De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energierekening niet lager door lagere transportkosten

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

gas(terra).jpgNederlanders profiteren niet of nauwelijks van de dit jaar fors gedaalde transportkosten op gas. Energiebedrijven lijken het voordeel van 207 miljoen euro in eigen zak te steken en verhogen de tarieven juist. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. 

Toezichthouder ACM maakte recent bekend dat Gas Unie Transport Services (GTS) vanwege gedaalde kosten dit jaar slechts 884 miljoen euro aan transportkosten mag doorberekenen aan leveranciers als Nuon, Eneco en Essent. Dat is 207 miljoen euro minder dan de 1,092 miljard van vorig jaar. 

De 11 procent lagere transportkosten leiden per 1 juli tot een flink lagere gasrekening voor burgers en bedrijven, beloofde de Autoriteit Consument en Markt vorige maand in een enthousiast persbericht. 

Een inventarisatie van online energievergelijker Gaslicht.com en het AD toont aan dat de gasprijzen helemaal niet dalen. Bij Delta, Essent, Energiedirect en Nuon zijn ze per 1 juli gestegen, bij Eneco blijven de tarieven gelijk. 

Al met al betalen miljoenen Nederlanders komende maanden gemiddeld enkele tientallen euro’s extra voor gas. De helft van alle 7,7 miljoen huishoudens bezit bovendien een vast, meerjarig energiecontract. Zij krijgen de korting pas als hun overeenkomst afloopt en ze die verlengen, laten leveranciers weten.

Lees verder in het Algemeen Dagblad

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 12 juli 2017

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie