De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Klanten NHEC tijdelijk bij Greenchoice

door Marlies Hazenberg

De Noord Hollandse Energie Cooöperatie (NHEC) werd eind december gedwongen haar klanten bij een andere energieleverancier onder te brengen. Oorzaak was het plotselinge faillissement van vergunninghouder Trianel. Klanten van NHEC worden nu tijdelijk van energie voorzien door Greenchoice. Wie hier niet tevreden over is, mag overstappen naar een andere leverancier.

Faillissement Trianel
Op 24 december 2012 trok de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) de vergunning van energieleverancier Trianel in. Het energiebedrijf kon de ingekochte energie niet langer betalen en werd daardoor failliet verklaard. Trianel was niet alleen leverancier aan kleinverbruikers, maar leverde ook aan zogeheten 'whitelabels' zoals NHEC. NHEC is een energiebedrijf dat onder een eigen merknaam energiecontracten afsluit, maar niet zelf de energie levert.

Samenwerking Greenchoice
NHEC is inmiddels een samenwerkingsverband aangegaan met Greenchoice. Deze overeenkomst houdt in dat Greenchoice de klanten van NHEC tijdelijk van energie voorziet. Gedurende drie maanden zal Greenchoice op basis van het variabele tarief met kortingsgarantie de klanten van NHEC gaan leveren. In die 3 maanden wordt door NHEC gezocht naar een goede andere oplossing voor de langere termijn.

Verwarring brief Greenchoice
Onder de klanten van NHEC ontstond begin januari flink wat verwarring door de welkomstbrief die vanuit Greenchoice werd verstuurd. Nog voordat NHEC haar klanten had geïnformeerd over de ontstane situatie, werd een standaard welkomstbrief voor nieuwe klanten van Greenchoice ontvangen. In de haast om zo spoedig mogelijk de klanten over te zetten naar Greenchoice werd vergeten dit automatische proces stop te zetten. Inmiddels heeft NHEC haar klanten op de hoogte gebracht.

Overstappen
Klanten die niet tevreden zijn over de nieuwe leverancier of diens tarieven of voorwaarden, kunnen naar een andere leverancier overstappen. Hierbij geldt de gebruikelijke opzegtermijn van 30 dagen.

Zie ook: Tips voor overstappen

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 23 januari 2013
Geactualiseerd: dinsdag 4 mei 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie