De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Essent kondigt ook verlaging energieprijzen aan

door Jeanet Woldring

In navolging van Eneco laat Essent vandaag ook weten dat zij de leveringstarieven per 1 juli aanstaande zullen verlagen. Hierdoor zal de gemiddelde consument met een variabel onbepaald contract volgens Essent circa 25 euro op jaarbasis minder gaan betalen.

Ieder jaar worden de variabele leveringstarieven van energieleveranciers op 1 januari en 1 juli opnieuw vastgesteld. Eneco was gisteren de eerste energieleverancier die berichtte over de te verwachten prijswijzigingen per 1 juli 2014.

Eneco gaf aan een voordeel van 14 euro op jaarbasis te verwachten. Uit navraag blijkt dat Essent een daling verwacht van ongeveer 25 euro. Het bedrag van Eneco is gebaseerd op een gemiddeld huishouden met een jaarverbruik van 3350 kWh stroom en 1600 m³ gas, terwijl dat van Essent is gebaseerd op 3500 kWh en 1800 m³.

In het persbericht van Eneco werd aangegeven dat de gasprijs vooral omlaag gaat. Essent laat echter weten nog geen exacte uitsplitsing te kunnen geven. De tarieven voor zowel elektriciteit als gas zullen licht dalen. Essent geeft net als Eneco aan dat de verlaging te maken heeft met gunstige inkoop.

De definitieve variabele tarieven worden eind juni bekend gemaakt.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 8 mei 2014

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie