De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Energieleveranciers over herkomst grijze stroom

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Eemshaven.jpgEnergieleveranciers moeten ook van grijze stroom vertellen hoe die is opgewekt. Dat wil de Tweede Kamer. Nu geldt die verplichting nog alleen voor groene stroom. Dat gebeurt jaarlijks via het stroometiket.

Herkomst onduidelijk

Het voorstel kwam van ChristenUnie en D66. De Tweede Kamer nam de motie* aan tegen de zin van minister Wiebes. Die wees erop dat stroom vaak wordt ingevoerd en dat dan vaak onduidelijk is waar die vandaan komt. Bovendien wil hij de instantie die de herkomst van elektriciteit controleert meer tijd geven om zich voor te bereiden op extra werk. Kortom, Wiebes heeft twijfels over de uitvoerbaarheid van volledige transparantie op het stroometiket.

Waar komt aardgas en biogas vandaan?

De Kamer wil ook dat duidelijker wordt waar aardgas en biogas vandaan komt. Het kabinet is gevraagd te onderzoeken of en hoe dat zou kunnen.

Openheid netbeheerders

Verder besloot de Kamer dat netbeheerders voortaan bekend moeten maken hoe ze hun geld besteden. Nu zou een netbeheerder zijn geld nog onopgemerkt kunnen besteden aan zaken die niet nodig zijn om het netwerk in stand te houden. Dat zou de beheerder vervolgens ongestraft kunnen doorberekenen aan de gebruiker.

*Amendement 30-1-2018

Bron: ANP

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 21 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie