De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Greenchoice beste energieleverancier 2016

door Jeanet Woldring

Voor het vijfde jaar op rij ontvangt Greenchoice de Gaslicht.com Award voor beste energieleverancier 2016. Qurrent komt op de tweede plaats en Nuon eindigt als derde.  

Prijs/kwaliteit score

Prijskwaliteitscore-Greenchoice-dec2016.jpgDe Award voor beste energieleverancier 2016 wordt uitgereikt op basis van de over 2016 maandelijks bijgehouden prijs/kwaliteit verhouding van energieleveranciers.

Op de onafhankelijke vergelijkingssites Gaslicht.com en Energiewereld.nl worden de resultaten hiervan getoond in de vorm van een zogeheten prijs/kwaliteitscore*. Maandelijks beoordeelt Gaslicht.com energieleveranciers op een aantal aspecten, waaronder prijs, betrouwbaarheid, klachtenafhandeling en klantenservice.

De bevindingen zijn niet alleen afkomstig van geverifieerde reviews van overstappers via onze energievergelijkers, maar ook van het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek waarin overstappers 7 maanden na hun aanmelding gevraagd wordt naar hun ervaring. Daarnaast heeft Gaslicht.com eigen criteria opgesteld waaraan een leverancier wordt getoetst. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar duurzaamheid, welk aspect voor een kwart meetelt in het eindoordeel. 

Award 2016.jpg

Greenchoice beste energieleverancier 2016

Energieleverancier Greenchoice eindigde net als de voorgaande jaren weer bovenaan met een gemiddelde beoordeling van 8,8. Greenchoice wordt vooral gewaardeerd om de scherpe (teruglever)tarieven, de kwaliteit en bereikbaarheid van de klantenservice en duurzaamheid.

In de top 3 consolideert Qurrent met een score van 8,4 een fraaie tweede plaats. De derde plaats gaat net als vorig jaar naar Nuon met een score van 7,3.   

Award-2016 foto Qurrent.jpgAward-2016 foto Nuon.jpg
 
Duurzaamheid zwaarwegende factor

Ben Woldring: “Het is duidelijk te merken dat de consument duurzaamheid een zwaar meewegende factor vindt in de beoordeling van de energieleveranciers. Daarom is ook besloten om hier meer aandacht aan te geven op Gaslicht.com en in de berekening van de prijs/kwaliteitscore. Het is bijzonder dat het Greenchoice voor het vijfde jaar op rij is gelukt om als winnaar uit de bus te komen. Ook knap van Qurrent om als jonge energieleverancier voor het tweede jaar op rij de tweede plaats te bezetten.” 

Overstapproces hoogste waardering

Uit het klanttevredenheidsonderzoek onder bijna 8500 ondervraagden over 2016 blijkt dat overstappers hun nieuwe energieleverancier gemiddeld met een 7,4 waarderen. Consumenten zijn bijzonder tevreden over hun nieuwe energieleverancier. Vooral het overstapproces wordt hoog gewaardeerd. De onderzochte energieleveranciers scoren gemiddeld een 9,4 op dit onderdeel.  

Opnieuw een recordaantal overstappers  

Afgelopen jaar zag de Autoriteit Consument en Markt (ACM) opnieuw een record aantal overstappers, een stijging van 17 procent. Ook in 2016 werd er door  zonnepaneelbezitters weer dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de opbrengst van zonnepanelen mee te nemen in onze energievergelijker. Een mooie optie, die Gaslicht.com als eerste vergelijkingssite aanbiedt sinds 2015. 

beste-energieleverancier-2016.jpg
klik op afbeelding voor vergroting

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 13 januari 2017

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie