Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Klanten HEM Energie mogen gratis overstappen of blijven met lager tarief

door Jeanet Woldring 1 reactie Leestijd: 3 minuten

Toezichthouder ACM grijpt in bij HEM Energie. Klanten met een vast contract uit 2023 of 2024 kunnen nu gratis overstappen. Of bij HEM Energie blijven met een lager tarief. Ook stopt HEM Energie 3 jaar lang met bellen naar nieuwe klanten. Bent u klant bij HEM Energie of in het verleden overgestapt via Gaslicht.com? Lees dan wat u kunt doen.

Heeft u een vast contract afgesloten in 2023 of 2024? ACM Consuwijzer schrijft:

  • U ontvangt uiterlijk 13 mei 2024 een bericht van HEM Energie met informatie over de keuze en wat u moet doen.
  • U mag meteen en gratis overstappen naar een andere leverancier van uw keuze. U betaalt géén opzegvergoeding aan HEM Energie.
  • U mag ook klant blijven bij HEM Energie. Dan gaat u een lager tarief betalen.

Kiest u om te blijven bij HEM Energie? Dan wordt het bedrag dat u terugkrijgt verrekend in uw volgende jaarafrekening. Als u overstapt, dan krijgt u een eindafrekening zonder opzegvergoeding.

Wanneer u geen keuze maakt, dan blijft u klant bij HEM Energie met de lagere tarieven en uw huidige contractduur en voorwaarden. 
Bent u in de tussentijd overgestapt naar een andere leverancier? Dan krijgt u uw opzegvergoeding terug als u daarom vraagt. U krijgt uw geld van HEM Energie terug uiterlijk vóór 1 januari 2025.

Lagere tarieven van HEM Energie

HEM Energie moet van ACM ook zijn tarieven verlagen op een aantal contracten. Deze lagere tarieven gelden vanaf de begindatum van uw contract. Als u zo’n contract heeft, dan krijgt u geld terug.

  • U ontvangt uiterlijk 13 mei 2024 een bericht of HEM Energie uw tarieven heeft verlaagd. Daarin staat ook wat u moet doen.
  • Bent u nog klant? Dan wordt het nieuwe tarief verrekend op uw jaarafrekening of eindafrekening. 
  • Bent u in de tussentijd overgestapt naar een andere leverancier? Dan krijgt u uw geld terug als u daarom vraagt. Uiterlijk vóór 1 januari 2025 betaalt HEM Energie u het geld terug.

Let op! U krijgt een bericht op het adres dat bij HEM Energie bekend is. In dat bericht staat wat u moet doen. Bent u geen klant meer bent bij HEM Energie en doet u niets? Dan hoeft HEM Energie u niets te betalen. Krijgt u geen bericht? Vul dan het webformulier in op de website van HEM Energie of bel met de klantenservice.

Toezicht op HEM Energie

De toezichthouder kreeg veel klachten van klanten van HEM Energie. Daarom is er onderzoek gedaan. Via Gaslicht.com kon men in het verleden overstappen naar deze leverancier. Tot begin 2022 waren klanten zeer tevreden, zo blijkt uit de geverifieerde klantervaringen, Naderhand kregen ook wij  veel klachten.  Tot op de dag van vandaag lezen we nog steeds zeer slechte ervaringen over deze energieleverancier. Via Gaslicht.com is het sinds het voorjaar van 2022 niet meer mogelijk om een contract af te sluiten Bij HEM Energie.

HEM Energie wil boetes voorkomen door klanten dus gratis te laten weggaan of lagere tarieven aan te bieden. En door te stoppen met bellen om nieuwe klanten te krijgen, ook niet via wederverkopers of tussenpersonen. De ACM gaat hiermee akkoord omdat dit volgens hun het beste is voor deze klanten. Houdt HEM Energie zich niet aan haar belofte,  dan kunnen ze alsnog een boete opgelegd krijgen. Of de ACM trekt hun vergunning in. Denkt u zelf dat HEM Energie dat niet goed doet? Neem contact op met HEM Energie en meld het bij ACM ConsuWijzer.

Bent u ooit overgestapt via Gaslicht.com en heeft u nog vragen over bovenstaande? Neem contact op met Gaslicht.com, wij helpen u graag.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 29 april 2024

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: eva ()

Beste gaslicht.com

Fantastische nieuws van AMC over oplichters HEM
Helaas HEM gisteren en vandaag nog steeds bezig met incasso telefoontjes
Dus nog steeds niet opgelost.

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.