De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Hoe goed begrijpt u uw energierekening?

door Jeanet Woldring

Energieleveranciers informeren hun klanten beter over het contract, de voorwaarden en de kosten dan voorheen. Dit concludeert toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) op basis van een analyse. Uit meldingen bij ConsuWijzer blijkt echter dat mensen nog niet veel snappen van hun energierekening.

Als volgende stap wil ACM dan ook dat de jaar- en eindafrekening van energieleveranciers duidelijker en begrijpelijker wordt voor consumenten.

Stapsgewijs betere informatie

Onduidelijke informatievoorziening zorgde er in het verleden voor dat consumenten niet altijd een goede schatting konden maken van de hoogte van hun energiekosten. Om deze reden heeft ACM eind 2014 aan energieleveranciers gevraagd consumenten beter te informeren. De toezichthouder moest daarbij soms druk uitoefenen door een last onder dwangsom op te leggen. Inmiddels 'lijken alle leveranciers zich aan deze regels te houden'.

Energierekening moet ook duidelijker

Volgens ACM is de volgende stap dat ook de jaar- en eindafrekeningen transparant en duidelijk moeten zijn. Daarom roept ACM consumenten op om contact op te nemen met ConsuWijzer als zij energierekeningen krijgen die niet helder zijn. Met deze meldingen kan de toezichthouder bedrijven aanspreken. Naar het klachtformulier van ConsuWijzer

Lees meer over de jaarafrekening of eindafrekening

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 21 september 2016
Geactualiseerd: maandag 1 november 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie