Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

NL Energie overweegt beursgang en overname Oxxio

4 reacties Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse Energie Maatschappij overweegt een gang naar de beurs. De energieleverancier zou hiermee, volgens een bron tegen persbureau Reuters, maximaal 200 miljoen euro willen ophalen.

Begin 2010 wil het bedrijf duidelijkheid hebben over de toekomst. Volgens de bron zou de Nederlandse beurs de voorkeur hebben bij een eventuele beursgang.

Eventuele overname Oxxio
Een overname van branchegenoot Oxxio is ook een van de mogelijkheden die de Nederlandse Energie Maatschappij onderzoekt. Volgens bronnen van Reuters is het bedrijf een van de partijen waar Centrica, de Britse eigenaar van Oxxio, mee praat. Bij een eventuele overname zou het bedrijf samen met een andere partij willen optrekken. Een investeringsmaatschappij ligt daarbij het meest voor de hand.

Buitenlandse interesse
Naast de Nederlandse Energie Maatschappij zou een aantal buitenlandse partijen interesse hebben in Oxxio. De bronnen noemden het Italiaanse energieconcern Eni, het Belgische Electrabel en het Duitse E.ON. Het Deense Dong zou al zijn afgehaakt.

Centrica wil Oxxio volgens de ingewijden voor maximaal 240 miljoen euro verkopen. Een woordvoerder van Centrica zei donderdag dat het formele verkoopproces volgend jaar begint.

Bron: ANP

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 30 oktober 2009

Reacties (4)

Geplaatst door: Julius ()

De NEM heeft me gebeld, omdat ze goedkoper zouden zijn, daarom ben ik overgestapt. Maar ze zijn 50% duurder geweest met daarnaast vele onterechte administratiekosten, dus samen 100% duurder. Zie dan ook de boete die de NEM aan de overheid heeft moeten betalen wegens misleiding in 2010!

Geplaatst door: van dort ()

Oxxio heeft voor ons geld bespaard! de nederlanse energie maatschappij heeft ons besodemieterd!! kunnen we straks weer overstappen!

Geplaatst door: pieter. ()

we zien door de bomen het bos niet meer. oxxio was voor mij en mijn vrouw de beste keuze en de n.e.m. de minst goede! ik vind het nl raar dar de n.e.m. een veel hoger vastrecht rekend dan oxxio en gaan wij dan uiteindelijk ook zoveel meer betalen zoals de klanten van de n.e.m?? van de n.e.m. klopt helemaal niets dus hoop ik dat de overname niet door gaat. als dat wel gebeurt dan ga ik naar woonenergie want die kloppen wel!!

Geplaatst door: J ()

2 flut bedrijven bij elkaar, nog meer drama!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.