De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

FD: collectief inkopen van stroom vaak juist duurder

1 reactie

Consumenten die collectief energie inkopen, zijn geregeld een dief van de eigen portemonnee. Een contract afsluiten via een vergelijkingswebsite biedt vaak betere prijzen, schrijft het Financieele Dagblad. Dit bevestigen Vereniging Eigen Huis, de ANWB en de Consumentenbond.

Collectieve inkoop energie duurderDat energieveilingen in de meeste gevallen niet zo voordelig zijn, is ook al meermalen aangetoond door Gaslicht.com. Wij vergeleken in mei de laatste veilingen met het aanbod op onze vergelijkingssites. Van de acht veilingen kon geen één 1-jarig aanbod tippen aan het voordeligste aanbod via Gaslicht.com. Slechts twee 3-jarige aanbiedingen bleken iets voordeliger. Lees meer

Veiling aanbod vergelijken?

Het is best lastig om een veilingaanbod goed te vergelijken met aanbiedingen op vergelijkingssites, omdat de korting op verschillende manieren kan worden gegeven: een kortingspercentage op het leveringstarief, een welkomstpremie, korting op het vastrecht of een combinatie hiervan. Heeft u een aanbod ontvangen van een energieveiling? En wilt u weten hoe u het moet vergelijken? U kunt ons altijd mailen, twitteren of bellen op telefoonnummer 0342-411350 voor gratis en vrijblijvend advies.

RTL Nieuws: samen energie inkopen niet altijd voordeliger

Ook het RTL Nieuws besteedde aandacht aan dit item. Bekijk hieronder de uitzending.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 5 juni 2014
Geactualiseerd: maandag 8 januari 2018

Reacties (1)

Geplaatst door: leo rossen ()

volgens de telegraaf is de collectieve verzekering gewonnen door ned.
energie mij goedkoper dan greenchoiche volgens uw berekening.
klopt dit gebaseerd op 1 jaar vast gas en elektra

Opmerking van de redactie op 10-12-2014
Het kan voorkomen dat een collectief energiecontract goedkoper is dan een actie op onze website. Dit verschilt echter per collectief en is ook afhankelijk van uw postcode en verbruik. Heeft u een voordelig collectief aanbod gezien of ontvangen en bent u benieuwd of dit voordeliger is dan het actieaanbod op onze site? Wij rekenen dit graag even voor u uit. Bel voor hulp onze servicedesk op 0342-411350.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie