Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energieveiling of collectieve inkoop niet het voordeligst

10 reacties Leestijd: 3 minuten

Een energieveiling of collectieve inkoop lijkt vaak een leuk voordeel te bieden. Maar meestal kunt u meer besparen door zelf een keuze te maken. Dat blijkt uit een vergelijking van de laatste veilingen met het aanbod op Gaslicht.com. Ook een energieveilingaanbod gehad? Bekijk onze tips voor het beoordelen van het aanbod of bel voor gratis en vrijblijvend advies. Dat kan zelfs op zaterdag tot 5 uur 's middags en op werkdagen tot 10 uur ’s avonds!

Energieveilingen vergeleken

Organisaties als de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en sinds kort ook de Telegraaf en SloopdeCrisis.nl organiseren een aantal keer per jaar een energieveiling. Mensen kunnen zich vrijblijvend inschrijven waarna er een aanbod volgt van de winnende leverancier. Vorig jaar berichtten wij al dat energieveilingen lang niet zo voordelig blijken te zijn als veelal wordt gesuggereerd. Wij hebben de laatste veilingen daarom op een rijtje gezet en vergeleken met het voordeligste aanbod op Gaslicht.com.

Veiling Telegraaf

Op 15 november vergeleken we het winnende aanbod van de Telegraaf met het aanbod op Gaslicht.com. E.ON was de winnaar voor zowel het 1-jarige als het 3-jarige aanbod. Beide winnende aanbiedingen kwamen duurder uit dan het voordeligste actieaanbod op dat moment via Gaslicht.com.

Telegraaf Winnend bodVoordeligste aanbod Gaslicht.com

1 jaar E.ON

Verschil € 1903 € 1824 Essent € 79 3 jaar E.ON € 1926 € 1910 E.ON € 16

Veiling Vereniging Eigen Huis

Het winnende aanbod van Vereniging Eigen Huis werd op 25 november naast het aanbod op Gaslicht.com gelegd. Hierbij bleek het 1-jarige aanbod van NLE ook duurder dan het voordeligste 1-jarige actiepakket via Gaslicht.com. Het 3-jarige veilingaanbod van Electrabel was echter wel voordeliger op jaarbasis.

VEHWinnend bodVoordeligste aanbod Gaslicht.com 1 jaar NLE 3 jaar Electrabel

Verschil € 1900 € 1836 Greenchoice € 64 € 1830 € 1883 E.ON - € 54

De veiling van de Consumentenbond werd gewonnen door NLE en Budget Energie. Het 1-jarige NLE aanbod was op 29 november duurder dan het voordeligste pakket op Gaslicht.com. Het aanbod van Budget Energie voor 3 jaar bleek echter wel voordeliger op jaarbasis.

Consumentenbond Winnend bodVoordeligste aanbod Gaslicht.com 1 jaar NLE 3 jaar BudgetEnergie

Verschil € 1912 € 1882 Essent € 1857 € 1883 E.ON

Veiling SloopdeCrisis

Op 2 december heeft Gaslicht.com het aanbod van SLOOPdeCRISIS vergeleken met het aanbod op Gaslicht.com. NLE was de winnaar voor het 1-jarige contract, Budget Energie won de veiling voor het 3-jarige pakket. In tegenstelling tot de andere veilingen kwam hier het 1-jarige aanbod voordeliger uit. Het 3-jarige aanbod bleek echter duurder dan het voordeligste actieaanbod via Gaslicht.com.

SloopdeCrisisWinnend bodVoordeligste aanbod Gaslicht.com 1 jaar NLE 3 jaar BudgetEnergie

Verschil € 1803 € 1877 BudgetEnergie - € 74 € 1899 € 1883 E.ON € 16

Veilingaanbod blijkt vaak niet voordeliger

Van de vier veilingen kon slechts één 1-jarig aanbod tippen aan het voordeligste aanbod via Gaslicht.com. De 3-jarige aanbiedingen bleken in het geval van Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond wel voordeliger.

Veiling aanbod vergelijken?

Het is best lastig om een veilingaanbod goed te vergelijken met aanbiedingen op energievergelijkers, omdat de korting op verschillende manieren kan worden gegeven: een kortingspercentage op het leveringstarief, een korting, korting op het vastrecht of een combinatie hiervan. Heeft u een aanbod ontvangen van een energieveiling? En wilt u weten hoe u het moet vergelijken? U kunt ons altijd mailen, twitteren of bellen op tel 0342-411350 voor gratis en vrijblijvend advies. Meer lezen over energieveiling of collectieve inkoop energie.

Over de auteur

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 5 juni 2023

Reacties (10)

Geplaatst door: Maria ()

Heb alles nagerekend tot ver achter de komma maar er kwam er maar 1 goed uit de bus en dat was energiedirect.nl . hetzelfde wat ik berekende deden zij aan de telefoon, eerlijk vergelijk, goede uitleg en netjes geregeld! veilingen mogen ze van mij afschaffen, er zit altijd 1 of meerdere leveranciers achter die er beter van word!

Geplaatst door: sharon ()

Beste Klaas S en andere lezers,

De keuze of met een hoog/laag tarief of een enkel tarief wilt, is aan de afnemer zelf en niet de energiemaatschappij. Ze energiemaatschsappij neemt het over zoals het bekend staat bij de netwerkbeheerder. maar het kan best zijn dat u van uw hoog/laag tarief af wilt en naar een enkel tarief wilt gaan. Dit geeft u schriftelijk door aan uw energiemaatschappij en zij zijn verplicht zich hieraan te houden.

De meter met het dubbele telwerk blijft hangen in u meterkast, maar wordt bij het opstellen van uw jaarnota bij elkaar opgeteld en afgerekend tegen het enkele tarief.

Uw energiemaatschappij is zelfs verplicht het enkele tarief of het hoog/laag tarief af te rekenen als u daarom vraagt.

Hopelijk heb ik u hiermee geholpen.

Geplaatst door: Klaas S ()

Ik ben begin dit jaar overgegaan via een veiling naar Budget energie (3 jaar contract), had problemen met de meterstanden die niet juist werden weergegeven. Erger was dat al een aantal jaren geen dag en nachtstroom meer neem, daar dat in ons geval niet loont. Achteraf bleek pas dat Budget Energie beslist als je een dubbele meter hebt dat je dan ook dag en nachtstroom af moet nemen. Als ik dat geweten had was ik niet op hun aanbod in gegaan

Geplaatst door: coert van den maagdenberg ()

Afgelopen zomer ingegaan op een aanbod Gaslicht Wat een ellende. Veel te late aanlevering bij de energiemaatschappij Essent waardoor tweemaal dreiging van enexis om afgesloten te worden. Gaslicht schoof de schuld op Essent op haar beurt op Gaslicht.

Opmerking van de redactie op 13-12-2013
Beste overstapper,

Wat vervelend dat uw overstap niet naar wens is verlopen en dat u zich van het kastje naar de muur gestuurd voelt. Indien u wilt, zullen we u alsnog proberen te helpen. Zou u a.u.b. contact op willen nemen?

Met vriendelijke groet,
Team Gaslicht.com



Geplaatst door: Renatechnik ()

Elk jaar zoeken naar de goedkoopste energiemaatschappij is voor mij volgend jaar verleden tijd :-)
Dan is onze energie neutrale woning klaar en kunnen ze allemaal aan het gas.

Geplaatst door: Martin ()

Uitgaan van een offerte van de leverancier en zelf narekenen van de aanbiedingen op veilingsites. Zo kwam ik er achter dat op een van de veilingsites wel btw werd berekend over het nachttarief maar niet over dagtarief. Op een andere site klopte de totaaltelling van electra niet. Conclusie: onbetrouwbaar!

Geplaatst door: Erwin ()

Deze week sloopdecrisis.nl bekeken maar dit bleek al snel een tegenvaller te zijn.
Zowel het aanbod voor energie als het aanbod van internet alles in een blijkt veel duurder te zijn dan ik zelf kan vinden op internet. Heb direct mijn gegevens laten verwijderen. Advies, zelf vergelijken en kiezen en niet via dit soort veilingen. Ook de vergelijkers van zorgverzekeringen blijken niet de voordeligste aanbieders te laten zien, sommige worden zelfs niet meegenomen, ook dit zelf uitgezocht. Ok, kost je 3 avondjes maar je hebt er een jaar plezier van.

Geplaatst door: DG de Hen ()

precies een zelfde ervaring als Peter had ik bij de overstap van Greenchoice naar Budget Energie. Het heeft ook na herhaald doorgeven van de juiste standen en inschakeling van de nieuwe leverancier maanden geduurd. UIteindelijk moest ik geen 1800 euro maar 128 euro bijbetalen

Geplaatst door: Peter ()

Ik ben per 1-7-2013 overgestapt van Essent naar NLE. Sindsdien leef ik op voet van oorlog met Essent, dat tot op de dag van vandaag niet in staat was om mij een correcte jaar- en eindafrekening te sturen. Alleen maar volstrekt onjuiste nota's, verhoogd met incassokosten die dan later weer werden teruggeboekt, waarna het verhaal zich herhaalde. Zelfs nadat ik Essent de juiste meterstanden had doorgegeven (gebaseerd op het nationale register) mocht ik geen correcte afrekeningen ontvangen. Om moedeloos van te worden. En dan te bedenken dat er ongetwijfeld mensen zullen zijn die wel betalen en dan maar hopen geld terug te krijgen......

Geplaatst door: D.A. Holtkamp ()

'k Ben een aantal maanden geleden ingegaan op aanbod Budget Energie via Consumentebond. M'n maandvoorschot zakte in vergelijking met Greenchoice 10,= Euro
Het zou wat meer moeten zijn....

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.