De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

`Overstappen leidt tot overstappen`

door Els Werkman

De helft van de consumenten is al eens overgestapt van energieleverancier of contract. De prijs is nog steeds de belangrijkste reden om te switchen. Met het kiezen van een goedkoper energiebedrijf kan een huishouden een paar honderd euro per jaar besparen. Dit blijkt uit onderzoek van de Energiekamer NMa, toezichthouder op de energiemarkt.

Honderden euro's voordeel
Een overstap van energieleverancier kan een huishouden een voordeel opleveren van enkele tientjes tot honderden euro’s per jaar en verloopt doorgaans soepel, stelt de toezichthouder. De helft van de consumenten is sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 al eens overgestapt van energieleverancier of contract. 

Overstappen leidt tot overstappen
Daarbij is de angst voor administratieve rompslomp als reden om niet over te stappen gedaald; overstappen wordt steeds vanzelfsprekender. Jaap de Keijzer, bestuurslid van de NMa: “Overstappen leidt tot overstappen. Wie eenmaal ervaart hoe eenvoudig het gaat, blijkt sneller geneigd nogmaals over te stappen. Consumenten ervaren dat het geen gedoe is om over te stappen”. De tevredenheid over de totale dienstverlening van de energiebedrijven blijft hoog en neemt op sommige aspecten zelfs toe.

Energieleveranciers vergelijken
De prijs is nog steeds de belangrijkste reden voor een consument om over te stappen op een ander contract of naar een andere leverancier. Het belang van goed vergelijkbare en begrijpelijke aanbiedingen, bijvoorbeeld via prijsvergelijkingssites blijft groot. De NMa blijft energiebedrijven ook in 2011 stimuleren om de consument goed te informeren. Om een goede vergelijking te kunnen maken, geeft ConsuWijzer u alvast een aantal tips.

Overstappen naar een andere energieleverancier in 3 stappen

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 3 maart 2011
Geactualiseerd: vrijdag 1 november 2019

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie