De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen u graag terug
Nù bij uw overstap:
€ 20 cadeaukaart voor

Terug naar het nieuwsoverzicht

EasyEnergy moet vermelding energieprijzen aanpassen

door Jeanet Woldring

easyenergy.svgEnergieleverancier easyEnergy heeft na ingrijpen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de vermelding van de energieprijzen op haar website aangepast.  De toezichthouder deed het verzoek naar aanleiding van een klacht van Eneco. De energieleverancier kreeg eerder ook al een berisping van de Reclame Code Commissie.

Wat deed easyEnergie verkeerd?

EasyEnergy adverteerde op haar website een prijs van 5 euro voor vaste leveringskosten per aansluiting. Niet duidelijk was dat deze leveringskosten voor elektriciteit en gas apart moeten worden betaald en voor de meeste mensen dan ook 10 euro bedragen. Easy Energy heeft dit nu wel duidelijk op haar website staan.

Wie is easyEnergy?

Achter easyEnergy zit easyGroup, het bedrijf dat ook achter luchtvaartmaatschappij easyJet zit. Een jaar geleden begon de prijsvechter in Nederland om de energiemarkt open te breken door per dag verschillende energieprijzen aan te bieden.

Eenvoudig energieprijzen vergelijken

Consumenten moeten eenvoudig het aanbod van verschillende energieleveranciers kunnen vergelijken, zodat je een goede keuze kunt maken. Consuwijzer stelt: 'Het is ook goed voor bedrijven. Bedrijven die prijzen eerlijk vermelden worden dan niet benadeeld door concurrenten die misleidende prijzen vermelden.'

Het adviesorgaan van de overheid roept mensen op misleidende prijzen te melden. Dat helpt de ACM optreden tegen bedrijven die de regels overtreden.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie