De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Wat kost het opladen van mijn elektrische auto?

Elektrisch rijden is goed voor het milieu en is belastingtechnisch ook nog eens voordeliger. Zo hoef je bij de aanschaf van een volledig elektrische auto geen aankoopbelasting (BPM) af te dragen en is er geen wegenbelasting verschuldigd. Verder geldt er sinds 1 juli 2020 een subsidieregeling voor elektrische auto's. In 2022 is het subsidiebedrag € 3350* als u een nieuwe elektrische auto koopt. Daarnaast kan de stroom voor het opladen van een elektrische auto zelf opgewekt worden met zonnepanelen. Wat kost elektrisch rijden nu precies? 

wat-kost-het-opladen-van-elektrische-auto.png

Hoe duurzaam is een elektrische auto? 

Een elektrische auto is veruit de groenste auto, groener dan een diesel of benzineauto. Een stekkerauto veroorzaakt tijdens het rijden geen CO2-uitstoot. Dit in tegenstelling tot auto’s met een verbrandingsmotor. Kijken we naar de hele levenscyclus van de elektrische auto – van productie en gebruik tot en met  sloop – dan is er wel CO2-uitstoot. Maar altijd nog veel minder dan bij een benzineauto. Hoe groot het verschil is, hangt sterk af van de aanname over de CO2 uitstoot van de accuproductie en van de gereden afstand. Ook maakt het verschil op wat voor soort stroom de auto rijdt: groen of grijs. 

In het rapport 'Met de stroom mee' van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) wordt een elektrische Opel Corsa als voorbeeld genomen. Deze auto veroorzaakt 54% minder CO2-uitstoot dan de benzinevariant. Daarbij gaan ze uit van de verwachte stroommix van 2020, de lage CO2-variant van de accuproductie en een hoog kilometrage tijdens de levensduur van de auto’s (250.000 km). 

Wat kost elektrisch rijden per 100 km?

Elektriciteit is per kilometer goedkoper dan benzine, maar hoeveel goedkoper hangt sterk af waar u uw auto oplaadt. Ook is de stroomprijs van grote invloed. Thuis opladen is het voordeligst, u betaalt dan de kilowattuurprijs direct aan uw eigen energieleverancier. En als u oplaadt met stroom van uw eigen zonnepanelen is de stroom gratis. Kijken we naar de gemiddelde energieprijs (€ 0,23 per kWh in 2021), dan kost elektrisch rijden gemiddeld € 4 per 100 kilometer. We gaan daarbij uit van een kleine middenklasse elektrische auto met een verbruik van 17 kWh per 100 kilometer. Ter vergelijking: een benzineauto die 6 liter per 100 kilometer verbruikt (1 op 16,7) kost bij een literprijs van € 1,67 ongeveer € 10 per 100 kilometer. 

Nu ligt de situatie heel anders. In het laatste kwartaal van 2021 zijn de energieprijzen vervijfvoudigd en in 2022 alsmaar verder gestegen. Afhankeliik van uw energiecontract betaalt u in oktober 2022 gemiddeld € 0,70 per kWh stroom. Maar ook de prijzen aan de pomp zijn hard gestegen. In juni dit jaar piekte de prijs voor benzine nog op ruim 2,50 euro per liter. Half oktober kost een liter benzine gemiddeld € 2,16 en eind november zien we de prijzen voor benzine en diesel weer iets dalen. 

opladen-elektrische-auto.PNG

Wat kost het opladen van een elektrische auto?

laadpaal.pngThuis opladen is het goedkoopst. U betaalt enkel het stroomtarief per kWh dat in uw energiecontract staat. In 2021 ligt de prijs per kilowattuur (kWh) op ongeveer € 0,23. Begin 2022 wordt er 2x zoveel voor stroom gevraagd en halverwege het jaar ligt de gemiddelde stroomprijs tussen de 50 en 70 cent per kWh. Bij een publieke laadpaal ligt dat bedrag hoger en moet u ook nog uw abonnement van de laadpas betalen. 

Fastned, de uitbater van laadstations voor elektrische auto's, heeft laten weten met ingang van 8 augustus 2022 zijn tarieven te verhogen. Omdat de energiemarkten onzeker zijn, gaat het bedrijf de tarieven maandelijks herzien en zo nodig aanpassen. Het gaat om de standaardtarieven in Nederland, Duitsland, België en Zwitserland. 

Ook de ANWB verhoogt de tarieven voor laden met de ANWB-laadpas. Die tarieven gelden voor elke laadpaal waarvoor u de ANWB-pas kunt gebruiken, behalve voor die van Ionity en Fastned.  'Normaal' laden en snelladen met de ANWB-laadpas gaat vanaf 1 november 2022 respectievelijk € 0,439 en € 0,83 per kWh kosten. Het starttarief van € 0,31, dat je per keer laden betaalt, blijft gelijk. De prijzen van snelladen zijn vergelijkbaar met Ionity en Fastned, zij vragen voor daarvoor € 0,79 en € 0,83 per kWh.

Tip: Thuis kunt u uw eigen energie opwekken met zonnepanelen, deze opgewekte energie kunt u ook gebruiken om uw auto op te laden. Nog geen zonnepanelen? Sinds kort kunt u zonnepanelen vergelijken en kopen via Gaslicht.com: Zonnepanelen Zonder Gedoe.

Tijdelijke btw-verlaging

De overheid verlaagt per 1 juli 2022 tijdelijk de btw op energie van 21% naar 9%. Het verlaagde btw-tarief is van toepassing op aardgas, elektriciteit, stadsverwarming, maar ook op onderdelen die te maken hebben met de levering van energie zoals netbeheerkosten, administratiekosten en teruglevering. De verlaagde btw geldt van 1 juli 2022 t/m 31 december 2022. Zowel voor het opladen via een openbare laadpaal als opladen via het elektriciteitsnet vanuit uw huis geldt tijdelijk het lagere btw-tarief van 9%. Ook het starttarief valt hieronder. De btw-verlaging wordt niet doorgezet in 2023, maar de verlaging van de accijns op benzine (22,46 cent per liter) en diesel (15,48 cent per liter) blijft bestaan. De belastingverlaging voor ongelode benzine, diesel en LPG wordt verlengd tot en met 30 juni 2023. In de tweede helft van 2023 gaat het tarief weer langzaam omhoog.

Wat kost snelladen?

Snelladen is niet alleen de snelste, maar ook de duurste laadmethode. Aanbieders hanteren in 2022 prijzen tussen de € 0,65 en € 0,90 per kWh. Volgens berekeningen van de ANWB bent u  € 17,60 kwijt om 20,7 kWh te laden (o.b.v. € 0,85 per kWh) . Dat is iets minder dan € 0,18 per kilometer. Bedenk dat het meestal niet nodig is om uw auto tot 80% op te laden. Stel dat u met vijf minuten snelladen thuis kunt komen, dan kunt u thuis de auto weer rustig volledig opladen tegen een lager tarief. Dit scheelt tijd én geld. 

Wat is slim laden?

Slim laden wil zeggen: laden op optimale momenten. Bijvoorbeeld wanneer er veel aanbod is van zon- en windenergie, er weinig overige vraag is naar elektriciteit (bijvoorbeeld door huishoudens) en de prijs voor elektriciteit laag is. Zo laadt u op ideale momenten sneller en goedkoper dan normaal. Door bijvoorbeeld thuis bewust ’s nachts buiten de piekuren te laden. U kunt slim laden door gebruik te maken van apps of slim laden gebeurt automatisch bij de (openbare) laadpaal.

Naast vaste en variabele energiecontracten bestaan er ook zogenaamde dynamisch energiecontracten. Hiermee kunt u gemiddeld 30 procent besparen op laadkosten door uw auto op te laden als stroom goedkoop is. Beschikt u over zonnepanelen? Ga dan opladen op de momenten dat u zelf stroom opwekt. Volgens de ANWB bent u dan € 0,02 per kWh kwijt.

Tijd voor transparante tarieven publieke laadpalen

Net als bij de stroomtarieven voor thuis zitten er grote prijsverschillen in de laadtarieven voor elektrische auto’s. Uit onderzoek van NRC blijkt dat de prijzen verschillen per laadpasaanbieder, per abonnement, per laadpaal, per beheerder, per stad of provincie. En ook gedurende de dag. Anders dan een energiecontract met duidelijke kWh-tarieven toont een laadpaal zelden wat je betaalt per kWh stroom. Dat is vreemd.

Dat vindt ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De toezichthouder verwacht dat de onduidelijke tarieven een probleem worden nu steeds meer mensen elektrisch gaan rijden. De ACM heeft duidelijke signalen ontvangen van onduidelijke tarieven voor het opladen van elektrische auto’s bij publieke laadpalen. Als klant moet je beslissingen kunnen nemen op basis van duidelijke en juiste informatie, stelt de toezichthouder. Daarom heeft de ACM verscherpte aandacht voor de sector en treedt op bij misstanden.

Op 1 juli 2021 komt er gelukkig nieuwe wetgeving. Hierin is geregeld dat exploitanten van laadpalen informatie over tarieven moeten vrijgeven. Op de laadpaal moet direct duidelijk zijn wat het tarief is. Prijsvergelijkings-apps en navigatie-apps krijgen info om u naar de dichtsbijzijnde vrije laadpaal te leiden. U weet dan van tevoren wat het laadtarief is. Ook weet u vooraf of dat laadpunt vrij is en hoe snel er geladen kan wbrandstofprijsvergelijker-q1-2022.PNGorden.

Om aan een openbare laadpaal te laden, heeft u een pasje nodig waarmee u zich aan- en afmeldt bij de laadpaal. Het pasje is gekoppeld aan uw betaalrekening of creditcard.

Brandstofprijsvergelijking bij tankstations

Vanaf 7 december 2020 geldt een Europese verplichting om bij tankstations een brandstofprijsvergelijking te laten zien. Deze brandstofprijsvergelijking heeft als doel consumenten te informeren over de verschillende soorten brandstoffen en hun prijzen. Er zijn steeds meer betaalbare auto’s verkrijgbaar die minder of geen broeikasgassen uitstoten tijdens het rijden. Deze auto’s rijden op elektriciteit, waterstof of groen gas (cng), de zogenoemde alternatieve brandstoffen. Om meer inzicht te verschaffen in de prijzen van verschillende brandstoffen, biedt de overheid nu de brandstofprijsvergelijker. Hierop vindt u de gemiddelde prijs per 100 km van elektriciteit, groengas, waterstof, LPG, diesel en benzine voor verschillende segmenten personenauto’s. Daarmee wil de overheid eraan bijdragen dat u bij de keuze voor een nieuwe auto de alternatieve brandstoffen beter mee kunt wegen. Deze vergelijking vindt u sinds 7 december 2020 op elk bemand tankstation langs de snelweg. Bekijk hier de brandstofprijsvergelijker. Peildatum afbeelding: 1e kwartaal 2022.

Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s

Sinds 4 juni 2020 is er een subsidieregeling voor elektrische auto's.  In 2022 is het subsidiebedrag € 3350 als u een nieuwe elektrische auto koopt. De Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025, tenzij het budget eerder op is. 

Vanaf 3 januari 2022 om 9 uur is de regeling open en is er subsidiebudget beschikbaar voor nieuwe en gebruikte personenauto’s. Het jaarbudget 2022 is voor nieuwe elektrische personenauto's € 71 miljoen. Dit geldt voor koop en lease samen. U moet de koopovereenkomst van de auto hebben afgesloten vanaf 1 januari 2022. Alleen dan kunt u in aanmerking komen voor SEPP. Daarnaast mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2022 op uw naam staan. Voor gebruikte elektrische auto's is het subsidiebedrag voor koop of private lease € 2000. Weten of u in aanmerking komt en of er nog wat in de pot zit? Kijk op rvo.nl/sepp
* Let op:  voor nieuwe elektrische personenauto’s (koop en lease) is per 1 juni 2022 het budget op. U kunt vanaf 2 januari 2023 weer SEPP aanvragen voor uw nieuwe elektrische personenauto met een koop- of leaseovereenkomst die u heeft afgesloten op of na 1 januari 2023. Voor een nieuwe auto is het subsidiebedrag in 2023 € 2950 en voor een gebruikte auto € 2000.

De overheid probeert op diverse manieren elektrisch rijden te stimuleren. Daarom zijn er naast de aanschafsubsidie diverse fiscale voordelen. Zo geldt er een lagere bijtelling. In 2022 is de bijtelling voor zakelijke rijders 16%, in plaats van 22% bij niet-elektrische auto's. Die lagere bijtelling op volledig elektrische auto's geldt alleen voor de eerste € 35.000 van de catalogusprijs. Verder hoeft er geen bpm te worden betaald. Deze belasting is gebaseerd op de CO2-uitstoot van een auto en omdat een elektrische auto geen (directe) CO2-uitstoot heeft, is deze vrijgesteld van bpm (t/m 2024). Tenslotte is een volledig elektrische auto ook vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting (MRB), ook wel wegenbelasting genoemd (t/m 2024). 

Aanschaf duurder, gebruik goedkoper

Volgens MilieuCentraal wint een nieuwe elektrische auto het van een nieuwe brandstofauto wat betreft de maandelijkse kosten (inclusief de afschrijving), Dat zou komen doordat de kosten van het elektrisch rijden (de ‘brandstof’), onderhoud, verzekering en belastingen een stuk lager zijn. "Voor een elektrische middenklasser ben je per maand rond de 530 euro kwijt, voor een vergelijkbare benzineauto bijna 700 euro."

Dit zegt het rapport van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) over de aanschafprijs en de totale kosten van een elektrische auto: 
•  Van een elektrische auto zijn de energiekosten lager dan die van een benzineauto.
•  Het financiële voordeel van een elektrische auto loopt op naarmate er meer gebruik van wordt gemaakt. 
•  De totale kosten pakken bij een langere bezitsduur gunstiger uit voor een EV. 

Wat kost de verzekering van een stekkerauto?

Een elektrische auto is in aanschaf duurder dan een vergelijkbare brandstofauto. Het accupakket is namelijk een kostbaar element in een stekkerauto en dat drijft de prijs op. Is het verzekeren van een elektrische auto dan ook duurder? Dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het is belangrijk om in uw zoektocht naar een goede autoverzekering diverse autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo weet u altijd wat de beste deal is. Vergelijk autoverzekeringen op onze zustersite Poliswijzer.nl en u weet direct wat u voor het verzekeren van een elektrische auto moet betalen. 

Actieradius: hoe ver kom ik met een volle accu?

aantallen-laadpunten-2012-2021.PNGDe gemiddelde actieradius van de elektrische auto steeg de afgelopen jaren fors. Er zijn al auto’s met een bereik tot 500 kilometer. Mede hierdoor is actieradius steeds minder een belemmering voor mensen om elektrisch te gaan rijden. De goedkoopste elektrische auto’s hebben over het algemeen de kleinste accu’s, waarmee circa 100  tot 200 km kan worden afgelegd. De duurste elektrische auto’s kosten rond  € 100.000 en daarmee kan circa 500 km worden afgelegd. Volgens MileuCentraal is het gemiddelde bereik van een elektrische middenklasser ongeveer 250 kilometer. Dat is voor de meeste ritten meer dan voldoende: 9 van de 10 autoritten in Nederland is korter dan 100 kilometer. Dat haalt u heen en terug dus zonder opladen.

Moet u tussendoor toch opladen? Nederland heeft in 2021 al 80.000 reguliere oplaadpunten en zo’n 2600 snellaadpunten. Daarmee hebben we de grootste laaddichtheid in Europa. Bekijk het actuele overzicht van RVM van de aantallen elektrische voertuigen en laadpunten in Nederland. 

Laadpaal thuis: wat kost het en wat heeft u nodig?

Als u een garage of oprit bij uw huis heeft, kunt u een eigen laadpaal of wandlader  laten plaatsen. De voordelen van thuis laden zijn groot: laden is goedkoper, er is altijd plek en het is aantrekkelijk in combinatie met zonnepanelen. Opladen via een gewoon stopcontact is niet veilig en wordt daarom afgeraden.

U bent zo’n € 1500 tot € 2000 kwijt om thuis een laadpaal of wandlader te laten plaatsen. Dat is inclusief de kosten van het aanpassen van de meterkast (de lader krijgt een eigen groep). De prijs van de laadpaal hangt af van het vermogen: laadpalen met een hoog vermogen (11 of 22 kW) laden sneller, maar zijn ook duurder. Check van tevoren of uw meterkast geschikt is voor een laadpaal met een hoger vermogen. 

Check uw stroomaansluiting

Sommige oudere huizen hebben 1-fase-aansluiting (meestal 1x25A). Daarop kunt u maximaal een 3,7 kW laadpaal installeren. Daarmee laadt u thuis een elektrische auto in 10 tot 20 uur op. Veel nieuwbouwhuizen hebben een 3-fasen-aansluiting (3x25A). Dan kunt u een laadpaal met meer vermogen (7,4 kW of 11 kW) plaatsen. Daarmee kunt u 2 of 3 keer zo snel laden: in 3,5 tot 10 uur.

Als u géén 3-fasen-aansluiting heeft, kunt u uw netbeheerder vragen om uw aansluiting te verzwaren. De kosten daarvoor hangen af van de kabels die nodig zijn. Als die al tot in uw huis liggen, zijn de kosten lager. Moeten de kabels nog tot uw meterkast worden aangelegd, dan zullen de kosten hoger worden. Kiest u voor een 3x25A-aansluiting, dan kost het eenmalig tussen de 200 euro en 1200 euro. Kiest u voor een nog zwaardere 3x35A-aansluiting, dan kunnen de kosten oplopen tot ruim 1600 euro (bron MilieuCentraal). 

De jaarlijkse kosten voor de aansluiting blijven gelijk, tenzij u een 3x35A-aansluiting neemt. Dan betaalt u op jaarbasis zo’n 600 euro meer dan voor een 3x25A-aansluiting.

Hoe lang duurt laden aan een laadpaal?hackathon-2020-tesla-gaslicht-com.jpg

Hoe lang het opladen duurt, hangt af van het vermogen van de laadpaal, hoe leeg de accu is en hoe snel uw auto kan laden. Als u thuis laadt, speelt ook uw stroomaansluiting een rol. In de praktijk komt een uur laden met een vermogen tussen de 3.7 en 11 kW neer op 20 tot 60 kilometer bereik. In 5 uur heeft u er dus 100 tot 300 km bij. Met een snellader kunt u de accu in minder dan 40 minuten opladen van 10 procent tot 80 procent. Snelladen gaat echt snel tot de accu voor 80 procent vol is, daarna gaat het minder snel. Op ev-database.nl kunt u zien hoe snel elk model kan opladen.

Een auto van de zaak thuis opladen?

Voor leaserijders zijn er tegenwoordig slimme laadpunten, waarmee het mogelijk is om gegevens over de hoeveelheid geladen stroom direct door te sturen voor verrekening. U krijgt de kosten voor de 'zakelijke' stroom vergoed, zonder een declaratie bij uw werkgever in te dienen. Als u zakelijk least en de elektrische auto thuis oplaadt, is het verstandig hierover goede afspraken te maken.

Geactualiseerd: maandag 28 november 2022
Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie