De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Eneco verlaagt gasprijs per 1 juli

door Jeanet Woldring

Voor de vierde keer op rij gaat Eneco de variabele leveringstarieven naar beneden aanpassen. Per 1 juli daalt de gasprijs licht, de prijs voor stroom blijft gelijk. Volgens de energieleverancier bespaart de gemiddelde klant hierdoor 14 euro op jaarbasis.

Ieder jaar worden de variabele leveringstarieven van energieleveranciers op 1 januari en 1 juli opnieuw vastgesteld. Opnieuw is Eneco de eerste energieleverancier die bericht over de te verwachten prijswijzigingen per 1 juli 2014. 

De prijsverlaging die Eneco aankondigt, zal een voordeel van 14 euro op jaarbasis betekenen. Dit geldt voor klanten die een contract voor onbepaalde tijd hebben met de standaard variabele tarieven. Het bedrag is gebaseerd op een gemiddeld huishouden met een verbruik van 3350 kWh en 1600 m³ op jaarbasis.

Eneco zal de gasprijs verlagen omdat het gas goedkoper ingekocht kon worden in de voorgaande tariefperiode. Naar eigen zeggen heeft Eneco de variabele tarieven in de afgelopen 2 jaar met zo'n 115 euro verlaagd.

Toch raden wij niet aan te wachten met overstappen. De verlaging heeft namelijk betrekking op het standaard variabele tarief van de leverancier. Een dergelijk contract is op dit moment nog altijd een stuk duurder dan een actiecontract met een aantrekkelijke welkomstpremie. Op dit moment is dat verschil circa 235 euro.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 7 mei 2014
Geactualiseerd: dinsdag 5 maart 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie