De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Alweer meer overstappers naar andere energieleverancier

door Marlies Hazenberg

Het aantal consumenten dat een overstap maakt van energieleverancier is alweer gestegen: in 2009 wisselde 12 procent van leverancier, tegenover negen procent in 2008. Bovendien blijkt dat de groep consumenten die overweegt een overstap te maken is gestegen van 23 procent in 2008 naar 29 procent in 2009. Dit blijkt  uit het Jaarverslag van de NMa dat minister Van der Hoeven op 22 april naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Overstappers besparen veel
Consumenten die een overstap maken, kunnen bovendien veel besparen. Afhankelijk van het soort contract loopt de besparing op tot 180 euro voor gas en 140 euro voor elektriciteit, zo blijkt uit de Monitor Energiemarkt van 2009. De NMa zegt diverse maatregelen te hebben genomen om het vertrouwen van de consument in de energiemarkt te vergroten, zoals het stellen van eisen aan de administratie van netbeheerders en het soepel laten verlopen van overstapprocedures.

In 2009 heeft de NMa 21 boetes opgelegd van in totaal 5,3 miljoen euro. Het toezicht van de NMa draagt bij aan de consumentenwelvaart in Nederland. De NMa heeft berekend dat het economisch effect neerkomt op 328 miljoen euro. Dit effect uit zich voor de consument in meer keuzevrijheid en betere prijs/kwaliteitsverhouding. 

Lees ook: Hoe moet ik overstappen naar een andere energieleverancier?

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 22 april 2010
Geactualiseerd: maandag 26 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie