De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Essent geeft overstappers nu 300 euro korting

39 reacties

* Deze actie is reeds geëindigd. Op het moment klant van Essent? Bekijk dan de verlengactie en bespaar door klant van Essent te blijven.

Energieleverancier Essent geeft met ingang van 25 januari maar liefst 305 euro korting aan overstappers. Het is voor het eerst dat Nederlands grootste energieleverancier zo'n hoge cashback geeft om klanten te winnen. De korting geldt alleen voor wie overstapt via Gaslicht.com of Energiewereld.nl.

Essent in TOP 5

Consumenten die zich 14 januari via Gaslicht.com of Energiewereld.nl hebben aangemeld voor groene stroom en gas van Essent, krijgen zelfs 350 euro op hun bankrekening gestort. Hier hebben velen al van geprofiteerd, ongetwijfeld het gevolg van het feit dat Essent op de derde plaats in de TOP 5 stond. De actie was helaas van korte duur, want degenen die er nog een nachtje over wilden slapen alvorens de overstap te wagen, krijgen 300 euro terug. En wie tot vandaag gewacht heeft, krijgt 305 euro.

Essent weer goedkoper dan Eneco en Nuon

Wie nog nooit is overgestapt, is op jaarbasis toch nog altijd ruim 300 euro goedkoper uit dan bij de standaardleveranciers. Essent is hiermee goedkoper dan concurrenten Nuon en Eneco. De totale jaarkosten bedragen voor een gemiddeld huishouden dan 1448 euro in plaats van 1753 euro.

Prijsvechters

Alleen prijsvechters zoals de Nederlandse Energie Maatschappij en Energie:direct zijn nog goedkoper. Essent staat op 25 januari weer in de TOP 5 en wel op de vijfde plaats. Naast voornoemde prijsvechters zijn ook Greenchoice en MAIN Energie nog een paar tientjes goedkoper op jaarbasis.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2010
Geactualiseerd: maandag 16 augustus 2021

Reacties (39)

Geplaatst door: alain vinckier ()

ik ben nu lid bij nuon. betaal voor electriciteit 900 euro voor een verbruik dat schommelt van jaar tussen 2800 en 3100 KW. Is Essent hierin goedkoper?

Opmerking van de redactie op 16-03-2012
We raden u aan een vergelijking te maken op de website met de energievergelijker. U kunt dan in één oogopslag zien wat voor u voordeliger is.
Geplaatst door: Stephanie ()

Ik heb ook een hoop telefoontjes moeten plegen en nog steeds niet alles geregeld. Ze zeggen alles te regelen, daar ga je dan ook vanuit, maar heb ze al met al wel 8 keer aan de telefoon gehad. Ook zouden ze me terugbellen en formulieren op sturen, maar dat doen ze gewoon niet. Ik zit nog steeds te wachten op de opzegboete die zij zouden vergoeden door fouten van hun kant. Ben nu net klant en heb al wel tig punten die niet goed verlopen. Vervelend...

Geplaatst door: muddy50 ()

Ik heb het even helemaal gehad met Essent.
Op 26 februari 2010 heb ik mij via gaslicht.com aangemeld i.v.m. de actie 315 euro welkomstpremie.
Omdat wij nog nooit zijn overgestapt of veranderd zijn van contract hebben wij een contract voor onbepaalde tijd. a:
De bevestiging van aanmelding kwam de week na aanmelding al binnen d.d. 3 maart 2010.
Omdat er bij start leveringsdatum stond "per eerst mogelijke datum"heb ik contact gezocht met de klantenservice. Binnen enkele weken zou ik een brief met de ingangsdatum krijgen en dat vlot daarna ook de 315 euro. Omdat ik nog steeds niets gehoord had, maar eens gaan informerenper e-mail
Antwoord:mijn vaste contract zou 26 februari 2011 ingaan. Ik directgebeld. Het e.e.a. werd bevestigd.Een vast contract welke stilzwijgend wordt verlengd op 26 februari. NB. Volgens de voorwaarden op gaslicht.com kunnen klanten met een bestaand contract bij Essent niet aan de actie meedoen. Dus hier klopt al iets niet.

Ik heb aangegeven dat ik van 8 jaar nog afrekeningen heb waarin ook staat dat ik een contract heb met een flexibele looptijd en dat ik per direct eventueel kan overstappen.Er werd mij meegedeeld dat het dan fout op de factuur stond. Ik gaf aan of zij wellicht niet een fout in het systeem hadden omdat 26 februari toevallig ook de datum van aanmelding bij gaslicht.com was.
Dit was niet zo en mij werd aangeraden een klacht te sturen. Ik heb nu een kopie van het 'contract' gevraagd.
Wat een ergernis.

Geplaatst door: wim ()

Hallo Manon,

Ondertussen heb ik de 300 euro gekregen.
Als antwoord op je vraag over de einddatum van de contracten kan ik je vertellen dat je die op kunt vragen of via internet inloggen op essent.nl .
an word het overigens in mijn geval nog niet duidelijk want ik heb verschillende data gekregen.
maar als je bericht hebt gekregen dan zit het er wel aan te komen dat ze gaan betalen, ze hebben er alleen erg veel tijd voor nodig gehad (volgens essent ivm de vele aanmeldingen)
Voor de zekerheid kun je het beste even bellen en opschrijven met wie je gesproken hebt en een datum voor het volgende contact opschrijven want terugbellen en zaken uitvoeren is moeilijk voor essent.

Wim

Geplaatst door: sievert bodde ()

prima actie van essent.kreeg bericht dat ik 315 euro zal ontvangen.staat alleen niet bij wanneer.heb daarovert een mail gestuurd naar essent en toen begon de ellende.om e.e.a. te kunnen verwerken had men mijn geboortedatum nodig.vervolgens kreeg ik bericht dat ik verhuisd wasa en dat er op mijn adres een nieuwe bewoner zich had aangemeld als klant.de energielevering zou worden stopgezet.vervolgens kreeg ik een brief dat ik wel weer energie zou krijgen.Het nieuwe maandelijkse voorschot is 87 euro i.p.v. de huidige 150.en ik heb volgens essent gekozen voor automatische afschrijving terwijl dat niet zo is.
dus pas op.zo eenvoudig is het niet bij essent.

Geplaatst door: jm ()

Per 28 maart 2011 gaat pas het contract (de actie) in met essent, terwijl ik het contract met energie:direct volgens de voorwaarden 7 dagen voor het einde van het contract d.d. 20 maart 2010 aangetekend heb opgezegd, het contract liep tot 27 maart 2010. Ook de aanmelding is op 20 maart 2010 via deze site gemaakt.
De eenmalige actiepremie van essent kan zo ook wel tot 2 jaar op zich laten wachten en wie weet wat voor variabele tarieven ik dan ineens kan gaan betalen?
Het lijkt er een beetje op dat het moeder en zusterbedrijf slim onder 1 hoedje spelen.
Maar goed alles op papier en digitaal aanwezig.

Geplaatst door: jansen ()

Hallo ik had me ook aangemeld vvor jaar contract ,ik heb geen mail terug ontvangen ook geen bevesteging,hoe weet ik nu of ik nu wel in aan merking om,hoop dat ik wel antwoordt terug krijg, van zelfde geld loop ik nu naast de boot,

Geplaatst door: Manon ()

N.a.v. de reactie van Wim 01-02-2010

@Gaslicht: d.d. 17 maart 2010 heb ik de bevestigingsbrief `Aanmelding` van Essent ontvangen.

Kunt u mij vertellen wanneer de leveringsovereenkomst start? Per eerst mogelijke datum is immers een vaag begrip.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Geplaatst door: wiegers ()

ik woon in vlagtwedde

ben al jaren bij essent

geld de korting ook voor mij

ik heb mij inmiddels wel weer opnieuw voor een jaar vast

aangemeld

Opmerking van de redactie op 25-04-2010
zie reactie hieronder.
Geplaatst door: j borg ()

geld de korting ook voor de leden van essent

Opmerking van de redactie op 25-04-2010
Momenteel heeft Essent helaas geen actie meer.
Geplaatst door: Moes ()

Ik heb op 5 maart bij Essent aangemeld via deze site, maar tot op heden geen reactie van essent.duurt het zolang?.

Opmerking van de redactie op 17-04-2010
Graag even tel. contact opnemen met Gaslicht.com of bevestigingsmail doormailen mailen naar info@gaslicht.com.
Geplaatst door: Helga ()

Ik heb me bij jullie aangemeld voor een jaar variabel bij essent groene stroom, was klant van essent grijze stoom.

Had nog geen datum wanneer het in zou gaan, zou daar bericht over krijgen. Heb vrijdag 1 april maar naar Essent gebeld, die zijde dat het 24 maart is ingegaan. vroeg of ik daar een bevesteging van kreeg, zijde dat het moeilijk was

om dat ik het bij gaslicht.com aangevraagd had, krijg ik het bevestigd van jullie???

Opmerking van de redactie op 06-04-2010
Wanneer u zich aanmeldt voor de actie van Essent, nemen zij u zo spoedig mogelijk over (directe switch). Dit kan de reden zijn dat u niet vooraf een ingangsdatum van hen verneemt.
Geplaatst door: Mw.N.Manglie ()

Ik ben al jaren klant van essent voor gas en licht. Kan ik nu ook in aanmerking komen voor zo`n korting??

Opmerking van de redactie op 06-04-2010
In principe kunt u zich als bestaande klant gewoon aanmelden voor het actiepakket. Wanneer u hier vragen over heeft kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen (0342-411350).
Geplaatst door: ceri ()

ben klant van essent zonder vast lopend contract geld de bonus ook voor mij,vr gr mevr ceri

Geplaatst door: Lieneke ()

De voorwaarden van deze bonus bij essent zijn me nog niet helemaal duidelijk.

Wij hebben bij essent het volgende: electriciteit en gas keuzetarief standaard met een looptijd van een jaar (dit hebben we al een aantal jaren; we kunnen iedere keer per 31 juli dit wijzigen)

Komen wij nou wel of niet voor deze actie in aanmerking c.q. zal ik ons aanmelden voor deze actie via deze site of heeft dat in ons geval geen zin?

(dit ook met het oog op de opmerking van een essentklant voor mij op dit forum, die zich wel aangemeld heeft en geen overstap boete hoeft te betalen omdat hij alleen van product wisselt en niet van energieleveraar....)

Opmerking van de redactie op 25-03-2010
Alleen klanten die nog nooit een energiecontract getekend hebben, kunnen er gebruik van maken. Wie dus een standaard variabel contract voor onbepaalde tijd heeft bij Essent, komt in aanmerking.
Geplaatst door: Corry ()

Ik las in het Roder Journaal dat klanten van Essent (dat ben ik met variabel tarief) ook Euro 300 kunnen terugkrijgen en dat ik de informatie kan vinden op jullie site. Ik kan het echter nergens vinden.

Geplaatst door: R. Friso ()

Het is verstandig niet alleen naar de energietarieven te kijken maar ook naar de vaste maandelijkse kosten van gebruik leidingnetwerk. Bij overstap naar een ander dan de eigenaar van het leidingnetwerk zijn de vaste kosten per maand vaak 2x zo hoog. Kijk en vergelijk.

Opmerking van de redactie op 20-03-2010
Met vaste maandelijkse kosten van gebruik leidingnetwerk doelt u waarschijnlijk op de netwerkkosten ook wel transportkosten genoemd. Deze blijven echter gelijk als u overstapt naar een andere energieleverancier. Netbeheerders zijn namelijk regiogebonden; u kunt alleen voor een andere leverancier kiezen en niet voor een andere netbeheerder.
Geplaatst door: Helga ()

geeybeey, minimaal 30 dagen van te voren opzeggen ander wordt het telkens met een jaarverlengt

Geplaatst door: P. Stevens ()

Geachte gaslicht.com,Hierbij een reactie op uw reactie van mij d.d. 21-01-2010.Ook ik heb me samen met mijn ouders 2 maanden geleden aangemeld voor deze actie van Essent.

Wij zijn klant bij Energie Direct. Essent heeft nu beide contracten opgezegd en start de levering maanden eerder dan bedoeld was. Ze vergoeden WEL de boete maar ik ben wel bang dat de bonus via deze site van 2x 301 euro bij Energie Direct terug betaald moet worden. Als dit zo is zullen wij Essent aanklagen met u als informatieverstrekker. Eenzijdige ontbinding van een energiecontract zonder toestemming van ons lijkt mij verboden.Gaslicht.com zegt dat Essent aansluit op het contract van de huidige leverancier!!!!!!

DIT IS DUS ONJUIST GASLICHT!!!!Graag een reactie van uw kant Gaslicht.comOpmerking van de redactie op 18-03-2010
Kunt u uw gegevens naar info@gaslicht.com zenden? Wij kunnen dit dan voor u uitzoeken. Bedankt voor uw medewerking.
Geplaatst door: geeybeey ()

Ik vraag me af of er geen addertjes onder het gras zitten ...
Is er een opzeftermijn ? of word de contract stilzwijgend verlengd na i jaar ?

Geplaatst door: René ()

We hadden gas-stroom grijs variabel van essent , het automatisch verlengt contract liep to juli .
Mocht je overstappen naar en ander is er een boete van 50.- totaal .
Omdat de overstap via deze site is gedaan en de overstap niet is van leverancier maar van product krijgen we de 315,-
gestort zonder boete .( per telefoon gecheckt bij essent )
In de reeds ontvangen bevestiging staat Qt :
De uitbetaling vind plaats na de ingangsdatum van de overeenkomst . ook dit werd door de essent telefoniste per telefoon bevestigt .
Kortom een must om te doen , de tarieven zijn overigens exact hetzelfde .

Geplaatst door: Sandy ()

Ik ben een vaste klant van Essent, zonder vast contract. En ik hoorde en las diverse verhalen over de korting. Deze wilde ik natuurlijk ook graag. Heb contact opgenomen met Essent en die wisten er vanaf (ook van deze pagina). En als ik deze korting ook wilde hebben, dan moest ik me op deze pagina aanmelden voor het actiecontract. Heb dat dus gedaan. Nou ben ik benieuwd of Essent zich ook aan zijn afspraken houdt. (Tijdens het invullen werd wel gevraagd of ik al klant was en kon dit dus beamen. Kon er geen eigen vraag aan toevoegen). Ik hou jullie op de hoogte. MVG, Sandy

Geplaatst door: tempelman ()

wij zijn ook al ruim 13 jaar bij essent, geld deze actie ook voor ons. wij hebben alleen stroom bij jullie en hebben sinds okt`09 een 3 jarige contract.

Opmerking van de redactie op 10-03-2010
Nee, helaas geldt niet voor u.
Geplaatst door: Helga ()

Waarom zijn mijn vragen er afgehaald, die gingen over Wanneer de bonus uitgekeerd wordt van essent, bij jullie sttat 2 of 3 weken , in de voorwaarden van essent staat binnen een jaar en over groen gas van essent 2cent meer

of je ook voor grijs gas mag kiezen, anders betaald je het zelf. Geef me dan een eerlijk antwoord maar gooi mijn vraag niet van het forum af.

Opmerking van de redactie op 09-03-2010
Uw vragen zijn niet verwijderd, maar staan in een andere discussie.
Geplaatst door: piet ()

Goed dat ik net ben overgestapt naar de NEM. Schandalig dat Essent dit voordeel niet toekent aan vaste klanten (een jaar of 25!!!)

Opmerking van de redactie op 09-03-2010
Het aanbod geldt wel voor vaste klanten, tenzij u een contract heeft getekend.
Geplaatst door: p hansen ()

Jammer voor mij. Ik ben namelijk eind 2009 overgestapt naar RWE, omdat die op dat moment voor mij via gaslicht.com het goedkoopste was.

Kan ik alsnog, ook na 3 maanden overstappen van RWE naar Essent?

En wat geberut er dan met de korting die ik bij RWE kreeg?

Hoe wordt dat verrekend?

Opmerking van de redactie op 06-03-2010
U kunt nu al overstappen maar betaalt dan een opzegvergoeding van maximaal 50 euro voor gas en stroom (indien u een jaarcontract had afgesloten). Of u de korting moet terugbetalen, vindt u in de contractvoorwaarden. Tenslotte moet u uw RWE tarieven per kWh en m3 vergelijken met die van Essent zodat u kunt uitrekenen of u profijt heeft van de overstap. Mocht het nauwelijks de moeite waard zijn, dan kunt u beter aan het eind van de looptijd op Gaslicht opnieuw vergelijken en dan overstappen.
Geplaatst door: Jannie ()

mijn dochter had zich aangemeld, maar krijgt geen premie omdat haar flat een gezamelijke gasverwarming heeft...... een gedeelte van de premie zou dan wel aardig zijn......

Geplaatst door: John ()

De voorwaarden zijn gewoon helder hoor, ik ben van Nuon naar Essen gegaan voor een jaar puur voor de premie, dat de eerst mogelijk datum word aangehouden is toch logisch? en iedereen kan dat simpel achterhalen bij zijn leverancier,

Geplaatst door: snipje ()

korting essent ksn wellicht hoger zijn dan boete van oude leverancier.Overstap is dan aantrekkelijk.Klopt het evenwel dat essent je pas als klant accepteert na afloop vast contract elders? Dit medegedeeld door essent.Als dat zo is is het zinloos om eerder aan te melden.Kan dit nagegaan worden?

Geplaatst door: wim ()

Hallo,

Ik heb mij aangemeld voor Essent gas en stroom.
Ik was al afnemer bij Essent , en heb nu de bevestiging gekregen incl 300 euro tekenpremie.Prima dus!!

Wel vraag ik me af waarom dit volgens Essent pas ingaat per erst mogelijke datum.
Dat zouden ze toch aan mij moeten vragen want misschien wil ik een eventuele boete wel betalen. Bovendien weet ik nu niet wanneer de verandering ingaat en wanneer ik de premie krijg.

Kortom prima werk maar nog niet helemaal af Essent.
Verder vind ik het erg jammer dat de verbruiksmanager het al enkele maanden niet doet terwijl Essent hem nog steeds op de site vermeld.

Wim

Geplaatst door: lars ()

nou lekkere actie. Als je de actietarieven van de conurenten bekijkt ben je nog steeds goedkoper. Kijk maar naar de prijzen van Essent. zie voorpagina: prijs nu 1750 -300= 1450. nog steeds duurder dan de concurrent.

Ps ik werk niet bij een energiebedrijf maar ben gewoon een consument die kan rekenen....

Geplaatst door: Johan ()

Ik heb nu nog een vast contract en wil wachten totdat ik minder dan 30 maanden over heb van dat contract zodat de opzegkosten minder hoog zijn. Is het bij deze actie mogelijk om een ingangsdatum te kiezen voor het contract met Essent?

Geplaatst door: Janssen ()

Ik was Essent klant met een flexibel contract en wordt nu via deze website Essent klant met een 1 jaar vast contract. Kan gewoon, geen probleem. Wel effe 300 euro vangen.

Geplaatst door: Rob Groen ()

Ik heb voordeelgarantie (e uiteraard) grijs bij Essent en Gas bij Dong. Als ik overstap naar Essent voor gas kom in dan ook in aanmerking voor de bonus? Of een deel? Essent bevalt me prima

Geplaatst door: P. Stevens ()

Ik heb een vraag:

Mijn contract loopt af per 1 juli 2010 bij een andere energieleverancier. Ik wil dit contract uitdienen en gebruik maken van dit aantrekkelijke aanbod van Essent.

Ik wil absoluut geen boete betalen.

Gaat de levering door Essent dan in aan het einde van mijn lopende contract of wordt ik meteen overgesloten??????????Aub, een duidelijk antwoord hierop.

Opmerking van de redactie op 21-01-2010
Bij een aanmelding voor de actie zal er gekeken worden naar wanneer uw contract afloopt en daar zal men vervolgens op aansluiten. Het zou dan ook geen bezwaar moeten zijn om u hiervoor aan te melden.
Geplaatst door: A. Wubs ()

Beste redactie,

Kunt u duidelijkheid geven voor bestaande Essent klanten?
J.W. Greven heeft wel een belangrijk punt met de reactie die hij van Essent kreeg.
Kunt u garanderen dat ook bestaande Essent klanten (vast en variabel contract) gebruik kunnen maken van deze actie?

Geplaatst door: Bonker ()

Al jaren van Essent ,maar geen gas??
En we zijn van plan over stappen naar een andere leveranciers.
Nu vaker (5jaren)problemen gehad.

Geplaatst door: J.W.Grevers ()

Ik heb zojuist met Essent gebeld en daar werd mij medegedeeld dat deze korting gezien moet worden als een tegemoetkoming voor de te betalen boete bij overstappen van een andere leverancier naar Essent. Huidige klanten met een variabel contract komen NIET in aanmerking voor de 300 euro korting!!

Opmerking van de redactie op 18-01-2010
Essent heeft niet specifiek in de actievoorwaarden opgenomen dat de actie niet voor bestaande klanten geldt. Derhalve voorzien wij voor hen geen problemen bij een aanmelding voor deze actie (inclusief korting).
Geplaatst door: J.van Wijk ()

Belachelijk ! En wat krijg ik van Essent ik ben al jaren een trouwe klant. Voor mij een reden om over te stappen naar een andere energie leverancier.

Opmerking van de redactie op 16-01-2010
Indien u nog nooit overgestapt bent en een contract voor onbepaalde tijd heeft, kunt u ook gebruikmaken van de actie.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie