De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Jaarlijks overstappen energieleverancier blijft lucratief

2 reacties

Consumenten wiens energiecontract binnenkort afloopt of die een contract hebben voor onbepaalde tijd, kunnen nog steeds veel geld besparen door energietarieven te vergelijken en te wisselen van energieleverancier. Dat blijkt uit de energieprijspeiling uit de Consumentengids van maart. Het voordeel zit vooral in de overstapkorting die nieuwe klanten krijgen.

Meeste voordeel door overstap via vergelijkingssite

Consumenten die elk jaar de moeite nemen om tarieven te vergelijken en vervolgens gebruik maken van een overstapkorting via een vergelijkingswebsite, kunnen het meeste geld besparen. Hun voordeel kan oplopen tot een paar honderd euro per jaar.

Overstapvrees ongegrond

Veel mensen zien op tegen overstappen, omdat ze bang zijn voor administratieve problemen of zich laten afschrikken door verhalen van overstapleed. In de praktijk valt dit echter mee volgens de Consumentenbond. Uit hun onderzoek onder 1500 mensen is 73% van de overstappers tevreden tot zeer tevreden met de afhandeling door de nieuwe leverancier.

Dit bleek eerder al uit een grootschalig onderzoek onder bijna 11.000 mensen naar de tevredenheid over de dienstverlening van energieleveranciers door Vereniging Eigen Huis in samenwerking met Gaslicht.com.

Ook volgens de NMa is de vrees voor overstapproblemen onterecht. Uit het jaarlijkse consumentenonderzoek bleek dat mensen vaak een te pessimistisch beeld hebben van het te behalen voordeel van overstappen. Zo worden de voordelen lager geschat dan ze werkelijk zijn en verwachten consumenten vaak problemen bij een overstap. Die vrees is volgens de NMa echter niet terecht.

Meer info: Overstappen naar een andere energieleverancier

Deel dit artikel op:

Reacties (2)

Geplaatst door: Renatep ()

Ik herzie mijn gas en elektra contract ieder jaar. Hierbij hou ik rekening met zaken als boetes, vastrecht!, kortingen, looptijden, etc.

Ik heb een document geschreven over hoe ik mijn leverancier jaarlijks kies.


Ik hoop dat ik anderen met mijn document kan helpen. Ik bespaar en jaarlijks tientalle euro`s mee.

Geplaatst door: Pinger ()

Overstappen kost geld!

Ik ben 3x overgestapt in een jaar, door de verkoop praatjes van de leveranciers en nu moet ik de overstapvergoeding zelf betalen is 2x 50 euro en dat 2x ben zo wel 200 euro lichter. En niemand die je zegt dat je een jaar moet blijven om de vergoeding te krijgen.

Diefstal is het!!MvG M.P.

Opmerking van de redactie op 20-03-2012
Overstappen naar een andere energieleverancier is kosteloos. Wel wordt doorgaans een opzegvergoeding (i.p.v. overstapvergoeding) gevraagd bij voortijdige contractbreuk; dat is ook niet meer dan logisch en staat te lezen in de voorwaarden. In de actievoorwaarden kunt u ook vinden hoe lang u klant moet blijven om in aanmerking te komen voor de welkomstpremie (aanmeldvergoeding, actiekorting etc.). Ook wordt altijd vermeld wanneer deze wordt uitgekeerd en/of verrekend.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie