De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Nuon, Eneco en Essent verlagen gastarieven per 1 juli

Het variabele gastarief gaat voor de tweede keer dit jaar in prijs omlaag. Dinsdag kondigden Nuon en Eneco aan per 1 juli hun gastarief te verlagen. Essent sluit zich daar vandaag bij aan. De tariefverlaging is mogelijk door een wereldwijde daling van de inkoopprijs van aardgas.

Twee keer per jaar
Twee keer per jaar -1 januari en 1 juli- stellen energieleveranciers de variabele tarieven voor levering gas en elektriciteit opnieuw vast. Nuon en Eneco zijn de eersten die bekendmaken dat ze hun gastarieven verlagen. Navraag van Gaslicht.com wijst uit dat Essent zich hier bij aansluit.

Stroom blijft nagenoeg gelijk
De prijs voor stroom blijft naar verwachting nagenoeg gelijk. Een huishouden met een variabel tarief en een gemiddeld verbruik zal op jaarbasis circa 20 euro minder kwijt zijn aan de levering van energie, heeft Nuon berekend. De verwachting van Gaslicht.com dat het variabele gastarief met circa 2 tot 4 procent zou dalen is hiermee door de energieleveranciers bevestigd.

Consument nu wel voordeel
Afgelopen januari verlaagden zij hun energieprijzen ook al met ruim 80 euro. Die prijsdaling werd echter deels teniet gedaan door een gelijktijdige stijging van de energiebelasting, het netbeheertarief en de btw. Dit zijn kosten waarop energieleveranciers geen invloed hebben. Rond 1 juli stijgen deze kosten niet, waardoor de klant nu dus wel optimaal profiteert, benadrukt Nuon.

Klant steeds bewuster
Nuon merkt dat klanten steeds bewuster omgaan met hun energiekosten. De afgelopen maanden heeft een record aantal klanten gebruik gemaakt van de TermijnbedragManager. De klant kan zo via internet de hoogte van zijn maandtermijn zelf bepalen, op basis van het eigen energieverbruik.

Volgens Nuon bestaat de energienota inmiddels voor meer dan de helft (56%) uit netbeheerkosten, belastingen en btw. De resterende 44% zijn kosten voor energieverbruik.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2013

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie