De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Klanttevredenheidsonderzoek energieleveranciers 1e halfjaar 2016

door Jeanet Woldring

Stempel-klanttevredenheidsonderzoek.JPGOverstappers zijn opnieuw bijzonder tevreden over hun energieleverancier naar wie zij acht maanden geleden zijn overgestapt via Gaslicht.com of Energiewereld.nl. Dat blijkt uit ons klanttevredenheidsonderzoek over het eerste halfjaar onder ruim 4000 recente overstappers.

Gemiddeld geven de ondervraagden energieleveranciers een 7,4. Het meest tevreden zijn ze over het overstapproces met een 9,3 als rapportcijfer! Van de 11 energieleveranciers krijgt Greenchoice opnieuw de hoogste waardering.

Klanttevredenheidsonderzoek

Acht maanden na hun overstap vragen wij hoe tevreden consumenten zijn over hun nieuwe energieleverancier. De vragen hebben betrekking op prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice, klachtenafhandeling en duurzaamheid. 

Hoogste cijfer voor overstapproces

Uit het onderzoek over het eerste halfjaar van 2016 blijkt dat de ondervraagden hun nieuwe energieleverancier gemiddeld met een 7,4 waarderen. Dat is weliswaar iets lager dan bij het klanttevredenheidsonderzoek over het hele jaar 2015, maar van alle onderdelen krijgt het overstapproces nog steeds het hoogste cijfer. Klachtenafhandeling scoort opnieuw het laagst met een 6,5. 

De respondenten zijn overstappers naar E.ON, ENGIE (Electrabel), EnecoEnergieFlexEnergiedirect.nl, Essent, Greenchoice, Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) Nuon, Oxxio en Qurrent

Algemene tevredenheid

Greenchoice krijgt opnieuw het hoogste rapportcijfer. In het eerste halfjaar geven 764 respondenten gemiddeld een 8,1. Qurrent is een goede tweede en scoort een 7,6. EnergieFlex, een nieuwe leverancier met prepaidenergie, staat voor het tweede jaar in het onderzoek en scoort nu net een 6. Qua dienstverlening, klantenservice, duurzaamheid en klachtenafhandeling is er voor deze nieuwkomer nog veel werk aan de winkel.

Hoe scoren energieleveranciers per onderdeel?

Het overstapproces steekt er met kop en schouders bovenuit qua waardering. Dat betekent dat ruim 4000 mensen, die een nieuwe energieleverancier kozen, uiterst tevreden zijn over het overstapproces. Zij gaven gemiddeld een 9,3 als rapportcijfer. Greenchoice en E.ON behaalden de hoogste score met een 9,7 op de voet gevolgd door Essent en Energiedirect.nl. Met een 8,2 staat EnergieFlex ook hier onderaan. 

De online dienstverlening is met een 7,4 goed gewaardeerd en voor facturering wordt gemiddeld een 7,2 gegeven. Klantenservice krijgt een 7,1 net als de prijsstelling. Duurzaamheid haalt gemiddeld net geen 7. Greenchoice en Qurrent staan hier aan kop terwijl EnergieFlex  weer onderaan bungelt met een krappe voldoende. Over de afhandeling van klachten (6,5) zijn de mensen het minst te spreken. Daar moeten nagenoeg alle leveranciers dus flink wat meer energie in steken.

Prijskwaliteitscore

Prijskwaliteitscore-juni2016.jpgHet klanttevredenheidsonderzoek is een vervolg op de reviewmailing die wij na vier maanden sturen naar overstappers via Gaslicht.com. Ook hier zijn we benieuwd hoe tevreden zij zijn over hun nieuwe energieleverancier voor wat betreft prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice, klachtenafhandeling en duurzaamheid. Deze rapportcijfers zijn terug te vinden bij de leverancierswaardering in onze Energievergelijker onder 'geverifieerde beoordelingen door overstappers'. Sinds deze maand wordt duurzaamheid daar als apart onderdeel meegenomen.

Samen met onze eigen criteria vormen zij de totaalbeoordeling van de maandelijkse Prijs/kwaliteitscore. Op deze manier krijgen potentiële overstappers een betrouwbaar beeld en kun je in een oogopslag zien wat de goedkoopste en beste energieleverancier is. In juni werd Qurrent  als beste beoordeeld met een 9,2 op de voet gevolgd door Greenchoice met een 9. 

Energieleveranciers vergelijken op prijs en kwaliteit

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 14 juli 2016
Geactualiseerd: donderdag 19 juli 2018

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie