Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Wat kost het opladen van mijn elektrische auto?

Elektrisch rijden is goed voor het milieu en is belastingtechnisch ook nog eens voordeliger. Zo hoef je bij de aanschaf van een volledig elektrische auto geen aankoopbelasting (BPM) af te dragen en is er geen wegenbelasting verschuldigd. Verder geldt er vanaf 1 juli 2020 een subsidieregeling voor elektrische auto's. Daarnaast kan de stroom voor het opladen van een elektrische auto zelf opgewekt worden met zonnepanelen. Wat kost elektrisch rijden nu precies? 

Hoe duurzaam is een elektrische auto? 

Een elektrische auto is veruit de groenste auto, groener dan een diesel of benzineauto. Een stekkerauto veroorzaakt tijdens het rijden geen CO2-uitstoot. Dit in tegenstelling tot auto’s met een verbrandingsmotor. Kijken we naar de hele levenscyclus van de elektrische auto – van productie en gebruik tot en met  sloop – dan is er wel CO2-uitstoot. Maar altijd nog veel minder dan bij een benzineauto. Hoe groot het verschil is, hangt sterk af van de aanname over de CO2 uitstoot van de accuproductie en van de gereden afstand. Ook maakt het verschil op wat voor soort stroom de auto rijdt: groen of grijs. 

In het rapport 'Met de stroom mee' van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) wordt een elektrische Opel Corsa als voorbeeld genomen. Deze auto veroorzaakt 54% minder CO2-uitstoot dan de benzinevariant. Daarbij gaan ze uit van de verwachte stroommix van 2020, de lage CO2-variant van de accuproductie en een hoog kilometrage tijdens de levensduur van de auto’s (250.000 km). 

co2-uitstoot-elektrische-auto-en-benzineauto-0.PNG
Bron: berekening KiM

Wat kost elektrisch rijden per km?

Elektriciteit is per kilometer goedkoper dan benzine, maar hoeveel goedkoper hangt sterk af waar u uw auto oplaadt. Thuis opladen is het voordeligst, u betaalt dan de kilowattuurprijs direct aan uw eigen energieleverancier. Als we de gemiddelde energieprijs nemen (€ 0,23 per kWh), kost elektrisch rijden gemiddeld € 0,04 per kilometer. We gaan daarbij uit van een middenklasse elektrische auto met een verbruik van 17 kWh per 100 kilometer, Ter vergelijking: een benzineauto die 6 liter per 100 kilometer verbruikt (1 op 16,7) kost bij een literprijs van € 1,67 ongeveer € 0,10 per kilometer (Bron: ANWB, peildatum juli 2020). 

opladen-elektrische-auto.PNG

Wat kost het opladen van een elektrische auto?

laadpaal.pngThuis laden is het goedkoopst. U betaalt enkel het stroomtarief per kWh dat in uw energiecontract staat. In 2020 ligt de prijs per kilowattuur (kWh) op ongeveer € 0,23. Bij een publieke laadpaal ligt dat bedrag hoger en moet u ook nog uw abonnement van de laadpas betalen. De tarieven liggen sterk uit elkaar, van circa € 0,20 tot € 0,60 per kWh. In het belastinplan 2021 staat dat het verlaagde tarief voor energiebelasting en een nultarief voor de Opslag Duurzame Energie- en Klimaattransitie (ODE) tot het einde van 2022 worden verlengd voor openbare laadpalen van elektrische auto’s. 

Tip: Thuis kunt u uw eigen energie opwekken met zonnepanelen, deze opgewekte energie kunt u ook gebruiken om uw auto op te laden.

Tijd voor transparante tarieven publieke laadpalen

Net als bij de stroomtarieven voor thuis zitten er grote prijsverschillen in de laadtarieven voor elektrische auto’s. Uit recent onderzoek van NRC blijkt dat de prijzen verschillen per laadpasaanbieder, per abonnement, per laadpaal, per beheerder, per stad of provincie. En ook gedurende de dag. Anders dan een energiecontract met duidelijke kWh-tarieven toont een laadpaal zelden wat je betaalt per kWh stroom. Let maar eens op, anders dan bij een gewone benzinepomp ziet u bij de laadpaal zelden tot nooit een bord met de prijs per kWh. En dat is vreemd. 

Dat vindt ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De toezichthouder verwacht dat de onduidelijke tarieven een probleem worden nu steeds meer mensen elektrisch gaan rijden. De ACM heeft duidelijke signalen ontvangen van onduidelijke tarieven voor het opladen van elektrische auto’s bij publieke laadpalen. Als klant moet je beslissingen kunnen nemen op basis van duidelijke en juiste informatie, stelt de toezichthouder. Daarom heeft de ACM verscherpte aandacht voor de sector en treedt op bij misstanden.

Om aan een openbare laadpaal te laden, heeft u een pasje nodig waarmee u zich aan- en afmeldt bij de laadpaal. Het pasje is gekoppeld aan uw betaalrekening of creditcard.

Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s

Vanaf 4 juni 2020 is er een subsidieregeling voor elektrische auto's. Voor een nieuwe elektrische middenklasser kunt u € 4000 subsidie krijgen. Voor een gebruikte auto ('tweedehands') is het bedrag € 2000. De Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025, tenzij het budget eerder op is.  Bekijk de voorwaarden

Aanschaf duurder, gebruik goedkoper

De elektrische auto is in aanschaf duurder dan een vergelijkbare brandstofauto, maar in gebruik goedkoper. Volgens de Elektrisch Rijden Monitor 2019 van de ANWB is de elektrische auto gemiddeld nog altijd 2 á 3 procent duurder. Ze kijken daarbij naar de totale kosten (afschrijving, onderhoud en verbruikskosten). En gaan daarbij uit van een gebruiksduur van vier jaar en jaarlijks 15.000 kilometer.

elektrisch-rijden-monitor-2019-anwb.PNG

Volgens MilieuCentraal wint een nieuwe elektrische auto het van een nieuwe brandstofauto wat betreft de maandelijkse kosten (inclusief de afschrijving), Dat zou komen doordat de kosten van het rijden (de ‘brandstof’), onderhoud, verzekering en belastingen een stuk lager zijn. "Voor een elektrische middenklasser ben je per maand rond de 600 euro kwijt, voor een vergelijkbare benzineauto bijna 700 euro."

Dit zegt het rapport van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) over de aanschafprijs en de totale kosten van een elektrische auto: 
•  Van een elektrische auto zijn de energiekosten lager dan die van een benzineauto.
•  Het financiële voordeel van een elektrische auto loopt op naarmate er meer gebruik van wordt gemaakt. 
•  De totale kosten pakken bij een langere bezitsduur gunstiger uit voor een EV. 

Wat kost de verzekering van een stekkerauto?

Een elektrische auto is in aanschaf duurder dan een vergelijkbare brandstofauto. Het accupakket is namelijk een kostbaar element in een stekkerauto en dat drijft de prijs op. Is het verzekeren van een elektrische auto dan ook duurder? Dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het is belangrijk om in uw zoektocht naar een goede autoverzekering diverse autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo weet u altijd wat de beste deal is. Vergelijk autoverzekeringen op onze zustersite Poliswijzer.nl en u weet direct wat u voor het verzekeren van een elektrische auto moet betalen. 

Actieradius

De gemiddelde actieradius van de elektrische auto steeg de afgelopen jaren fors. Er zijn al auto’s met een bereik tot 500 kilometer. Mede hierdoor is actieradius steeds minder een belemmering voor mensen om elektrisch te gaan rijden. De goedkoopste elektrische auto’s hebben over het algemeen de kleinste accu’s, waarmee circa 100  tot 200 km kan worden afgelegd in de praktijk. De duurste elektrische auto’s kosten rond  € 100.000 en daarmee kan circa 500 km worden afgelegd (prijspeil januari 2020). Volgens MileuCentraal is het gemiddelde bereik van een elektrische middenklasser ongeveer 300 kilometer. Dat is voor de meeste ritten meer dan voldoende: 9 van de 10 autoritten in Nederland is korter dan 100 kilometer. Dat haalt u heen en terug dus zonder opladen. Moet u tussendoor toch opladen? Nederland heeft eind december 2019 bijna 50.000 reguliere oplaadpunten en zo’n 1250 snellaadpunten, de laatste verspreid  over zo’n 340 locaties. Dit betekent dat er  per vier auto’s met een stekker (volledig elektrische en  plug-inhybride voertuigen) ongeveer één publiek of  semi-publiek laadpunt is. 

Afschrijving

Net als een brandstofauto is ook een elektrische auto aan afschrijving onderhevig. Volgens de ANWB is het moeilijk om voorspellingen voor de lange termijn te doen, door de snelle vooruitgang in de techniek verouderen elektrische auto´s relatief snel. Aan de andere kant zijn ze voordelig in gebruik en worden ze als gebruikte auto voor een grote groep autokopers interessant. Vooralsnog lijkt de elektrische auto´s qua afschrijving dicht bij de brandstofauto in de buurt te komen. 

Laadpaal thuis: wat kost het en wat heeft u nodig?

Als u een garage of oprit bij uw huis heeft, kunt u een eigen laadpaal of laadbox  laten plaatsen. Dat heeft veel voordelen: u kunt laden wanneer het u uitkomt, het is 2 tot 3 keer goedkoper dan opladen aan een publieke laadpaal, en het is veel sneller dan laden via het stopcontact. Een middelgrote auto is aan het stopcontact 15 tot 20 uur bezig om de accu vol te laden (van 10 naar 80%). Aan een laadpaal gaat dit 3 keer zo snel, en met een 3-fasen aansluiting (krachtstroom) zelfs 5 tot 10 keer zo snel.

U bent zo’n € 1000 tot € 2000 kwijt om thuis een laadpaal of wandlader te laten plaatsen. Dat is inclusief de kosten van het aanpassen van de meterkast (de lader krijgt een eigen groep). De prijs van de laadpaal hangt af van het vermogen: laadpalen met een hoog vermogen (11 of 22 kW) laden sneller, maar zijn ook duurder. Check van tevoren of uw meterkast geschikt is voor een laadpaal met een hoger vermogen. 

De meeste oudere huizen hebben 1-fasestroom (1x25A). Daarmee kunt u een 3,7 kW of 7,4 kW laadpaal installeren. Wilt u een 11 kW of 22 kW laadpaal, dan moet u over 3-fasenstroom (krachtstroom, 3x25A) beschikken. Veel nieuwbouwhuizen hebben dit al. Als u geen 3-fasenaansluiting heeft, kunt u uw netbeheerder vragen om uw aansluiting te verzwaren naar 3x25A. Dat kost eenmalig ruim 200 euro; de jaarlijkse kosten voor de aansluiting blijven gelijk.

Hoe lang duurt laden aan een laadpaal?

Hoe lang het opladen duurt, hangt af van de laadpaal, hoe groot de accu is en hoe snel uw auto kan laden. In de praktijk komt een uur laden met een vermogen tussen de 3.7 en 11 kW neer op 20 tot 60 kilometer bereik. In 5 uur heeft u er dus 100 tot 300 km bij. Op ev-database.nl kunt u zien hoe snel elk model kan opladen.

Een auto van de zaak thuis opladen?

Voor leaserijders zijn er tegenwoordig slimme laadpunten, waarmee het mogelijk is om gegevens over de hoeveelheid geladen stroom direct door te sturen voor verrekening. U krijgt de kosten voor de 'zakelijke' stroom vergoed, zonder een declaratie bij uw werkgever in te dienen. Als u zakelijk least en de elektrische auto thuis oplaadt, is het verstandig hierover goede afspraken te maken.

Gepubliceerd: 13-02-2015
Geactualiseerd: 25-09-2020

Navigatie