De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Boete van bijna 4 ton door NLEnergie geheim gehouden

door Els Werkman 1 reactie

De Nederlandse Energie Maatschappij heeft een boete gehad van 395 duizend euro medio vorig jaar. Deze boete is opgelegd door de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) voor hun telemarketing. NLEnergie verhinderde via de rechter dat dit naar buiten kwam.

Onlangs kwamen echter ook andere energiebedrijven in het nieuws vanwege boetes voor telemarketing. Zo kreeg Nuon eerder deze maand een boete van 70 duizend euro en E.ON eentje van 175 duizend euro. Ook Greenchoice en Energiedirect.nl kregen in de afgelopen maanden boetes van respectievelijk 2 miljoen en 1 miljoen euro.

Deze regen aan boetes voor telemarketing en colportagepraktijken maakte dat NLEnergie besloot ook naar buiten te treden met hun boete. De reden van de boete licht woordvoerder Harriët Garvelink van de OPTA toe. Kortgezegd moet er aan de gebelde persoon gevraagd  worden of er in de toekomst nogmaals gebeld mag worden. Indien deze ontkennend antwoordt, mag hij niet meer gebeld worden. NLEnergie bleef in gebreke door deze vraag niet te stellen en niet naar het antwoord te handelen.

NLEnergie is in beroep gegaan tegen de uitspraak. De boete is buitenproportioneel in de ogen van het bedrijf. Tevens waren zij al gestopt met telemarketing op het moment dat de boete werd opgelegd. Wat hier de uitkomst van is, is nog niet bekend. 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 26 mei 2011

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Reacties (1)

Geplaatst door: Lommers ()

En dat geld halen ze terug bij de klanten!
Stelletje mafkezen met hun belachelijk hoge eind afrekening die nergens op slaat!!
Ik ga meteen overstappen heb dit bij mijn vorige leveranciers nog nooit meegemaakt!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie