Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Laadprijzen vergelijken elektrische auto moet makkelijker

door Jeanet Woldring

openbare laadpaal.jpgWaar is een vrije laadpaal, met welke snelheid kan daar geladen worden en wat kost dat? Het antwoord op deze vragen is voor elektrische rijders niet eenvoudig. Vanaf 1 juli 2021 moet dat overal makkelijk en snel bij de hand zijn. Aanbieders zijn vanaf dat moment verplicht dergelijke real time informatie aan te bieden voor alle publiek toegankelijke laadpunten in Nederland. 

Prijsvergelijkersopenbaar-laadpunt.PNG

De informatie moet beschikbaar gesteld worden aan bouwers van bijvoorbeeld navigatieapps of prijsvergelijkers. Elektrische rijders hebben zo onderweg actuele informatie."Net als bij de benzinepomp zie je straks in één oogopslag wat het laden kost", zegt staatssecretaris Van Veldhoven. "En weet je voordat je ernaartoe rijdt dat een laadpunt vrij is. Dat geeft zekerheid en vertrouwen." Het kabinet vindt dat onderweg opladen op termijn net zo makkelijk moet zijn als het laden van je telefoon.

Veel laadpunten

Nergens ter wereld staan zoveel laadpalen per vierkante kilometer als in Nederland. Volgens een schatting zijn er in 2021 ruim tweehonderd nieuwe laadpalen per werkdag nodig om het groeiende aantal elektrische auto's bij te benen. Overheden werken met netbeheerders en marktpartijen samen om te zorgen dat die laadpunten er op het juiste moment en op de juiste plek zijn.

Meer informatieWat kost het opladen van mijn elektrische auto?

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie