Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Meterstanden doorgeven via mobiel internet

1 reactie Leestijd: 2 minuten

Klanten van energieleverancier Essent kunnen voortaan hun meterstanden doorgeven via de mobiele telefoon. Voorwaarde is dat men in het bezit is van een telefoon met internettoegang.

Essent  is, voor zover wij kunnen nagaan, de eerste aanbieder  die het mogelijk maakt meterstanden door te geven via de mobiele internetverbinding. Houd er echter rekening mee dat het -afhankelijk van uw mobiel telefoonabonnement- mogelijk kosten met zich meebrengt. Raadpleeg de Belwijzer op Bellen.com voor meer info en tarieven van mobiel internet. 

Op een enkele uitzondering na is het bij de meeste leveranciers al wel mogelijk de meterstanden via een vaste internetverbinding door te geven. Dat gaat dan via een formulier op de website van de energieleverancier en brengt geen kosten met zich mee. 

Online meterstanden doorgeven
In de detailinformatie van een product zie u op de tab bij 'leverancier & productinfo' of u via een formulier op de website van uw energieleverancier de meterstanden kunt doorgeven. 

Zie hiernaast een voorbeeld van de online diensten van Essent zoals gepresenteerd op Gaslicht.com.


Slimme meter 
Mensen met een op afstand uitleesbare meter hoeven de meterstand helemaal niet meer zelf door te geven. Een belangrijk voordeel van zo'n digitale meter is dat het schatten van meterstanden of fouten bij het doorgeven ervan,  tot het verleden behoren.

De overheid wil de huidige analoge energiemeters van consumenten en kleinzakelijke gebruikers vervangen door deze zogenaamde slimme meters. De nieuwe energiemeter wordt niet verplicht. De streefdatum voor inwerkingtreding van het gebruik van de slimme meter is in 2011. Dit is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer en publicatie in het Staatsblad.

Zie ook: Slimme meter mogelijk toch snel ingevoerd

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 4 september 2019

Reacties (1)

Geplaatst door: inga edenburg ()

goede middag robin energie

kan u me goed uit leggen doe ik op u web site de stroom en gas meterstand kan door geven .
u web site is echt te onduidelijk ook en reageren kan dus ook niet echt goed vinden op u web site ook
doe hier wat aan zo dat de klanten van u energie bedrijf kan zie waar ze kunnen inlogen en wachtwoord kan gebruiken .

met vriendelijk groeten
Inga edenburg

Opmerking van de redactie op 04-08-2014
Telefoonnummer uit privacy overwegingen verwijderd.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.