Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Frans Bauer nieuwe gezicht Nederlandse Energie Maatschappij

7 reacties Leestijd: 2 minuten

De Nederlandse Energie Maatschappij heeft na de omstreden reclamecampagnes met Natasja Froger en Maurice de Hond in Frans Bauer een nieuw gezicht gevonden. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag.

Frans Bauer is vanavond voor het eerst te zien in een reclamespotje. De energieleverancier is blij met het nieuwe uithangbord. Volgens algemeen directeur Pieter Schoen is  Bauer een natuurtalent als het gaat om gewoon doen. "Hij vertegenwoordigt als geen ander de Nederlandse burger die vragen heeft over overstappen.''  Bauer zou het niet voor nop doen, maar voor enkele tonnen.

Kritiek
De eerdere campagnes van de Nederlandse Energie Maatschappij kregen veel kritiek. Zo oordeelde de Reclame Code Commissie dat het spotje met De Hond in strijd was met de Reclamecode, omdat hij als opiniepeiler een te groot gezag heeft en daarom geen product mag aanprijzen. Ook de campagne met Froger leverde boze reacties op. Veel kijkers vonden dat ten onrechte de indruk werd gewekt dat het bedrijf altijd goedkoper is dan concurrenten.

Oordeel Reclame Code Commissie vernietigd 
Het College van Beroep vernietigde gisteren de beslissingen inzake de laatste reclame. Gesteld werd dat Maurice De Hond als onafhankelijk opiniepeiler een zekere mate van gezag heeft, maar dat hij dat niet rechtstreeks ontleent aan zijn deelname aan televisieprogramma's. De herkenbaarheid van de campagne van de Nederlandse Energie Maatschappij als reclameuiting is volgens het college dan ook niet in het geding.

Mediageweld
De Nederlandse Energie Maatschappij wilde, ondanks het toch al beëindigen van de De Hond-reclame, een principe-uitspraak over het inzetten van bekende Nederlanders afdwingen, omdat het bedrijf weer een andere BN-er wil inzetten in vervolgcampagnes. Dat wordt dus Frans Bauer, die waarschijnlijk gaat zeggen dat de energieleverancier voor een gemiddeld huishouden nu de goedkoopste van Nederland is.

Goedkoopste voor gemiddeld huishouden
Sinds gistermiddag staat de Nederlandse Energie Maatschappij op 1 in de TOP 5 op Gaslicht.com en Energiewereld.nl. Onmiddellijk nadat Energie:direct de prijs had verlaagd, stelde de Nederlandse Energie Maatschappij het actie-aanbod bij, waardoor deze een halve euro goedkoper is op jaarbasis. Dit betekent dat consumenten die nog nooit zijn gewisseld van energieleverancier, nu bijna 400 euro kunnen besparen door over te stappen op één van de aanbieders uit de TOP 5! 

 Klik hier voor een overzicht van alle energieleveranciers

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 19 juli 2018

Reacties (7)

Geplaatst door: Ed ()

Ik inderdaad ook, nu wordt ik opgezaeld met afkoop CONTRACTEN OUDE LEVERNACIER, dat zeggen ze er niet bij...kost gewoon honderden euros extra....dit is een echte kamper-streek,,,,,zeggen bij de Bauers....

Geplaatst door: Arie ()

Ik vond het een sympatieke gast maar nu heb ik het wel helemaal gehad met die Bauer. Hoe kun je - als je er al zo warmpjes bijzit - reclame gaan maken voor die boevenclub?

Geplaatst door: M. Peen ()

Frans Bauer? Nederlandse Energiemaatschappij?
Ik zeg: NIET DOEN!!!!!!!

Geplaatst door: Jaap ()

inderdaad !
vond Frans altijd leuke kerel ( niet zijn muziek ), maar dat hij zich in laat met et foute N.E.M is wel erg fout !
hij zit bij N.E.M spot zelf in Bananasplit en word voor de gek gehouden !

Geplaatst door: Connie ()

Frans Bauer moet zich schamen dat hij zo een criminele organisatie steunt met de achterlijke logo DOEN? Heeft hij alle klachten gelezen op de internet over de NEM????

Geplaatst door: mylene ()gast

eon is een ramp!! 22-09-09

Niet aan beginne alsjeblieft.Ik vraag bij deze ook mensen die ook soortgelijke problemen hebben om gerechtelijke stappen te ondernemen mijn ervaring;

Ik zit bij eon ok ben met lokkerttje erin getuint maar kon er mee leven het is 2 maanden goed gegaan ik zat bij nem en had dezelfde klachten als nu bij eon en dat zijn er heel veel:

ik betaal elke maand p de 30ste braaf me rekeningen betaaldt staat zwrt op wit.ik zit in de schuldsanering dus mag absoluut geen schulden maken.maar hun vonden dat ik 600 euro moest betalen omdat ik dat niet zou hebben betaaldt.

dus ik alles opgestuurd.nee hoor je heb nog steeds niets betaaldt zeiden ze.zo ikw a kwaad en dan nog de service als je belt ,helemaal niet asociaal volk krijg je en ze hebben et druk dus ze bellen je terug maar dat snel is dan wel 2 weken later.ook heb ik een mederwerkster gesproken neon zelf nou daar is de service ok ver te zoeken(dus mocht er een mederwerkster op dit forum willen goedpraten en zeggen dat et aan de callcenter med lig) nee hoor.ze gaan alemaal over lijken en ik snap niet dat ze zo hun geld willen verdienen. ik heb advocaat ingeschakeld en wil bij deze vragn of er meer mensen met soortgelijke problemen .zodat we ze aan kunne pakken en ons gelijk krijgen.mvg mylene


Geplaatst door: ik zeg niet doen ()

echt belachelijk dat Frans Bauer reclame gaat maken voor energie. Ik zeg gewoon niet doen om energie van hun te nemen. Het is gewoon een waardeloze maatschappij

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.