Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

ACM waarschuwt voor dure vaste contracten HEM, OM en Yebbo

door Ӕde de Jong 1 reactie Leestijd: 2 minuten

Consumenten kunnen beter geen vast contract met tarieven boven het prijsplafond afsluiten. Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in de Monitor Consumentenmarkt Energie

Het blijkt dat  er nog 3 leveranciers zijn die nieuwe vaste contracten aanbieden met prijzen boven het prijsplafond. Het gaat om HEM, OM en Yebbo (vroeger PrikEnergie). Bij HEM betalen consumenten maar liefst € 0,70 of € 0,91 per kWh stroom en € 2,19 of € 2,67 per kuub gas. Deze leveranciers hanteren dus tarieven ver boven het prijsplafond. 

ACM waarschuwt voor dure vaste contracten 

Energiegebruikers kunnen beter geen vast contract met tarieven boven het prijsplafond afsluiten. Op 1 januari 2024 stopt het prijsplafond. Vanaf dat moment betalen consumenten niet meer maximaal € 0,40 per kWh stroom en € 1,45 per m3 gas, maar de volle prijs. Met de winter voor de deur kunnen deze tarieven de energierekening flink opdrijven.  

Aantal 1-jarige vaste contracten stijgt 

Het aantal mensen dat via Gaslicht.com een vast contract van een jaar afsluit, stijgt al maanden. In augustus sloot maar liefst 77% van de overstappers via Gaslicht.com een 1-jarig vast contract af. Tot nu toe heeft zelfs 83% van de overstappers in september gekozen voor een 1-jarig vast contract. Deze groep betaalt de komende winter tarieven onder het prijsplafond en kan volgend jaar weer overstappen naar een nieuw contract. 

Energiecontracten vergelijken 

Gelukkig is de oplossing simpel. Op Gaslicht.com zijn er op dit moment maar liefst 26 vaste contracten met prijzen onder het prijsplafond beschikbaar. Volop keuze dus! Eigenlijk is er geen enkele reden om voor een vast contract met prijzen boven het prijsplafond te kiezen. Sluit nu een voordelig vast 1-jarig contract af, dan zit u de komende winter goed.  

Pas op voor telefonische verkoop 

Verder waarschuwt de ACM voor energiecontracten die telefonisch of aan de deur verkocht worden. Deze contracten zijn zelden gunstig en het advies is om hier niet op in te gaan. Gaslicht.com doet absoluut niet aan telefonische verkoop of verkoop aan de deur. Wel aan goede service. We bieden uitsluitend onafhankelijke vergelijkingen aan via onze eigen website en app. 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 7 september 2023

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Reacties (1)

Geplaatst door: Mj Keulen ()

Ik heb vast contract afgesloten bij Budget energie per mei ,
gasprijs 1,76 voor 1 jaar
wat zijn de kosten om het bij budget energie om het contract om te zetten naar huidig goedkoper tarief?

Opmerking van de redactie op 20-09-2023
Voor een contract dat voor 1 juni 2023 is afgesloten gelden nog de oude opzegvergoedingen. Dat wil zeggen dat u voor een contract voor de duur van 1 jaar een opzegvergoeding van 50 euro per product moet betalen. Afhankelijk van de resterende duur van het contract loopt de hoogte op. Meer informatie vindt u ook op onze website -> https://www.gaslicht.com/overstappen/hoogte-opzegvergoeding.

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.