Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Overstappen of energiecontract verlengen?

1 reactie Leestijd: 2 minuten

’Energiehoppen’ naar steeds een andere energieleverancier is dé manier om de energierekening laag te houden. Als nieuwe klant kunt u elk jaar profiteren van een korting van honderden euro's. Nu wordt u echter óók beloond als u uw energiecontract verlengt via Gaslicht.com. Via onze Energievergelijker ziet u in een oogopslag of uw energieleverancier een aantrekkelijk verlengingsaanbod heeft!

Focus op klantenwerving

Energieleveranciers leggen de focus vooral op het aantrekken van nieuwe klanten. Zij krijgen vaak een betere aanbieding dan bestaande klanten. Vandaar dat overstappen op een nieuwe energieleverancier altijd aantrekkelijker is dan verlengen bij de huidige leverancier, wordt altijd gezegd.

Toch begint het tij te keren. In navolging van telecomproviders komen enkele energieleveranciers nu ook met een aantrekkelijk verlengingsaanbod waarmee ze bestaande klanten proberen te behouden. Loyaliteit wordt beloond!

Overstappen of verlengen

Zo doen sommige energieleveranciers klanten tegen de afloopdatum van het contract bijvoorbeeld een voorstel om het met drie jaar te verlengen. Veel mensen gaan daar op in, zonder zich ervan te vergewissen of dat wel zo'n aantrekkelijk aanbod is.

Tot dusver was het ook vrij lastig om dat te vergelijken. Bovendien zijn sommige mensen heel tevreden over hun huidige leverancier en hebben 'al dat gedoe' er niet voor over. Of ze vinden het te ingewikkeld om het aanbod naast dat van andere leveranciers te leggen om te zien wie het voordeligst, duurzaamst of meest klantvriendelijk is.

Verlengingsaanbod vergelijken op Gaslicht.com

Met ingang van deze week kunt u via onze Energievergelijker in een oogopslag zien of verlengen gunstiger is dan overstappen. Bent u tevreden over uw huidige leverancier dan kunt u via Gaslicht.com zien welk verlengingsaanbod hij voor u heeft en met een paar muisklikken uw contract verlengen. Hierdoor profiteert u net als nieuwe klanten van een aantrekkelijke aanbieding met eventuele verlengpremie. Zo wordt uw loyaliteit beloond en bent u jaarlijks verzekerd van de beste energieleverancier voor uw situatie! Lees hier meer over het verlengen van uw energiecontract.

Over de auteur

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 1 juni 2023

Reacties (1)

Geplaatst door: Hendrik van Houtum ()

Pas overgestapt,kontrakt voor 3 jaar al gesloten in Juni,Nu lijkt mij dat in 2014 alles goedkoper wordt en zit ik ""vast"".

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.