten ontkomt niemand, maar we kunnen onze energierekening wel fors verlagen door te kiezen voor een contract met vaste tarieven.

Prijsverschil tussen vaste en variabele tarieven

Leverancier Verschil Vast Variabel
Nuon € 495 € 1494 € 1989
Eneco € 407 € 1540 € 1947
Essent € 241 € 1745 € 1986

Prijspeiling 8 juni 2016. De gemiddelde jaarkosten van de 3 grootste energieleveranciers (3500 kWh en 1800 m3).

Wie echt wil profiteren van de concurrentieslag op de energiemarkt, kan het best overstappen op een energiecontract met vaste tarieven. Ondanks de dalingen van variabele tarieven zijn gemiddeld genomen stroom- en gascontracten met een vast tarief al een paar jaar goedkoper dan contracten met variabele tarieven. Ga niet een energiecontract aan van langer dan één jaar, omdat u vooral profiteert als u een welkomstbonus mét een actietarief pakt.

Ik heb al een energiecontract met vaste tarieven

Tarieven staan alléén vast gedurende de looptijd van het contract. Is uw contract afgelopen? Dan veranderen uw vaste tarieven in minder aantrekkelijke variabele tarieven. Onderneem dan actie en ga opnieuw vergelijken. 

Overstappen loont. Altijd.

Het loont om elk jaar te vergelijken en over te stappen. Tarieven wijzigen continue en kunnen per aanbieding flink verschillen. Daarom is het nuttig om elk jaar opnieuw te kijken waar u het goedkoopste uit bent. Niets doen kost je poen, zegt ook overheidsloket ConsuWijzer. Jaarlijks vergelijken en overstappen of verlengen levert de grootste besparing op. Momenteel bijna 500 euro voor een gemiddeld huishouden met een energieverbruik van 3500 kWh stroom en 1800 kubieke meter gas.

Geen gedoe

We merken bij Gaslicht.com dat consumenten soms nog bang zijn voor gedoe bij een overstap. Niets is minder waar. Waarom zou u de verlaging van de variabele tarieven afwachten als u ook veel meer kunt besparen? Kijk op Gaslicht.com/1 juli wat dit voor u betekent!

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 20 juni 2016
Geactualiseerd: vrijdag 5 juli 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (8)

Geplaatst door: Wies ()

Het klopt dat als je té vroeg wilt overstappen, je door (in mijn geval NUON) de leverancier al direct wordt 'overgenomen'. Ik had hierover gemaild met Gaslicht.com, waarop ik inderdaad geen (of pas veel later) antwoord kreeg als ik me nog meen te herinneren. En toen maar zelf direct gebeld heb met NUON. Ik wilde nl. de welkomstpremie van mijn toenmalige leverancier beslist niet mislopen. NUON had hier begrip voor en zette mijn contract op een paar maanden later, voor een contractduur van dus maar 9 maanden in plaats van 1 jaar, in verband met de al afgesproken tarieven. Op mijn vraag of ik dan niet van NUON de welkomstpremie zou mislopen (na 9 maanden ipv 1 jaar), kreeg ik een ontkennend antwoord, ik zou gewoon de royale welkomstpremie (op de jaarafrekening) krijgen. Klasse vond ik dat!
Gaslicht.com antwoordde mij dus pas veel later en heeft mij niet geholpen. Ik ben eerder al 3 keer via hen overgestapt maar zij hebben MIJ nooit benaderd voor een enquette over klanttevredenheid? Dan had ik niet zo'n hoog cijfer gegeven, hoor. De overstap en mailverkeer daarover gaat supersnel inderdaad,maar beantwoording op mijn (al eerder gemerkt) gewone mails niet of heel laat pas.
In elk geval blijf ik komend jaar weer bij NUON, al ben ik misschien goedkoper uit bij een ander: NUON biedt me (ook) een aantrekkelijk tarief/korting aan op een nieuw contract, én ik heb dit jaar even geen zin in Gaslicht.com.... Sorry jongens!
Tot volgend jaar misschien.

Opmerking van de redactie op 04-07-2016
Vervelend dat u geen goede ervaring heeft met onze klantenservice. Wij streven er naar om mail binnen 2/3 werkdagen te beantwoorden, wij zoeken dan ook graag uit hoe het kan dat dit in uw geval niet is gebeurd. Wij horen graag van u via 0342-411350 of via info@gaslicht.com.
Geplaatst door: Gerard ()

Volgens mij staat de maximale opzegtermijn vermeld op de website (scroll naar beneden voor de tabel met opzegtermijn per leverancier):
https://www.gaslicht.com/overstappen/het-juiste-overstapmoment

Geplaatst door: Willem Vleeshouwers ()

Hallo,
Pas overgestapt naar NLE.
Kan ik dan zomaar overstappen?

Waar kan ik een berekening maken.

Groet
Willem

Opmerking van de redactie op 23-06-2016
Als u vroegtijdig overstapt mag de leverancier u een boete in rekening brengen. De hoogte hiervan is afhankelijk van de resterende duur van het contract (maximaal 125 euro per product). Toch kan het ondanks een boete wel zinvol zijn om over te stappen. Het is dan belangrijk goed de tarieven, de eventuele premie en de vaste leveringskosten met elkaar te vergelijken. Zo kunt u berekenen of het te behalen voordeel groter is dan de boete die u eventueel zal moeten betalen aan uw huidige leverancier. Wij kijken graag met u mee. Als u dat wilt dan kunt u het beste even de contractbevestiging die u van NLE heeft ontvangen samen met uw ingeschatte jaarverbruik naar ons doormailen (info@gaslicht.com). Aan de hand daarvan kunnen wij voor u berekenen of het zinvol is over te stappen of dat u beter nog even kunt wachten.
Geplaatst door: Ellis ()

Ik vind ook dat de rectie van de heer J.Brink zeer onterecht is. Als mijnheer van tevoren even de moeite had genomen om de informatie die in ruime mate aanwezig is, door te neme dan had hij zeker kunnen weten dat er een waarschuwing gold voor de boete bij te vroeg over willen stappen.

Geplaatst door: R.P.W. Kok ()

Gas-Licht.com is een uitstekend bedrijf in alle opzichten. Telefonische info. begeleiding indien er vragen zijn , alsmede de uitgebreide info per mail maken de overstap eenvoudig en winstgevend voor je. DOEN!!!!!!!!!!

Geplaatst door: Rob ()

Ik heb een maand geleden aan gaslicht gevraagd om een goed voorstel. Dat is berekend maar de medewerker wilde het zelf niet definitief maken omdat ik meer dan 75 dagen voor het einde van mijn contract zat. De opmerking van J. Brink is dus zeker niet terecht, bovendien moet je als consument zelf ook nadenken. Iedereen weet toch als je een contract voortijdig wil beëindigen dat daar kosten aan verbonden zijn.

Geplaatst door: J.Brink ()

Pas op met overstappen! wat de einddatum van uw contract is
bij de overstap wordt hier niet naar gevraagd door Gaslicht,
Het gaat Gaslicht alleen om zoveel mogelijk contacten af te sluiten.
Of de overstappers een boete krijgen zal ze worst zijn!
Daarom krijg ik een boete van € 200,- van Eneco i.v.m. opzegging van vier maanden voor de einddatum.
En Gaslicht geeft niet thuis!

Opmerking van de redactie op 22-06-2016
Leveranciers bepalen zelf wat er op het aanmeldformulier aan opties komt te staan bij de gewenste ingangsdatum. Bij de meeste leveranciers kunt u daardoor alleen zo spoedig mogelijk invullen. Dat houdt in dat de leverancier, rekening houdend met de switchtermijn, uw contract zo spoedig mogelijk in zal laten gaan. Die switchtermijn verschilt per leverancier. In het geval van Nuon is die termijn drie maanden. Het is daarom van belang dat uw huidige contract op het moment van aanmelden binnen drie maanden afloopt. Loopt uw contract verder in de toekomst af dan riskeert u inderdaad een boete. Wij zoeken graag uit hoe het in uw geval is verlopen en hoe het kan dat u vanuit ons geen reactie zou hebben ontvangen. Overigens mag de boete voor een particulier contract maximaal 100 euro betreffen, 50 euro voor stroom en 50 euro voor gas.

Wij waarschuwen altijd voor een mogelijke te vroege overstap en raden daarom aan om pas twee maanden voor het aflopen van het contract over te stappen.
Geplaatst door: W.J.R. (Willem) Mojet de Koe ()

Al jaren maak ik gebruik van de service Gaslicht.com. En in alle gevallen jaarlijks ook gebruik gemaakt van de uitkomst en overgestapt. Zo ook dit jaar, de overstap per 28 juli a.s. voor 1 jaar voor Gas en Elektriciteit, naar EnergieFlex. Nu is voor mij uit de ontvangen stukken onduidelijk of hier nu sprake is van vaste dan wel variabele tarieven. De vraag is mocht dit variabele zijn dan zou ik graag uw advies tot vaste tarieven opvolgen, alsnog. Kan dat nu de overeenkomst e.d. ontvangen is per mail van 30 mei 2016??

Opmerking van de redactie op 22-06-2016
Mocht er nog een verdere uitleg nodig zijn na ons telefonische gesprek, mag u natuurlijk altijd weer contact opnemen met onze servicedesk.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie