Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Hulp bij hoge jaarafrekening energie

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Is uw jaarafrekening voor energie ook hoger uitgevallen dan verwacht? Veel huishoudens verbruikten in 2013 meer energie dan vooraf was ingeschat. Door de koude winter en lente moeten huishoudens gemiddeld ruim 100 euro extra betalen. Het weer kunnen we niet veranderen, maar met onderstaande tips kunt u bijbetalen in de toekomst voorkomen.

Check uw energieverbruik

In de meeste gevallen is het hoge energieverbruik veroorzaakt door de lage temperaturen van afgelopen winter. Ook het uitzonderlijke aantal vorstdagen in de maand maart is de oorzaak  van bijbetalen op de jaarafrekening. U heeft meer energie verbruikt om het huis warm te krijgen. Of dit zo is, kunt u zelf controleren. Vergelijk het energieverbruik met het verbruik op uw jaarafrekening van vorig jaar.

Wanneer uw voorschot aanpassen?

Verhoog uw voorschotbedrag als uw energieverbruik verandert. Bijvoorbeeld vanwege een strenge winter, bij gezinsuitbreiding of wanneer u verhuist naar een slechter geïsoleerd huis. Ook als u veel extra apparaten heeft aangeschaft, kan een verhoging van het voorschotbedrag verstandig zijn.

Weten hoe u uw voorschotbedrag aanpast?

Overstappen

U kunt natuurlijk ook overstappen naar een goedkopere energieleverancier waardoor u een lagere jaarafrekening krijgt. 

Naar de ENERGIEVERGELIJKER

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.