Genomineerd voor 2021!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Wat kost het opladen van mijn elektrische auto?

Elektrisch rijden is goed voor het milieu en is belastingtechnisch ook nog eens voordeliger. Zo hoef je bij de aanschaf van een volledig elektrische auto geen aankoopbelasting (BPM) af te dragen en is er geen wegenbelasting verschuldigd. Verder geldt er sinds 1 juli 2020 een subsidieregeling voor elektrische auto's. Daarnaast kan de stroom voor het opladen van een elektrische auto zelf opgewekt worden met zonnepanelen. Wat kost elektrisch rijden nu precies? 

Hoe duurzaam is een elektrische auto? 

Een elektrische auto is veruit de groenste auto, groener dan een diesel of benzineauto. Een stekkerauto veroorzaakt tijdens het rijden geen CO2-uitstoot. Dit in tegenstelling tot auto’s met een verbrandingsmotor. Kijken we naar de hele levenscyclus van de elektrische auto – van productie en gebruik tot en met  sloop – dan is er wel CO2-uitstoot. Maar altijd nog veel minder dan bij een benzineauto. Hoe groot het verschil is, hangt sterk af van de aanname over de CO2 uitstoot van de accuproductie en van de gereden afstand. Ook maakt het verschil op wat voor soort stroom de auto rijdt: groen of grijs. 

In het rapport 'Met de stroom mee' van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) wordt een elektrische Opel Corsa als voorbeeld genomen. Deze auto veroorzaakt 54% minder CO2-uitstoot dan de benzinevariant. Daarbij gaan ze uit van de verwachte stroommix van 2020, de lage CO2-variant van de accuproductie en een hoog kilometrage tijdens de levensduur van de auto’s (250.000 km). 

CO2 uitstoot elektrische auto en benzineauto
Bron: berekening KiM

Wat kost elektrisch rijden per 100 km?

Elektriciteit is per kilometer goedkoper dan benzine, maar hoeveel goedkoper hangt sterk af waar u uw auto oplaadt. Thuis opladen is het voordeligst, u betaalt dan de kilowattuurprijs direct aan uw eigen energieleverancier. En als u oplaadt met stroom van uw eigen zonnepanelen is de stroom gratis. Kijken we naar de gemiddelde energieprijs (€ 0,23 per kWh), dan kost elektrisch rijden gemiddeld € 4 per 100 kilometer. We gaan daarbij uit van een kleine middenklasse elektrische auto met een verbruik van 17 kWh per 100 kilometer. Ter vergelijking: een benzineauto die 6 liter per 100 kilometer verbruikt (1 op 16,7) kost bij een literprijs van € 1,67 ongeveer € 10 per 100 kilometer. 

opladen-elektrische-auto.PNG

Wat kost het opladen van een elektrische auto?

laadpaal.pngThuis opladen is het goedkoopst. U betaalt enkel het stroomtarief per kWh dat in uw energiecontract staat. In 2021 ligt de prijs per kilowattuur (kWh) op ongeveer € 0,23. Bij een publieke laadpaal ligt dat bedrag hoger en moet u ook nog uw abonnement van de laadpas betalen. De tarieven liggen sterk uit elkaar, van circa € 0,20 tot € 0,60 per kWh. In het belastinplan 2021 staat dat het verlaagde tarief voor energiebelasting en een nultarief voor de Opslag Duurzame Energie- en Klimaattransitie (ODE) tot het einde van 2022 worden verlengd voor openbare laadpalen van elektrische auto’s. 

Tip: Thuis kunt u uw eigen energie opwekken met zonnepanelen, deze opgewekte energie kunt u ook gebruiken om uw auto op te laden.

Tijd voor transparante tarieven publieke laadpalen

Net als bij de stroomtarieven voor thuis zitten er grote prijsverschillen in de laadtarieven voor elektrische auto’s. Uit onderzoek van NRC blijkt dat de prijzen verschillen per laadpasaanbieder, per abonnement, per laadpaal, per beheerder, per stad of provincie. En ook gedurende de dag. Anders dan een energiecontract met duidelijke kWh-tarieven toont een laadpaal zelden wat je betaalt per kWh stroom. Dat is vreemd.

Dat vindt ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De toezichthouder verwacht dat de onduidelijke tarieven een probleem worden nu steeds meer mensen elektrisch gaan rijden. De ACM heeft duidelijke signalen ontvangen van onduidelijke tarieven voor het opladen van elektrische auto’s bij publieke laadpalen. Als klant moet je beslissingen kunnen nemen op basis van duidelijke en juiste informatie, stelt de toezichthouder. Daarom heeft de ACM verscherpte aandacht voor de sector en treedt op bij misstanden.

Op 1 juli 2021 komt er gelukkig nieuwe wetgeving. Hierin is geregeld dat exploitanten van laadpalen informatie over tarieven moeten vrijgeven. Op de laadpaal moet direct duidelijk zijn wat het tarief is. Prijsvergelijkings-apps en navigatie-apps krijgen info om u naar de dichtsbijzijnde vrije laadpaal te leiden. U weet dan van tevoren wat het laadtarief is. Ook weet u vooraf of dat laadpunt vrij is en hoe snel er geladen kan worden.

Om aan een openbare laadpaal te laden, heeft u een pasje nodig waarmee u zich aan- en afmeldt bij de laadpaal. Het pasje is gekoppeld aan uw betaalrekening of creditcard.

Brandstofprijsvergelijking bij tankstationsbrandstofprijsvergelijking-rvo.PNG

Vanaf 7 december 2020 geldt een Europese verplichting om bij tankstations een brandstofprijsvergelijking te laten zien. Deze brandstofprijsvergelijking heeft als doel consumenten te informeren over de verschillende soorten brandstoffen en hun prijzen. Er zijn steeds meer betaalbare auto’s verkrijgbaar die minder of geen broeikasgassen uitstoten tijdens het rijden. Deze auto’s rijden op elektriciteit, waterstof of groen gas (cng), de zogenoemde alternatieve brandstoffen. Om meer inzicht te verschaffen in de prijzen van verschillende brandstoffen, biedt de overheid nu de brandstofprijsvergelijker. Hierop vindt u de gemiddelde prijs per 100 km van elektriciteit, groengas, waterstof, LPG, diesel en benzine voor verschillende segmenten personenauto’s. Daarmee wil de overheid eraan bijdragen dat u bij de keuze voor een nieuwe auto de alternatieve brandstoffen beter mee kunt wegen. Deze vergelijking vindt u sinds 7 december 2020 op elk bemand tankstation langs de snelweg. Bekijk hier de brandstofprijsvergelijker 

Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s

Sinds 4 juni 2020 is er een subsidieregeling voor elektrische auto's. Voor een nieuwe elektrische middenklasser kunt u € 4000 subsidie krijgen. Voor een gebruikte auto ('tweedehands') is het bedrag € 2000. De Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025, tenzij het budget eerder op is. Voor nieuwe elektrische auto’s is het budget voor 2021 inmiddels op (d.d. 5 januari 2021). Aanvragen die worden ingediend na 4 januari 2021 hebben alleen kans op subsidie wanneer eerder ingediende aanvragen worden afgewezen. Voor tweedehandsauto's is er nog wel subsidie beschikbaar d.d. 6 januari 2021). Weten of er nog wat in de pot zit? Kijk op www.rvo.nl/sepp

Aanschaf duurder, gebruik goedkoper

Volgens MilieuCentraal wint een nieuwe elektrische auto het van een nieuwe brandstofauto wat betreft de maandelijkse kosten (inclusief de afschrijving), Dat zou komen doordat de kosten van het elektrisch rijden (de ‘brandstof’), onderhoud, verzekering en belastingen een stuk lager zijn. "Voor een elektrische middenklasser ben je per maand rond de 530 euro kwijt, voor een vergelijkbare benzineauto bijna 700 euro."

Dit zegt het rapport van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) over de aanschafprijs en de totale kosten van een elektrische auto: 
•  Van een elektrische auto zijn de energiekosten lager dan die van een benzineauto.
•  Het financiële voordeel van een elektrische auto loopt op naarmate er meer gebruik van wordt gemaakt. 
•  De totale kosten pakken bij een langere bezitsduur gunstiger uit voor een EV. 

Wat kost de verzekering van een stekkerauto?

Een elektrische auto is in aanschaf duurder dan een vergelijkbare brandstofauto. Het accupakket is namelijk een kostbaar element in een stekkerauto en dat drijft de prijs op. Is het verzekeren van een elektrische auto dan ook duurder? Dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het is belangrijk om in uw zoektocht naar een goede autoverzekering diverse autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo weet u altijd wat de beste deal is. Vergelijk autoverzekeringen op onze zustersite Poliswijzer.nl en u weet direct wat u voor het verzekeren van een elektrische auto moet betalen. 

Actieradius: hoe ver komt u met een volle accu?aantallen-laadpunten-2020.PNG

De gemiddelde actieradius van de elektrische auto steeg de afgelopen jaren fors. Er zijn al auto’s met een bereik tot 500 kilometer. Mede hierdoor is actieradius steeds minder een belemmering voor mensen om elektrisch te gaan rijden. De goedkoopste elektrische auto’s hebben over het algemeen de kleinste accu’s, waarmee circa 100  tot 200 km kan worden afgelegd. De duurste elektrische auto’s kosten rond  € 100.000 en daarmee kan circa 500 km worden afgelegd. Volgens MileuCentraal is het gemiddelde bereik van een elektrische middenklasser ongeveer 250 kilometer. Dat is voor de meeste ritten meer dan voldoende: 9 van de 10 autoritten in Nederland is korter dan 100 kilometer. Dat haalt u heen en terug dus zonder opladen. Moet u tussendoor toch opladen? Nederland heeft in 2020 bijna 61.000 reguliere oplaadpunten en zo’n 1800 snellaadpunten. Bekijk het actuele overzicht van RVM van de aantallen elektrische voertuigen en laadpunten in Nederland. 

Laadpaal thuis: wat kost het en wat heeft u nodig?

Als u een garage of oprit bij uw huis heeft, kunt u een eigen laadpaal of wandlader  laten plaatsen. Dat heeft veel voordelen: u kunt laden wanneer het u uitkomt en het is 2 tot 3 keer goedkoper dan opladen aan een publieke laadpaal. Opladen via een gewoon stopcontact is niet veilig en wordt daarom afgeraden.

U bent zo’n € 1500 tot € 2000 kwijt om thuis een laadpaal of wandlader te laten plaatsen. Dat is inclusief de kosten van het aanpassen van de meterkast (de lader krijgt een eigen groep). De prijs van de laadpaal hangt af van het vermogen: laadpalen met een hoog vermogen (11 of 22 kW) laden sneller, maar zijn ook duurder. Check van tevoren of uw meterkast geschikt is voor een laadpaal met een hoger vermogen. 

Check uw stroomaansluiting

Sommige oudere huizen hebben 1-fase-aansluiting (meestal 1x25A). Daarop kunt u maximaal een 3,7 kW laadpaal installeren. Daarmee laadt u thuis een elektrische auto in 10 tot 20 uur op. Veel nieuwbouwhuizen hebben een 3-fasen-aansluiting (3x25A). Dan kunt u een laadpaal met meer vermogen (7,4 kW of 11 kW) plaatsen. Daarmee kunt u 2 of 3 keer zo snel laden: in 3,5 tot 10 uur.

Als u géén 3-fasen-aansluiting heeft, kunt u uw netbeheerder vragen om uw aansluiting te verzwaren. De kosten daarvoor hangen af van de kabels die nodig zijn. Als die al tot in uw huis liggen, zijn de kosten lager. Moeten de kabels nog tot uw meterkast worden aangelegd, dan zullen de kosten hoger worden. Kiest u voor een 3x25A-aansluiting, dan kost het eenmalig tussen de 200 euro en 1200 euro. Kiest u voor een nog zwaardere 3x35A-aansluiting, dan kunnen de kosten oplopen tot ruim 1600 euro (bron MilieuCentraal). 

De jaarlijkse kosten voor de aansluiting blijven gelijk, tenzij u een 3x35A-aansluiting neemt. Dan betaalt u op jaarbasis zo’n 600 euro meer dan voor een 3x25A-aansluiting.

Hoe lang duurt laden aan een laadpaal?hackathon-2020-tesla-gaslicht-com.jpg

Hoe lang het opladen duurt, hangt af van het vermogen van de laadpaal, hoe leeg de accu is en hoe snel uw auto kan laden. Als u thuis laadt, speelt ook uw stroomaansluiting een rol. In de praktijk komt een uur laden met een vermogen tussen de 3.7 en 11 kW neer op 20 tot 60 kilometer bereik. In 5 uur heeft u er dus 100 tot 300 km bij. Met een snellader kunt u de accu in minder dan 40 minuten opladen van 10 procent tot 80 procent. Snelladen gaat echt snel tot de accu voor 80 procent vol is, daarna gaat het minder snel. Op ev-database.nl kunt u zien hoe snel elk model kan opladen.

Een auto van de zaak thuis opladen?

Voor leaserijders zijn er tegenwoordig slimme laadpunten, waarmee het mogelijk is om gegevens over de hoeveelheid geladen stroom direct door te sturen voor verrekening. U krijgt de kosten voor de 'zakelijke' stroom vergoed, zonder een declaratie bij uw werkgever in te dienen. Als u zakelijk least en de elektrische auto thuis oplaadt, is het verstandig hierover goede afspraken te maken.


Direct naar:


Gepubliceerd: vrijdag 13 februari 2015
Geactualiseerd: dinsdag 19 oktober 2021
Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie