Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Daling energieprijs zoals verwacht

1 reactie Leestijd: 2 minuten

De energietarieven gaan vandaag fors omlaag, zoals de grote energiebedrijven hebben aangekondigd. Een gemiddeld huishouden zal op jaarbasis tussen 300 en 400 euro besparen.

De daling is een gevolg van de lagere olieprijs, die een half jaar geleden op een dieptepunt stond van nog geen 40 dollar. De gas- en elektriciteitsprijs volgt die van olie met ongeveer een half jaar vertraging.

Nuon stelt dat een doorsnee verbruiker 25 procent minder kwijt is dan een half jaar geleden. Bij de twee andere grootste energieleveranciers gelden vergelijkbare percentages. Volgens een analyse van Gaslicht.com en Energiewereld.nl bedraagt de prijsdaling van Nuon zo'n 358 euro op jaarbasis. Bij Essent scheelt het ongeveer 340 euro en bij Eneco 375 euro. Hierdoor is Nuon nog steeds de duurste en Essent de goedkoopste van de drie. Eneco zit er tussenin, net als voorheen.

Overigens blijkt uit vergelijkingen van de nieuwe energietarieven dat een overstap naar prijsstunters zoals Greenchoice, de NEM, Oxxio en Energie:direct nog steeds zo'n 300 tot 400 euro voordeel oplevert.  Dat is weliswaar minder dan drie maanden geleden, toen overstappende consumenten  zo’n 700 euro op jaarbasis konden besparen. Maar toch de moeite waard! Puzzelen met de energieprijs loont dus nog steeds. Gaslicht.com en Energiewereld.nl hebben het u gemakkelijk gemaakt met de TOP 5 goedkoopste energiepakketten.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 1 juli 2009

Reacties (1)

Geplaatst door: peter ()

Het smerige van Nuon dat ze je een contrakt aan bieden voor 5 jaar eind 2008, en daar kan je niet meer van af, ik zou zeggeb neem Nuon niet als leverancier, het zijn dus gewoon boeven

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.