De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Frans Bauer daagt NL Energie voor de rechter

door Els Werkman

Frans Bauer, voor enige tijd het boegbeeld van de Nederlandse Energie Maatschappij, sleept de energieleverancier voor de rechter. Bauer vindt dat zijn contract onterecht is beëindigd door de leverancier, en eist nu inzage in de cijfers van NLEnergie.

Frans Bauer sloot in 2009 een contract af met de Nederlandse Energie Maatschappij (NLEnergie) om de reclames voor hen te doen. Daar stond tegenover dat er een minimaal aantal klanten moest worden binnengehaald. Grofweg betekende dat, dat er per klant maximaal 100 euro aan mediakosten gemaakt mochten worden.

NLEnergie heeft Frans Bauer na een jaar aan de kant gezet, omdat volgens de leverancier de kosten per klant veel hoger lagen, gemiddeld zo’n 135 euro, met een uitschieter naar 180 euro in een maand.

Omdat de zanger niet geloofde dat de kosten zo hoog lagen, heeft hij nu NLEnergie gedwongen deze cijfers inzichtelijk te maken. Niet alleen het aantal overstappers in de maanden dat hij reclame maakte, maar ook de cijfers van het jaar daarvoor wil hij inzichtelijk hebben.

In de uitspraak wordt duidelijk dat de rechter Frans Bauer hierin gelijk geeft.  Er is echter op dit moment nog niet duidelijk tot in welke mate en op welke wijze NLEnergie deze gegevens moet overleggen. NLEnergie wil namelijk deze gegevens niet zonder meer openbaar maken, omdat de klantgegevens gevoelig liggen.

Op zes maart zal er verder worden gekeken naar het vervolg van de zaak tussen Frans Bauer en NLEnergie. Eerder stond de energiemaatschappij in de rechtbank tegenover Natasje Froger, omdat de leverancier geld wilde zien van Froger vanwege vermeende contactbreuk.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 12 januari 2012

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie