De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ongevraagde telemarketing wordt verboden, meer deurverkoop energie verwacht

door Maartje Sebek

Energieleveranciers zullen meer inzetten op deurverkoop nu ongevraagde telemarketing verboden wordt. Dit stelt het AD vandaag. Kenners en politici vrezen voor de positie van consumenten. ,,Dit wordt een puinzooi’’, waarschuwen kenners uit de verkoopbranche.

Vooraf aangeven

Het gebrek aan controle op deurverkoop leidt geregeld tot misverstanden. Aan de deur is gemakkelijk te rommelen. D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma: 'Wij willen dat verkopers alleen mogen aanbellen bij mensen die vooraf aangeven dat op prijs te stellen. Nu telefonische verkoop aan banden wordt gelegd, willen we niet de sluizen openzetten voor verkopers die klanten te makkelijk kunnen misleiden'. Ook de SP is voor strengere regels aan de deur, vergelijkbaar met de opt-in-maatregel die voor telemarketing geldt: ,,Die deurverkoop moeten we echt aan banden leggen”, zegt SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman.

Maatregelen

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) houdt de verkooppraktijken in de gaten. De toezichthouder pakt de agressieve en misleidende werving aan en roept mensen op zich te melden bij ACM ConsuWijzer. De verkoopbranche probeert ondertussen zelf met een eigen keurmerk agressieve of misleidende vertegenwoordigers buiten de deur te houden. De Consumentenbond heeft geen goed woord over voor dat initiatief uit de markt: ,,Dit is een lachertje”, zei directeur Sandra Molenaar onlangs. ,,Bedrijven moeten zich sowieso aan de wet houden, ook zonder keurmerk. De energieleveranciers en hun tussenpersonen hebben jarenlang willens en wetens de wet overtreden.’’

Gaslicht.com doet niet aan telefonische- of deurverkoop deurstickergroot-0.png

Wij doen absoluut niet aan telefonische verkoop en verkoop aan de deur. Wij bieden uitsluitend onafhankelijke vergelijkingen aan via onze eigen website. Toch maken verkopers geregeld misbruik van onze naam. Daarmee duperen ze consumenten en zzp'ers die denken te maken te hebben met de onafhankelijke Gaslicht.com experts. 

Meldpunt ongewenste energieverkoop

Bent u door iemand benaderd die zich voordoet als iemand van 'Gaslicht', neem dan alstublieft contact met ons op. Ga daarvoor naar ons meldpunt, meld uw klacht en samen zorgen we er voor dat het stopt. 

Geen deurverkoop, gebruik onze deursticker

Wilt u voorkomen dat er straks massaal energieverkopers aan uw deur staan? En heeft u geen zin om de zoveelste verkoper af te wimpelen? Gebruik dan de Gaslicht.com deursticker. Deze is gratis en wordt kosteloos opgestuurd. 

Vraag hier de deursticker aan

Deel dit artikel op:

Maartje Sebek

Medewerker Marketing & Communicatie
Maartje Sebek
Ik ben Maartje, sinds 2019 werkzaam als Marketing en Communicatie medewerker voor Gaslicht.com. Mijn werk is ontzettend veelzijdig waardoor elke dag anders is. Van het bedenken en uitvoeren van mediacampagnes en social media marketing tot contact met commerciële partners. Een echte uitdaging. De energiewereld is voortdurend in beweging en besparen op uw energierekening is zo eenvoudig, dat ik mijn enthousiasme hierover graag met u wil delen.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie