Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

10 procent meer stroom uit wind en zon opgewekt

Leestijd: 1 minuut

In 2017 is 10 procent meer elektriciteit uit hernieuwbare bronnen opgewekt dan een jaar eerder. Zowel de productie uit wind als die uit zon nam toe. Dit blijkt uit de nieuwe voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

Windenergie

De elektriciteitsproductie uit hernieuwbare bronnen in 2017 was 17 miljard kilowattuur (kWh), in 2016 was dit nog 15 miljard kWh. Windenergie is met 60 procent de grootste duurzame energiebron in Nederland, gevolgd door biomassa met bijna 30 procent. 

De productie van windenergie steeg met 16 procent naar 9,6 miljard kWh, wat goed is voor 3 miljoen huishoudens. De toename komt doordat er meer windmolens zijn gebouwd in de tweede helft van 2016. Het aantal windmolens bleef vorig jaar nagenoeg gelijk.

cbs-productie-hernieuwbare-energie-2007-2017.PNG

Meer zonnepanelen

Daarnaast steeg de productie van zonne-energie fors, met zo'n 34 procent naar bijna 13 procent van de totale hoeveelheid stroom uit duurzame energiebronnen. De stijging is onder meer toe te schrijven aan het toenemend aantal huishoudens dat zonnepanelen gebruikt.

Lees meer over zonnepanelen: Terugleveren en salderen

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: zaterdag 3 maart 2018

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie