De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Laadprijzen vergelijken elektrische auto moet makkelijker

door Jeanet Woldring

openbare laadpaal.jpgWaar is een vrije laadpaal, met welke snelheid kan daar geladen worden en wat kost dat? Het antwoord op deze vragen is voor elektrische rijders niet eenvoudig. Vanaf 1 juli 2021 moet dat overal makkelijk en snel bij de hand zijn. Aanbieders zijn vanaf dat moment verplicht dergelijke real time informatie aan te bieden voor alle publiek toegankelijke laadpunten in Nederland. 

Prijsvergelijkersopenbaar-laadpunt.PNG

De informatie moet beschikbaar gesteld worden aan bouwers van bijvoorbeeld navigatieapps of prijsvergelijkers. Elektrische rijders hebben zo onderweg actuele informatie."Net als bij de benzinepomp zie je straks in één oogopslag wat het laden kost", zegt staatssecretaris Van Veldhoven. "En weet je voordat je ernaartoe rijdt dat een laadpunt vrij is. Dat geeft zekerheid en vertrouwen." Het kabinet vindt dat onderweg opladen op termijn net zo makkelijk moet zijn als het laden van je telefoon.

Veel laadpunten

Nergens ter wereld staan zoveel laadpalen per vierkante kilometer als in Nederland. Volgens een schatting zijn er in 2021 ruim tweehonderd nieuwe laadpalen per werkdag nodig om het groeiende aantal elektrische auto's bij te benen. Overheden werken met netbeheerders en marktpartijen samen om te zorgen dat die laadpunten er op het juiste moment en op de juiste plek zijn.

Meer informatieWat kost het opladen van mijn elektrische auto?

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 14 oktober 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie. Volg Jeanet op: Linkedin

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie