De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Evaluatie salderingsregeling eerder gestart

door Jeanet Woldring

Zonnepanelen-dak.PNGMinister Henk Kamp is begonnen met de evaluatie van de salderingsregeling voor zonnepanelen. Hij is van plan de evaluatie nog dit jaar te voltooien. Mocht de regeling wijzigen, dan volgt ‘een nette overgangsregeling'.

Kamp zou de regeling aanvankelijk in 2017 evalueren, maar is daar nu al mee begonnen. 

Salderen

Wie met zonnepanelen meer stroom opwekt dan verbruikt, kan stroom terugleveren aan het energienetwerk. Het verschil tussen de hoeveelheid opgewekte en verbruikte stroom wordt op de energierekening verrekend. Dit wordt salderen genoemd. Door deze regeling is zelf energie opwekken financieel aantrekkelijk.

'Nette overgangsregeling'

Kamp maakt na de evaluatie bekend of de salderingsregeling voor huishoudens met zonnepanelen vanaf 2020 verandert. Mocht de regeling wijzigen, dan volgt volgens hem ‘een nette overgangsregeling’.

Lees meer over terugleveren en salderen

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 13 oktober 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie