De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

EasyEnergy moet vermelding energieprijzen aanpassen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

easyenergy.svgEnergieleverancier easyEnergy heeft na ingrijpen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de vermelding van de energieprijzen op haar website aangepast.  De toezichthouder deed het verzoek naar aanleiding van een klacht van Eneco. De energieleverancier kreeg eerder ook al een berisping van de Reclame Code Commissie.

Wat deed easyEnergie verkeerd?

EasyEnergy adverteerde op haar website een prijs van 5 euro voor vaste leveringskosten per aansluiting. Niet duidelijk was dat deze leveringskosten voor elektriciteit en gas apart moeten worden betaald en voor de meeste mensen dan ook 10 euro bedragen. Easy Energy heeft dit nu wel duidelijk op haar website staan.

Wie is easyEnergy?

Achter easyEnergy zit easyGroup, het bedrijf dat ook achter luchtvaartmaatschappij easyJet zit. Een jaar geleden begon de prijsvechter in Nederland om de energiemarkt open te breken door per dag verschillende energieprijzen aan te bieden.

Eenvoudig energieprijzen vergelijken

Consumenten moeten eenvoudig het aanbod van verschillende energieleveranciers kunnen vergelijken, zodat je een goede keuze kunt maken. Consuwijzer stelt: 'Het is ook goed voor bedrijven. Bedrijven die prijzen eerlijk vermelden worden dan niet benadeeld door concurrenten die misleidende prijzen vermelden.'

Het adviesorgaan van de overheid roept mensen op misleidende prijzen te melden. Dat helpt de ACM optreden tegen bedrijven die de regels overtreden.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 22 oktober 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie