De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Hogere energierekening door aanhoudend winterweer

De koude wintermaanden en de koele lente van het afgelopen jaar hebben behoorlijke invloed op de energierekening. Doordat de voorschotten daar niet op afgestemd waren, zullen consumenten moeten bijbetalen op hun jaarrekening. Dit concluderen zowel Essent als Nuon.  

Meer bijbetalen
Er is ongeveer 12 procent meer gas verbruikt dan werd verwacht. Afgelopen december was één van de koudste decembermaanden in de afgelopen jaren. De voorschotbedragen, die worden gebaseerd op het verbruik van de afgelopen drie jaar, zijn hier niet op berekend. 

Een onaangename verrassing voor veel huishoudens. Nuon stelt dat klanten met een gemiddeld gasverbruik van 1800 m3 gemiddeld 31 euro per maand meer betalen in de maanden november en december.

Tips om gaskosten laag te houden
Om de gaskosten laag te houden in de komende koude weken geeft Nuon daarom diverse tips aan klanten. Zo wordt aangeraden om de gordijnen ’s avonds dicht te doen: dit scheelt warmteverlies. Ook het goed afdichten van tochtkieren kan de energierekening drukken. Ondanks het feit dat het aantrekkelijk lijkt om alle ramen en deuren dicht te houden, raadt Nuon tevens aan om ervoor te zorgen dat er goed wordt geventileerd. Hierdoor zal de lucht minder vochtig zijn in huis, waardoor het warmhouden minder energie kost dan in een huis waar de luchtvochtigheid erg hoog is.

Tip: Gebruik de online meterkaart waardoor uw energieverbruik inzichtelijk wordt!

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 5 januari 2011
Geactualiseerd: dinsdag 22 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie