Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Meer duidelijkheid over herkomst groene energie

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De consument moet weten waar zijn energie vandaan komt. Dat zei Alexander Pechtold zondag in Nieuwsuur. Volgens de D66-leider kan de consument nu wel kiezen voor groene energie, maar is niet duidelijk waar die gehaald wordt.

Hij wil ook dat Nederland binnen tien jaar onafhankelijk wordt van energie uit het buitenland. "We zijn al een exporteur, maar we lopen als het gaat om duurzame energie ongelooflijk achter." De D66-leider vindt dat het kabinet zich tijdens de Algemene Beschouwingen van komende week moet uitspreken over groene energie.

Energieakkoord
CDA-leider Buma zei bij Nieuwsuur dat het kabinet met het oog op de spanningen met Rusland opnieuw naar het energieakkoord moet kijken. Volgens hem is dat akkoord heel erg vanuit een Nederlandse invalshoek gemaakt, en is er niet gekeken naar de afhankelijkheid van Russisch gas. Buma wil ook dat kernenergie weer op de agenda komt.

Het energieakkoord werd een jaar geleden gesloten door het kabinet, de milieubeweging en de energiesector. Er staan afspraken in over schone energie, energiebesparing en klimaatbeleid. Het belangrijkste punt is de ambitie om Nederland in 2020 op 14 procent hernieuwbare energie te laten draaien. De doelstelling zal onder meer behaald worden door windenergie, in de vorm van windmolenparken op land en in zee.

Bron: NOS

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 15 september 2014

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie