De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

E.ON stopt met stilzwijgend verlengen

door Marlies Hazenberg Leestijd: 2 minuten

Energieleverancier E.ON uit Eindhoven stopt per 1 juli met het stilzwijgend verlengen van energiecontracten. Volgens het bedrijf ervaren consumenten het stilzwijgend verlengen als hinderlijk. Daarom gaat  E.ON klanten met een contract voor bepaalde tijd actief informeren voor het einde van de contractperiode, waarbij zij dan tevens een nieuw aanbod krijgen.

Stilzwijgende verlenging
Uit een opinieonderzoek begin dit jaar voor het televisieprogramma Kassa, blijkt dat 40% van de ondervraagden één of meerdere lidmaatschappen heeft, waar men eigenlijk van af wil. Dit zou betekenen dat 6 miljoen mensen betalen voor ongewenste abonnementen op boekenclubs, kranten, sportscholen en energiebedrijven, aldus E.ON in een vrijdag uitgegeven persbericht.

Tot nu toe was het gebruikelijk om contracten voor een bepaalde periode, van 1 tot 3 jaar vast, zonder mededeling aan de klant te verlengen. Het bedrijf wil daarmee stoppen, vooruitlopend op mogelijke wetgeving hierover. De grootste energieleverancier van Europa steunt hiermee het initiatiefwetsvoorstel van Martijn van Dam dat in oktober vorig jaar is aangenomen door de Tweede Kamer en door het nieuwe kabinet in behandeling wordt genomen.

Volgens E.ON is het belangrijk dat bedrijven actief aan klanten vragen om tot verlenging over te gaan. "Daarmee kan de relatie met de klant versterkt worden", zegt woordvoerder Kotylak in het Eindhovens Dagblad. 

Klanttevredenheid
Met de stap om te stoppen met stilzwijgend verlengen van contracten wil E.ON inzetten op klanttevredenheid. Op Gaslicht.com is de prijs/kwaliteitscore van E.ON een 7,5 gebaseerd op het gemiddelde van geverifieerde beoordelingen door overstappers, Gaslicht.com criteria en onafhankelijk landelijk onderzoek.

Naar eigen zeggen loont de reeds eerder ingezette koers, aangezien 'steeds meer klanten in Nederland kiezen voor het blijvende voordeel van E.ON'. Wie via Gaslicht.com of Energiewereld.nl overstapt, is verzekerd van een exclusief actietarief en een korting van 170 euro. U bent ervan verzekerd dat zowel de stroom- als de gasprijs voor een jaar lang vaststaat.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 28 juni 2010
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie